Kistestű kutya nevek (beszélgetés)
Nekünk nincs ilyen gondunk a kutyánkkal. 😄 Elvileg kotorék vért örökölt, de.. ..nem.
Semmit sem kap el, ha jobbra mutatunk, ő balra fut, stb. Ezért a beceneve Tompanyíl.
Egy macska miatt nem néz a szembeszomszédom semmibe.
Nyilvánvalóan teljesen bolond vagyok szerinte.
Volt egy macskám, pici korában a rendelő előtt kóborolt, majdnem bement a patikába is. A védőnő rábeszélt, hozzam haza.
Patika lett a neve, hallgatott rá, de egyszer fent maradt a veranda padlásán, nem mert lejönni.
Kint álltam a verandán,és persze hívogattam, gondoltam, valahogy csak elkapom. Egy idő után hagytam, oldja meg a Patika, ha így nem mer lejönni, majd lejön, ahiogy felment.
Ekkor láttam meg a szembeszomszédot a háza előtt állva valakivel beszélgetni. Azonnal tudatosult bennem, hogy néhány perc úgy telt, hogy a veranda plafonját nézve gyógyszertárért üvöltöztem. (Az utcáról nem látszott a padlás nyílása, a macska meg végképp nem.)Szóval nem rovom fel a szomszédnak...
Patika szép nagy kandúr lett, önfejű és karakán. Őt, ha beteg volt, nem lehetett kezelni, de egyszer, amikor éppen két benzines bozótvágó dolgozott az udvaron, a kicsit betegeskedő Patika jókor került elő, megmutattam az éppen nálunk járt állatorvosnak.
Ketten fogtuk Patikát, az állatorvos, amit lehetett, elég sebesen beadott neki.
Úgy ordított közben a macska, hogy a két bozótvágó pasi leállította a motort és csak nézték, hogy tényleg nem elevenen nyúzzuk a macskát, csak injekciót és féreghajtót kap...
Elengedni is óvatosan kellett, nagyon dühös volt. A gyógyszert szedni sem járt haza, csak éjszaka enni - ezután eltűnt.
Ismertem egy keverék kutyát, Csóri volt a neve. Kérdeztem, miért? A gazdája szerint csk rá kellett nézni... Hát ami azt illeti, tényleg nem volt egy szépség, sőt a kiállása sem volt nagyom daliás.
De csúfságában is annyira kedves volt! :D
Fütyi???
Milyen messziről hívnád?
Fütyikém, gyere be... 😂😂😂
Míg családi házban laktunk volt több kutyánk is, de sosem a mérete alapján adtunk nekik nevet, hanem hogy mi illik rá :)
Volt egy spánielünk, szegénykém istentelen bugyuta egy jószág volt ő csak simán Spáni volt. Volt egy dobermanunk ő volt a Dobi, befogadott kutya volt számtalan betegséggel sajnos nem sokáig élt velünk. Meg a Csufi, ő egy ezervérű roppant aranyos jószág volt, nem tudom miért ragadt rá a Csufi név. Mikor beköltöztünk panelba akkor lett egy palotapincsink, ő Kata lett. 9 évig élt, nagyon szerettük. Most van egy kínai meztelen kutyusunk ő Lola, nagyon illik rá a név. :)
Nekünk lány kutyánk van, de ha kan lett volna Milo (Májló) lett volna.
Ami még tetszik :puszedli, zserbó, lupi. Gyerekkorom kedvenc kutyája pedig Zsebi volt.
További ajánlott fórumok:
- 3 éves gyermek mellé panelban kistestű kutya vagy macska legyen? Nem tudom, félek, hogy nehogy allergia jelentkezzen...szerintetek?
- Albérletben tarthatok kistestű kutyát?
- Melyik az a kistestű kutyafajta, aminek olyan a szőre mint ha puha fonálból lenne?
- Egy kistestű kutya, hogyan szoktatható össze egy cicával?
- Mennyibe kerül egy kistestű nőstény kutya ivartalanítása?
- Milyen típusú hordozót ajánlotok kistestű kutyának?