Kismamaként házasodni? (beszélgetés)
30 hetes terhesen mentem férjhez. Anya segített a szervezésben meg ő fizette nagy részét, mert én még egyetemista vagyok. Egy kismamaruhákat árusító üzletben rendeltük meg a ruhát, olcsóbb volt, mintha kölcsönöztük volna és tetszett is. Vettünk fehér műszőr bundát is, mert a templomban hideg van (február 28-án volt az esküvő). A polgári 20 perc alatt lement, nászmise 1 óra, 2,5 óra ebéd, majd hazajövetel. Jól bírtam, a baba szerintem aludt, mert egész nap meg se moccant. :D A templomban én voltam az egyetlen, aki nem fázott, mindenki más igen, ami vicces, már csak azért is, mert én alapból fázós vagyok. A számomra abszolút nem tetsző lagzit, menyasszonytáncot pedig megúsztam, hiszen nem volt zenekar és amúgy is tudtam volna az állapotomra hivatkozni.
Nem így terveztem az esküvőt, mert nyáron szerettem volna és kicsit összecsapottnak éreztem, mégis kicsit elcsúsztunk vele, mert a jegyesoktatás 8 alkalmas volt a férjem pedig nem akart másik templomba menni, ahol elég lett volna egy beszélgetés a plébánossal.
Végül nem bánom, hogy kis költségvetésű, összecsapott esküvőnk volt, mert eldöntöttük, hogy egyszer tartunk egy megerősítő fogadalmat, megbeszéljük az egyik atyával és oda sok embert hívunk. :)
Jah, értem.
Szépen visszanyerted az alakod!
Jah, akkor már kisgyerekkel kell kellett szervezkedni?
Szépek voltatok! És a kicsi is az :)
Köszi
Szia elevensors
ha nem haragszol megnéztem a képeidet.
Azt írod a finishben volt az esküvő de a képen nem látom a pocikád... (?)
ezt de szépen leírtad :)
köszönöm
7 hónapos terhes voltam,amikor összeházasodtunk:)
Bementünk időpontot kérni, mondták, hogy kell a férjem bírósági papírja a válásról. Visszavittük,ekkor közölték, hgy most van időpont. Kicsit gyorsan jött, de bólintottunk,úgyhogy 2 anyakönyvvezető volt a tanúnk:))
sokáig én is úgy gondoltam, mindenképp baba előtt, de egy ideje kimondottan tetszene, hogy akkor már ő is ott van velünk a pociban, sőt ha akkor mondhatnánk el a családnak, tiszta jó lenne :P
Csak elgondolkodtatt, hogy megy-e a kettő együtt?
Köszönöm az eddig válaszokat, úgy néz ki nem okozott gondot a többségnek.
Túl nagyot mi sem szeretnénk, a lényeg a család, a "mag" legyen ott és együtt ünnepelhessük, de szeretnénk majd polgárit, és egyházit is.
Rozália, nagyon egyszerű, párom valamiért így szeretné, én szerettem volna gyerek előtt, ő meg utána.
És akkor arra gondoltunk mikor már pociban van...
Nem kell aggódni:)
Minden szépen és rendben fog menni:)
Úgy olvasom, még nem vagy terhes. Akkor minek megvárni, amíg már az leszel?? Most tulajdonképpen zökkenőmentesen tarthatnátok esküvőt. Akkor....?
Ezt igazán nem értem.
Sziasztok!
Én pont 28 hetes voltam, mikor férjhez mentem, hatalmas pocakkal! Nagyon jó volt, nem volt nagy esküvő, 50-en voltunk, a templomi szertartást elhalasztottuk, úgy gondoltam, és gondolom most is, hogy oda tényleg az igazi hagyományos esküvői ruhában akarok bevonulni, de minden nagyon jó volt!
Nem volt nehéz a szervezkedés, étterem és ruhakeresés, én nagyon élveztem!
Én szinte a finishben mentem férjhez, de akkor csak a polgárit tartottuk meg. Két tanúval,nem volt ott senki más és nem is ünnepeltünk, csak ittunk egy korty pezsgőt otthon (én gyerekpezsgőt :) )
A gyerkőc miatt akartunk hivatalosan házasok lenni a szülés előtt.
Ez decemberben volt, majd következő szeptemberben volt az egyházi és a lagzi.:) Így se volt egyszerű... hát még nagy pocakkal milyen megterhelő lehet.
Aki kismamaként ment férjhez, azt hogy élte meg? Össze lehetett egyeztetni a várandósságot, a babavárást az esküvőszervezéssel?
Most lesz egy rokon esküvője, kb 20 hetes lesz akkor. Lehet nekünk is így fog alakulni majd, nagy pocakkal nem vállalnám semmiképp ez biztos, de fiatal terhességgel (mikor még nincs nagy poci) igen.
De az merült fel benne, hogy babát várva megy az esküvő szervezés??? Aki így volt nem érezte azt, hogy az miatt nincs ideje magára, meg a babavárásra, vagy azért annyira nem zsófolt a szervezkedés??
Köszi