Kismama bérlet (beszélgetés)
Szerintem kicsit igazszágtalan az, hogy mi nem kaphatunk kedvezményes bérletet. Mire meg már kapnék, úgyis visszamegyek dolgozni és akkor nem okoz akkora gondot a plusz kiadás. Közlekedni meg kell és biza ilyen jegyárak mellett kétszer meggondolom, hogy elmegyek-e valahova vagy sem és éppen hova. Ha azt számoljuk, hogy egy oda-vissza 640 Ft, akkor nagyon nem mindegy, hogy mire költi az ember a pénzét.
Szerintem ez olyan van is meg nincs is helyzet.
Anno még Hagyó úr mondta, hogy minek kismama bérlet, rengeteg a bicikliút Pesten. Na kérem, 2-3 hónapos babával lehet biciklizni. A lehetőség adott.
Nem is azért mondom, csakhogy ilyen is van. Nem túl vaskalaposak. Beszélgettünk vagy nem?
figyi, nekem tök mindegy.
Csak simán betűzve egy átlátszó pénztárca lyukba, kihajtottam aztán ennyi.
Bár igaz 1x kérték a metróban de közöltem hogy mással szórakozzon. Ennyi volt. Ja és az igazolványszámomat sem írom rá soha.
7 év óta mákom lenne? És a tágabb családomból sincs senkinek.
Nem beszélsz magad ellen. Attól hogy mi kapjuk gyesesek attól még kaphatna a gyed-es is. Egy gyerek mellett van kiadás bőven ennyivel igazán támogathatnák az anyukákat. De megoldható az a lényeg. :))
hát elvileg simán büntethetnek. akkor eddig mákod volt.
Nekem soha nem volt olyanom, soha nem is kérték.
Én is használok kismama bérletet, GYES-en vagyok. Szomorú, hogy ez a BKV hozzáállása, hogy GYED-en van elég pénzed! És azért elég durva, hogy a GYED-en lévők nem kaphantak bérletet. Magam ellen beszélek, de nagyon sok kismama (én is) visszamegy dolgozni és kapja a GYES-t is.
ha ellenőriznek, kérik magát a fényképes igazolványt is. mint ahogy a diákbérlet is csak érvényes diákigazolvánnyal használható.
gyermeknevelési támogatásnál is jár a kismamabérlet, ami ugye a főállású anyaság a három gyerekeseknél.
Na felébredt a lurkóm,köszönöm az infókat!!
Hát azt sosem, nekem is volt hogy sofőr adatot mondtam....
Én egyszer borultam is. :(( A teljesen egyenes Reitter-en a busz olyat kanyarodott csak nem tudom minek, hogy borultam, még jó hogy a babakocsit sikerült megtartani és ő nem borult, csak én na akkor én is mondtam dehát sokra mentem vele.
néha én is úgy megyek le hogy na most jöjjön valaki.Futok a gyerekkel a busz után erre előttünk becsukja az ajtót és beáll a piros lámpába..persze a végállomáson nem tudták megmondani melyik sofőr volt.Ja és mindenzt 36 fokban.
tudom nekem is múltkor majdnem borult a kocsi.Nem írom le miket mondtam......
Nálam általában van ugye babakocsi pelenkázótáska és a saját táskám, úgyhogy szoktam mondani hogy melyik kezemmel lyukasszak?? De van hogy simán bemegyek köztük nem szolnak rám.
Ja és úgy megy hogy hiába ülsz (ha tudsz, de volt hogy még az háborgott akit elküldtem a babakocsis helyről)és hiába van befékezve a kocsi akkor is majd kiborulsz a buszból.
csak most bevállaltam egy munkát és Csepelre kell kijárnom,egyedül...én azt szoktam mondani amikor gyerekkel vagyok hogy Nekem nem sikerült kilyukasztanom,de van nálam jegy.
Nem is tudtam, hogy csak GYES alatt lehet venni. Csak azt, hogy a GYES-ben részesülő apuka vagy nagyszülő is igényelheti.
Bár a múltkor még metrón sem vettem mert felidegesítettek, hogy kökin egy darab mozgólépcső sincs csak egy hatalmas felüljáró rendes lépcsőkkel, és a nagyvárad téren is 2x kellett lépcsőn cipelnem a babakocsit mert ott sem volt semmi. Vártam egy ellenőrt hogy majd jól belekötök, de sehol senki. :))
hát teljesen igazad van,én is megpakolva csomagokkal szállok fel a magas padlósra és még rám is csilingelnek.Na akkor szoktam kinyitni a számat.....
Én így kértem és nem kértek semmit.
Nekem miután lejárt nem vettem másikat mert elutazunk 2 hétre és a hátralevő időig minek vegyek, csak lejárna használat nélkül de attól még utazok. Busz villamos nem gond. Ha villamos jön megmondom hogy majd ha anyukabarát lesz a BKV-veszek bérletet. A magas buszokon meg hogyha alacsony lett volna lyukasztottam volna. Az alacsonypadlóson meg mondom hogy 3 buszt engedtem el mire erre fel tudtam szállni. :)))) Metrón meg mindig szakaszjegyet veszek mivel kifelé nem ellenőriznek.
értem,és csak annyi hogy odamegyek és kérek egy kismama bérletet?Papír nélkül?
Meg mondod nem tudtad hogy magadnál kell hordeni, a pénztáraknál ha kiadják akkor ellenőr nem foglalkozik vele, hivatalosan a pénztáros dolga.
pfúú nekem is az kéne és ha kérnek hozzá mást majd nézek értetlenül hogy jaaaa az is kellene hozzá???:)
Nekem van. Én nem igényeltem papírt. Van az a papír amit a gyes elbírálásáról küldtek az is jó. Én azt hordom magamnál de eddig senki nem kérte még, de megtehetik, ha akarják. Nincs bérletigazolványom sem csak maga a szelvény.
További ajánlott fórumok: