Bkv-nál kismama bérlethez a havi szelvényeket, hogy szoktátok megvenni? (beszélgetés)
Igen, de kérheted pár napra előre... És akkor nem jársz úgy, mint én, hogy már épp lejárt, és esetleg nem tudsz venni másikat...
pl. 4-én kérhetsz 7.-étől egy havi kismama bérletet...
időben??? Mindenki akkor veszi meg, amikor lejárt neki.. már nem 1-től 30-ig van, hanem adott naptól, adott napig. :)
Az enyém speciel tán 15-én jár le.
Akár apám is megveheti nekem a bérletet... Amikor használom, akkor kell a jogosultság igazolása.
Mivel magát az igazolványt (a műanyagot, meg a fényképes papírt) akkor kapom meg, ha bemutattam a papírokat, evidens módon ezeket (papírokat) nem kell mindig hurcolni... csak a "bérletet". A szelvény nyilván önmagában nem érvényes...
Velem viszont többször is előfordult, hogy nem volt bérletem, mentem venni... majd nagy pénztáraknál közölték, hogy elfogyott... hát remek... Örültem, hogy épp eltudtam szaladni a 3 gyerek mellől, odáig buszjeggyel mentem... Következtetés: időben vegyétek meg, ha kelleni fog...
Igen,úgy gondoltam én is,hogy amikor a havi szelvényt veszi,ahhoz nem kérnek semmit.Igazolvány kiállításhoz egyértelmű,hogy kellenek a jogosultságot igazoló papírok.
A gyerkőcöm járt úgy,hogy nem volt nála a diákja,és érvénytelennek titulálta az ellenőr a bérletét.
Be kellett vinni bemutatni.Onnan gondoltam,hogy más kedvezményre való jogosultsághoz is biztos kell az azt igazoló papír.
De ha az igazolvány tartalmazza,akkor biztos elég az is.Persze a diákoknak nem fényképes,csak a diák igazolvány.
A pénztáros akkor kéri a hivatalos papirt, mikor kiállitja a bérletigazolványt, és hitelesiti.
Amikor magát a havi szelvényt veszi az ember, nem kér semmit.
A szelvény pedig a bérletigazolvánnyal érvényes, ami fényképes.
A pénztárosnak semmi köze hozzá milyen bérletet akarsz venni,Ő nem kérhet semmit.Olyat ad amilyet kérsz.
Az ellenőr viszont kérheti az igazolást a jogosultsághoz.A diák bérlethez sem szokták elkérni a diák igazolványt,mégis csak azzal együtt érvényes.Ha kekeckedni akar az ellenőr elkérheti.
Ha nincs ott,nem érvényes a bérlet.
Gondolom némi büntetés kíséretében be kell vinni bemutatni a bkv-hoz.
Aha, úgy.
Nem tudom, hogy kérheti-e. Hisz ugye, hivatalosan ki lett állitva a bérletigazolvány, dátum, pecsét, miegymás.. tőlem még azt sosem kérte ellenőr. Nem is hordom magammal.
Úgy érted, a határozatot nem nyelte be a pénztáros?
Az ellenőr nem kérheti a határozatot/igazolást, csak a bérletet szelvénnyel?
nekem csak megnézte, és visszakaptam.
A bérletet meg megveszem, és annyi. Még soha nem kérték a határozatot.
Úgy értem, hogy minden hónapban, mikor szeretnék bérletszelvényt venni, vinni kell magammal a bérletpénztárhoz a gyes-ről a határozatot, vagy igazolást?
Utazásnál, ha jön az ellenőr neki is minden alkalommal fel kell mutatnom a határozatot, vagy igazolást a gyes-ről?
Őszintén szólva, pár napja állíttattam ki a bérletigazolványt hozzá, és az eredeti határozatot elkérte a pénztáros, mert az be kell küldenie valahová (nem másolatot vittem, nem gondoltam, hogy nem kapom vissza).
További ajánlott fórumok:
- Ti milyen zöldségeket szoktatok veteményezni?
- Ti mennyit szoktatok fúszodni?
- Párotoknak szoktátok kézzel "végig" csinálni?
- Oda szoktatok figyelni a helyesírásra?
- Ti szoktatok turiba járni? Használt rucikat venni?
- Debrecenből jöttem Budapestre, de nem tudom megszokni ezt a zajt és a koszt. Ti hogy szoktátok meg?