Kisfiú vagy kislány? Kinek milyen babonák jöttek be terhesség alatt? (beszélgetés)
ha én nem sütnék a gyerekeknek,az almás pite a favorit,de a porcukrozás szóba sem jöhet.akkor nekem egy kiló cukor 20 évig elég lenne.pl paradicsomos káposztába,fejes salátába.
Annyira érdekes egyébként olvasni; való igaz; ahány szervezet annyi féle tünet. Olvastam már olyat is ; hogy két terhessegbol teljesen más tünetekkel azonos neműek lettek; de volt akinek pont hogy jelezte ; hogy más nemű...a bőr témaban is találtam olyat ahol azt írják a kisfiú okoz pattanásos bőrt a tesztoszteron miatt; máshol azt állítják a lány ; mert magasabb gyulladási faktorokat hordoz ..hát nem tudom; a fiammal csodaszép volt a bőröm (se előtte se utána olyan) de eselyesen ez is szerencse kérdése..most vegyes; hol kicsit letisztul; hol iszonyat pattanásos... Mindenesetre jó olvasni mennyi féle esetre van példa :) egyszer valaki írhatna erről egy tanulmányt 🤔🤣
Nálunk viszont beigazolódott. Idén - tavaly is talán csak 1x -még nem sütöttem édeset, nem használtunk el l kg cukrot sem, de nem is hiányzik.
Mondjuk én igy szoktattam a családot, de nem reklamálnak..
Én a vöröshagymát nem bírom azóta.
Egyik kolléganőmnek azt mondták, hogy focista lesz (akkor még a lányok nem nagyon fociztak;)) és a köldök zsinor a lába között volt, így úgy nézett ki mintha fütyije lenne:D
Nekem végig azt mondták, hogy nem látszik, így nem akarnak semmit mondani. A férjem lányt akart, ezt mindenkibe belebeszélte, így mindenki azt mondta, hogy lány lesz, mert olyan a hasam formája, stb. Én nem tudom, hogy milyen a hegyes has. Én csak annyit látok mindenkin, hogy nagy a hasa.
Az utolsó ultrahangon is azt mondták, hogy nem akarnak félre vezetni, így inkább nem mondanak semmit, de én láttam, hogy fiú lesz.
Ja, nem voltam rosszul sosem. A terhességem óta hánynom kell a gulyásleves illatától is, és én állandóan hotdogot ettem;)
Megmondták már akkor is, ha látták;)
Én nem emlékszem ilyesmire, hogy megmondták volna, igaz, ez még az őskorban volt :)
én is.de lány lett.és nincs különösképpen oda az édességekért.
Egyik sem csak a megérzésem. Vagyis én ezer éve 99%-ra mondtam hogy fiam lesz.
Érdekes ez valóban; de valahogy mióta olyan természetes hogy megmondják ki lakik bent; és ritka ha így nem látják ennyi ideig; sokan meg is lepődnek.a család és minden egyéb ismerős csak kérdezgetik fiú vagy lány és minden alkalommal azt kell mondjuk még most sem tudjuk ...
Megírom majd mindenképp ;) hát úgy látom akkor tényleg nagyon megszto a dolog még ezen a területen is . Igen anyósom is kislánynak tippeli a szégyenlősség miatt; de ahogy olvasom Csicsi25 kisfia is szégyenlős volt; tehát tényleg ki tudja :) minden esetre most maradt ez a móka; hogy vajon mi jön be és mi nem majd kiderül :)
Nekem 2 fiú van és 2 lány. A hasam formája teljesen egyforma volt mindegyiknél. A fiúkkal az édeset kívántam a lányoknál inkább a sós ízeket.
Én voltam. Én a fiúval a savanyú uborkát, de nagyon sokat.:))
ui: a hasam formája mindkét terhességnél ugyanolyan volt, az étkezésem nem különbözött lényegesen: egy fiú, egy lány :-)
Az én fiam pudingból és eperből készült, azt ettem rengeteget. Nem feltétlenül igaz ez az édesség dolog.
Sose értettem miért jó ha előre tudható a baba neme?
Ezek közül rám csak a hegyes pocak volt jellemző amikor a fiamat vártam. A hústól rosszul voltam, csak az édeset kívántam. Se száraz kéz, se más ezek közül.
Viszont a kínai naptár (fogantatási) igaz rám is és az összes ismerősömre is.
Az én kisfiam sem mutatta meg magát. Csak amikor megszületett, akkor derült ki, hogy fiú. Valaki írta lentebb, hogy ha szégyenlős, akkor kislány. Nekem a fiam volt szégyenlős :)
Én nem kívántam az édes sütit, pedig nagyon szeretem. Anyukám mondta: Ha nem kívánod az édeset, akkor fiad lesz! :)
Ill. most jut eszembe! Terhesség alatt meg is álmodtam, hogy fiú lesz.
3.lányunkat várjuk. Mindhárom terhesség más. Hormonok. Ennyi.
A babona meg pont azért babona mert 0 hitelessége, baromság. Régi tudatlan emberek kitalációja.
én mindig sósszájú voltam. Fiam lett
Szemérmes, tehát kislány lesz.:))
Majd jelezz vissza, mi lett!:)
Egyszer a 18hetesen volt egy halvány talán lány lesz tipp; de akárhányszor néztek uh.on mindig úgy fordult; hogy egyik orvos sem látta rendesen . Furcsa is ez nekünk ; mert az első terhesség alatt szinte minden uh.on elmondták hogy kisfiú lesz; most meg a második alatt mindenki azt mondja; hogy ebből a szögből nem látszik ; összeszorítja a lábait stb...
Az első babánál én sem ; csak utólag gyűjtöttem össze a "tüneteket is"; csak most azért a vége felé már kíváncsiak vagyunk nagyon. Egyébként nyilván bárki lakik bent csak egészséges legyen; csak azért már tényleg azt hittük ekkora megmutatja magát; hogy esetleg hogy készüljünk. Persze ha sehogy nem látják majd; úgy gondolom marad minden amink van; és marad addig a tippelgetés....
Nekem megmondták ultrahangon, így nem agyaltam
Nálunk a megfigyelések: Az első terhesség alatt semmi rosszullét; gyönyörű lett az egyébként elég problémas bőröm; húst hússal ettem; alig hiztam ; csak hegyes pocak volt; iszonyat száraz kezek de tényleg mint a rinocérosz; a mellbimbóim nagyon sötétek lettek..kb ennyi és fiú lett; így utólag minden klappol a tünetekből furcsa mód. A mostani terhesség alatt: sokat voltam és néha még most is vagyok rosszul ; finnyás vagyok ; a húsra nem szívesen nézek rá; inkább tejbegrízt vagy tejberizst ennék folyamatosan.A bőröm csúnya pattanásos lett; az arcon és a hátamon is ; a mellbimbóim nem szinezodtek el és a kezem sem száraz ; viszont a hasam teljesen ugyanolyan formájú. Nem tudom valóban lehet e alapja ennek; vagy igazából minden csak babona. Kíváncsi vagyok kik mit tapasztaltak magukon ?
Sziasztok; 30+2hetes kismama vagyok; és még most sem tudjuk kisfiú vagy kislány lesz e a babánk . Van már egy kisfiunk ;és nagyon szeretnénk tudni készüljünk e néhány új ruhával vagy maradhat minden kisfiús dolog . Na meg jó lenne már a kisfiunknak is mondogatni kisöcsit vagy hugit hozunk majd haza :) soha nem hittem a babonákban; most mégis így találgatunk ; kíváncsi vagyok kinek mi jött be ezekből a baba nemét illetően?
További ajánlott fórumok: