Kisfiam fél éve szobatiszta lett, teljesen. Két és fél éves. Egy hónapja bölcsis lett. Mostanában többször bepisilt újra.. (beszélgetős fórum)
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat.
Akkor nem is aggódom, talán hamarosan rendbejönnek a dolgok.
Szia Nyugi!
Mint ahogy már írták a bölcsi is oka lehet. Ha a doki kizárta a felfázást és egyebet akkor ez a bölcsi. Nem kell csinálj semmit. otthon ha pisil cseréld ki, kérdezd meg kell-e pelus éjjel stb. De ne szídd le sosem... Ha éjjel felkelsz mert bepislit és pl haragszol mond el neki,hogy nem rá vagy mérges, cska bosszankodsz,hogy őt ez a dolog felébresztette. Nekem ez bevált a fiamnál és nem szorongott tőle, ha így lett hát így lett Új környezet anya hiány tiltakozik a lelkem. Ahogy belejön el fog múlni.
Az én kisebbik fiam is 1 hónapja bölcsis. Olyan jó evő volt, most meg alig eszik a bölsiben, Tiltakozik ő is. A gondozónők meg nem szabad,hogy ebből ügyet csináljak.
Jó pihenést
Szia..Ez teljesen természetes...
Nyugodj meg...
Gyakran tapasztalt jelenség..ilyenkor nyugtatom Én minden esetben a szülőket...Ha bepisil ne kezeld feszülten és idegesebben a helyzetet( 4 éves korig gyakran előfordul)..ne érezze ezt..legyen természetes nyugodtság amelyet érez...ha a probléma még hónapokig fennáll..akkor secunder enoresis (másodlagos , ismételt vizelettartási zavar, aki egyszer már szobatiszta volt) lehet... De megnyugtatlak...nála nem ez a probléma...meg fog oldódni...
Minden szépet Nektek...
Ne aggódj!
Meg kell szoknia az új helyzetet.A bölcsödét.
Szorong szegényke,hogy mész-e érte minden nap,ez nekünk természetes,de az ő kis fejecskéjében most káosz van.
Mond meg neki,hogy semmi probléma ez bárkinél előfordul.Most még több szeretetre és türelemre van szüksége.
Nálunk az ovódánál ugyanez volt.
Az én kislányom 21 hónapos, szintén szobatiszta. November elején bölcsis lesz, a gondozónők külön felhívták a figyelmemet, hogy lehetséges, hogy egy kicsit vissza fog fejlődni ezen a téren.
Nem tudja másként kezelni a dolgokat, nevezetesen azt, hogy már nem a mamival van napi 24 órát.
Szerintem ne aggódj, nemsokára újra szobatiszta lesz! Kezeld egyszerűen, türelemmel és biztosítsd a kicsit mindig arról, hogy ez nem baj. A legfontosabb szerintem, hogy ne kelts benne bűntudatot!
Kitartás! :-)
Nekem nincs babám, de egy baárntőm kisfia ugyan ilyen "reakciót" produkált. Kiderült, h volt vmi baj az oviban, ki is vette és azt hiszem 1 évvel később vitte vissza.
De h mit csoinált... Nem tudom.
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálnál, ha férjhez megy a barátnőd, akiben mostanában többször csalódtál és kijelenti, hogy pénzt kér nászajándékba?
- 3éves kislányom teljesen szobatiszta, 8hónapja.Másfél hete állandóan bepisil, készítjük az ovira, lehet hogy stresszel?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- Lenne par kerdesem azokhoz, akiknek a babája mostanában lesz/lett szobatiszta!
- Ha gyermeked már szobatiszta teljesen...(3 év körüli)
- 3 éves fiam két hónapja szobatiszta.pisil kail önként a bilibe, de most két napja visszaesett, és megint többször bepisil