Kisbabám megszületése óta (több mint két éve) képtelen vagyok visszanyerni a régi alakomat! (beszélgetés)
Én se tudok lemondani a csokiról.
Kalóriaszámolóssal fogyózom, és amikor nagyon kívánom (heti 2-3x), akkor tízórai vagy ebéd után (nem helyette) eszem 1, max 2 kockát. Ezt is beszámolom a napi kalóriákba, és ennyi belefér. Diétázóknak amúgy 1-1 kocka étcsokit szoktak ajánlani, mert abból kevesebbel is beéred.
Próbáld megtalálni a neked való fogyi módszert, és hajrá, menni fog!
Mozgással hogy állsz? Sikerült elkezdeni?
Trükk nincs:-(akaraterő dolga szerintem,én azelején mikor rám tört a de ennék vmi édeset akkor tudatosan elrágcsáltam vmi gyümit,vagy ittam egy jó nagy adag tejeskávét fahéjjal a tetején.De hamar le lehet szokni az édes ízről szerintem.Kitartást:-))
Ha meg elgyengülnél,nem baj,majkövetkezőre sikerül:-))))
Neked szántam:)
Csak úgy értettem, hogy az alvás Neked is jár és esetleg az "ébrenléti" idő alatt tudnád a tornáidat lebonyolítani. Persze, ha ez Neked nem teher, akkor nem szóltam, csak egy ötlet volt:)
Gratulálok! Nagyon okosan, ügyesen csináltad! És ez már nálad életmódváltás! Én is ide szeretnék eljutni.
Nagyon jó alakformáló tornái vannak Rubint R.-nak, Béres A.-nak, és Bíró Icának (Testszépítés a címe). Heti 3x60 perc csodákat művel.
Kösz, tényleg jól sikerült kép, de a többi annyira gáz, hogy nem teszem fel.
A 2. bekezdést nem tudom kinek írtad, de én 6 hete rendszeresen tornázok itthon.
Nem is látszik rajtad a 69 kg:)
Miért nem próbálod meg többször is a férjedre hagyni őket 1-1 órára?
Főleg, ha el sem mész, hanem otthon tornázol, ennyit nem tud gyakrabban besegíteni?
Egyébként nekm az otthoni torna így sem felüdülés, hogy már 10 évesek.
Állandóan bejönnek és kérdezgetnek meg ilyenek. Hiába mondom, hogy most mindenki hagyjon békén, nem megy:( Úgyhogy legjobb, ha lelépek:)))
Én azért híztam a szoptatástól, mert óriási étvágyam volt. És ne gondoljátok, hogy zabáltam, mert nem. A másik problémám az volt, hogy hasfájós babám volt, és ezért, hogy őt kíméljem nem ettem semmi zöldséget, fűszerest, stb. Vitaminokat tömtem magamba. Szóval kínlódás volt.
Higgyétek el, hogy a szoptatás ideje nem szólhat a diétáról. De hamar eljön a vége, és akkor nincs több kifogás.
De jó, akkor egyre gondoltunk!
Én se tudom kire hagyni a gyerekeimet. Most pl. még alszanak. Ha reggel sikerül korábban kelnem, akkor tudok 40-60 percet tornázni, vagy a déli alvás idején (csak akkor nem szabad beebédelni). A leggyakoribb az esti torna, amikor a párom hazajön, bevállal 1 órát, és vigyáz rájuk. Volt időszak, amikor lefektettem őket, és 21 órakor kezdtem el a tornát. Nagyon jók az itthoni dvd-k, csak mindenképp könnyűvel kell kezdeni. Én duci-tornával kezdtem.
Sok sikert!
Nincs baj Veled, szerintem egyszerűen hiányzik a motiváció. Amíg pici a babánk, sokan tévedésbe esünk és azt hisszük, csak őérte létezünk és mi háttérbe szorítjuk magunkat. Melegítőbe járkálunk minden nap, hébe-hóba megyünk fodrászhoz, tornára járni már egyenesen bűn. Aki időben észreveszi, hogy ennek nem kell így lennie és rendszeresen mozog, az biztosan kevesebb súlyproblámával küzd.
A szoptatástól tuti nem hízunk, csak amit megeszünk:) Én pl. volt, hogy megettem ezt is, azt is arra hivatkozva, hogy majd "leszpotatom". Hidd el, ha ugyanannyit ennél, mintha nem szoptatnál, akkor lassan elkezdenének lekúszni a kilók.
Megértem, hogy az elhatározásig sem jutsz, hiszen valószínűleg más anyukákkal tartod a kapcsolatot, akik maguk is hasonló cipőben járnak.
Amint visszamész dolgozni és rájössz, a gyereken túl is van élet, egyre nagyobb igényed lesz magadra is és megjön az az elhatározás a csinos kolléganők láttán, vagy szimplán csak a rohanó mindennapok miatt, amikor ugyanezeket a teendőket el kell látnod, de még bele kell férni a 8 óra munkának is:)
Szóval, ne eröltesd:)
Egyébként onnan gondolom mindezt, mert most valahogy nálam sem jön el a nagy elhatározás, pedig én már visszafogytam a lánykori alakomat, de most megint ledobnék 2-3 kilót...
Van amikor terhesség alatt pajzsmirigy alulműködés alakul ki,és ettől nem tudnak fogyni.
Nézetni kell egy TSH hormont,a háziorvos megcsinálja.
Sógornőm ugyanebben a helyzetben van-volt,szóltam neki ez miatt,és sajnos be is igazolódott.
Világ életemben sportoltam, hiányzik is most nagyon, egyre jobban, hogy hónapok óta semmit sem mozgok! Tudom, hogy a futás jót tenne minden szempontból de sajnos nem tudom kire hagyni a picúrkámat!
Ezek szerint tényleg lehet hízni szoptatástól? Dehát az kalóriát von el a szervezettől nem?
Én is kétgyerekes Anyuka vagyok! És egy cipőben járunk! Mindkétszer csini kismama voltam, csak a hasamra híztam. Szülés után pár kg maradt csak. De a szoptatással csak úgy jöttek fel a kg-ok. Nekem szerencsém volt, mert a kicsi 13 hónaposan itta a tehéntejet, szóval elhagyhattuk a szopizást.
Rá fél évre lefogytam mind a 9 kg-o, de rá 9 hónapra visszahíztam 10-et.
Nem akarok senkit kiábrándítani, de ennek soha nem lesz vége, ugyanis életmódot kell váltani!
Én 6 hete rászántam magam a tornára, és egy hete a kalóriaszámolós diétára. Mindent eszek, amit a család, délután már csak fehérje. Lassan, de okosan akarok fogyni, hogy ne legyen több jo-jo! Persze a kalóriaszámolást csak az álomsúlyig csinálom.
Azt tanácsolom, hogy próbálj meg minél többet mozogni, amit szeretsz. Ha ebbe belejöttél, jöhet egy újabb lépés. Ne keseredj el, menni fog!
Szia, én is képtelen voltam a lányom 2 éves koráig bármit is tenni, csak sajnáltam magam :(. Aztán 2 éves kora utána sokkal könnyebb lett, leadtam 20 kg-ot, tornáztam és a kajára is nagyon odafigyeltem.
Tavaly szeptembertől újra dolgozom, és munka mellett megint nem könnyű.
További ajánlott fórumok:
- Szülés után visszanyerni a testünket, hogyan?
- 35.héten megszületett magzatnak milyenek az életesélyei?
- Mit teszel meg annak érdekében, hogy megőrizd vagy visszanyerd az egészséged?
- Milyen érzés, amikor legelőször adják oda kisbabát miután megszületik?
- Vérzés terhesség alatt, de egészségesen megszületett! Pozitív történetek gyüjtése
- Tanácsot szeretnék a leendő kisbabámmal kapcsolatban! Rögtön rakjam a fiammal egy szobába, ha megszületik?