Kinek van vagy volt Shar pei kutyája? (beszélgetés)
:D Nagyon tüneményes
Az én ebem Böbe baba névre hallgatott, egyik ismerősöm egyszer megkérdezte, hogy nincs-e identitászavar? Mert hogy lehet ezt a szörnyeteget így hívni? :D ő rettegett tőle, többször megcsípte a kutya, meg olyan érdekes mély ugató hangjuk van, plusz lila a nyelvük és a srácnak ez így egyben nagyon nem tetszett :D
köszönöm szépen, megnyugtató:P nem akarjuk agyonfélteni:P ma kapott egy kevéske rizst, élvezi a kaja illatokat. Legelső napon egyszer pisilt a szőnyegre, aztán meg a pelusra, következő naptól fogva, folyton a pelus mellé pisilt:D
Továbbá: írok priviben :)
:)) úgy tudom, hogy a shar pei kutyák eléggé makacsok tudnak lenni, meg, hogy lépcsőztetni nem szabad. A héten kapja majd a 2. oltását, és a dokival majd csak akkor tudunk beszélgetni róla.
Tegnap fürdettük meg először, ami nem tetszett neki. Mi Biogance My puppy sampont vettünk. Azt is hallottuk már, hogy bolhanyakörvet nem hordhat. Amikor iszik akkor szoktam törölgetni a redőit. Meg a szemét is minden alvás után.
Sajnálom, hogy a kutyátok így járt...
És köszönöm szépen a válaszod!
Bucóka20! rengeteget tájékozódtunk interneten, de vannak kérdések amikre nem találtunk választ; jobb minél többet megtudni erről akutyáról..
Mi a táp mellett szeretnénk adni főtt ételt is a későbbiekben. Mivel ketten élünk egy panel lakásban, és sokszor marad meg étel, igy jobb kideríteni mindent, hogy mi árt neki és mi nem. :)
Nekem volt shar-pei kutyusom. Imádtuk a drágát. Nagyon jó természetű kutyus volt. Iszonyatosan könnyen tanult, nem voltak csínytevései, nem ásta szét a kertet, nem rágott szét semmit, cicákat nem piszkálta, nem ugatott csak ha épp "akció" volt. Tipikus egy gazdás kutya, én etettem, tanítgattam, az én szavam szent volt. Csak a közvetlen családot fogadta el, nagyim hiába járt hozzánk naponta-2naponta nem engedte volna be, nekünk 4ünknek -én is még kölyök voltam, húgom totyogó- mindent megengedett, a végtelenségig hagyta magát nyúzni.
Viszont! A bőrére nagyon figyeljetek oda! Lehet rendszeresen fürdetni, de speciális állatorvos által ajánlott szerrel és mindig szárazra kell törölni a redőket. Szárnyas húst soha semmenyit ne adjatok neki és a bolti tápoknál is figyeljetek oda a fehérjetartalomra, sajnos mi ezt nem tudtok. Rettenten csúnyán, állandóan visszatérően gyulladt volt a bőre és nagyon büdi volt :( Sajnos nem is élt sokáig, 7 évesen májelégtelenség miatt el kellett altatni egy kullancscsípésből kifolyólag. Mivel szinte folyamatosan gyulladt volt a bőre nem használhattunk rá kullancsriasztót, így sajnos belefutottunk egy fertőzött kullancsba :(
NAgyon vigyázzatok a kis jószágra! Nagyon jó társ lesz belőle!
Nekem nem shar pei kutyusom van,hanem spániel,de szerintem kár(felesleges) fórumon ilyen kérdésben tájékozódni,mert (szinte) mindenki mást fog mondani.
Legjobb,ha neten keresel rá és onnan próbálsz okos dolgokra szert tenni.
Van aki azt mondja amúgy (bármilyen kutyáróm legyen szó),ha megfelelő minőségű tápot kap,akkor nem is kell neki semmi más.
Mi is Select goldot adunk a kutyusunknak,gyönyörű fényes tőle a szőre.
Kicsi kora óta ezt kapja,persze kap mellette mást is.:)
Pl.: a főtt tojást és a sajtot imádja..:D
Köszi a hozzászólást Bella!
Hát mi nem adunk neki baromfihúst egyáltalán, mert a tenyésztő kikötötte, hogy nem szabad! És mások is ezt ajánlották, a Fressnapf boltban is. Érzékeny rá a kutya, kiütései lehetnek stb.
Kedves olvasó/hozzászóló!
Azért nyitottam meg ezt a topicot, mert pár napja Shar pei kutya tulajdonosok lettünk a párommal. Pénteken lesz 9 hetes.
Nagyon érdekelne, hogy ennek a kutyafajtának mit szabad és mit nem szabad enni adni.
Annyit tudunk, hogy a fehérjével csínnyán kell bánni, és szárnyas húsokat nem ehet!
Viszont ehet főtt rizst, és főtt sárgarépát.
Majd idővel szeretnénk főtt ételeket adni, kóstoltatni vele. Select gold tápot kap, ami bárány lazac ízű.
Kérem, ha van valakinek shar pei kutyatartással való tapasztalata kérem irjon!
Előre is köszönöm!
Üdv.: DuCyca
További ajánlott fórumok:
- Volt valaki, akinek a kutyája kapott "búrát"/"tölcsért" a fejére? Nem végzi el a kutyám a dolgát a tölcsérrel.
- (: Kinek van kutyája vagy macskája? :)
- Kinek mennyi időbe telt feldolgozni a kiscicája, kutyája, egyéb házi állatkája elvesztését?
- Állkapocs csontrákkal küzdött valakinek a kutyája?
- Akinek van shar-pei kutyája
- Van valakinek közületek shar-peir kutyája, milyennek tartjátok, sok gond van vele?