Kinek mennyi időbe telt feldolgozni a kiscicája, kutyája, egyéb házi állatkája elvesztését? (beszélgetés)
Ok :)
De, ha meg kell menteni egy cicát, megmentem :)
Őt sem vettük, találtuk, megmentettük.
Akkor ezt a sorsra bízom. Ha meg kell menteni egy kiscicát megint, nem hagyom az út szélén meghalni.
Ha kinti lesz, akkor inkább ne legyen. A kinti macskák átlag 2 évig élnek. Elüti az autó, megmérgezik, megeszi a kutya. Ezek csak a leggyakoribbak.
A gyerekre nem veszélyes, nem egy macskával élünk, a terhességem előtt, alatt és utána is velünk voltak. Az almot mindig én takarítom. A gyerek kicsiként sosem turkált az alomban, se kézzel, de a kakiszedővel.
Az elvesztésüket nagyon nehéz feldolgozni, ha az ember szereti és kötődik hozzá.
Én is szeretnék már most egy KisCicát.
A párom nem nagyon van oda az ötletért, szerinte veszélyes a picire :(
Utána olvastam, ha csak a kakiját nem eszi meg, nem veszélyes. Amúgy is nagyrészt kinti macska lenne.
17 év az nagyon sok idő, megértem, hogy Őt már nem is lehet elengedni.
Nekem sajnos csak fél évig volt meg a cica, de szinte minden nap mellettem volt, mellettem lett kis kamasz cica.
5 éve lesz,hogy 17 évesen elment.
Nem,nem tudtam még túl tenni magam rajta! Sokszor eszembe jut, és mindig sírok. Utána elment még 2 kutyám. Őket is nehéz elengedni.S bár vannak új kutyusok akiket imádok,de a régieket elfeledni nem tudom és nem is akarom!
Szerintem akkor amikor úgy érzed, hogy kell, hogy jöjjön az új családtag!
Mindenkinél más és másmilyen hosszú a gyászmunka.
Magad fogod érezni, ha eljutottál arra a pontra! :)
Nálunk mindig több állatka volt egyszerre. Mindig hiányozni fognak az eltávozók. De feldolgozzuk, ez az élet rendje. Igaz nálunk általában idős korban távoznak, nálad meg ugye elveszett a cicus 😕 Azt szerintem nehezebb feldolgozni, elfogadni.
Ami a terhességet, kisgyermeket és macskát illeti.
Nálunk a gyerek sok cica, kutya, nyúl, papagáj "közé" született. Nagyon fontos az állatkák szűrése, egészségesen, tisztán tartása és akkor nem lesz gond. Viszont célszerű ilyen esetben nem csatangolni hagyni a cicákat, hisz bármit összeszedhetnek, hazahozhatnak nektek.
Sokan veszélyesnek tartják a macskákat, de nekem mindig volt macskám, ki- bejárósak, velem alszanak, nyalnak, megkarmolnak, megharapnak és pár hónapja volt teljes góckutatásom. Még ilyen előélettel is minden kutya- és macskakórra negatív voltam, nem épp aktuálisan, hanem hogy soha nem is szedtem össze tőlük semmit.
Ha tisztán, egészségesen, odafigyelve tartod a cicát akkor nem veszélyes.
Kutyás vagyok. 2 volt együtt.
Miután elvesztettem a nagyot két hónap múlva lett másik. De beteg lett. 13 hónapos volt mikor elaltattam.
Azóta egyedül van a csivi.
Ha ő elmegy, nem lesz több.
Sokat van egyedül.
A párom szerint nem jó ötlet az új cica, mivel épp babát várunk (4. hónap), és szerinte veszélyes rá, elkaphat dolgokat.
De annyira hiányzik a kis doromboló, hízelgő szőrcsomó.
Én is azt gondolom, nem lesz ugyan olyan, nem pótolja KisMacskát, Őt senki nem tudja. De más lesz, és majd máshol lesz a helye a szívemben.
Amikor sokat vártam rosszabb volt. Az ember azt gondolja olyan jó nem lesz sosem az életben egy másik kedvenc. Olyan nem, de más, akit éppen annyira lehet szeretni, lesz. A mostani cicámnál nem volt még ragaszkodóbb. Az előző után 6 hónappal lett talán.
kutya évekkel később, nem olyan okos, mint az előző, de szeretni nagyon tud.
Kinek mennyi időbe telt feldolgozni a kiscicája, kutyája, egyéb házi állatkája elvesztését?
Mennyi idő múlva lett másik helyette, ha egyáltalán lett?