Kinek mi használt bölcsességfog fájdalma ellen? (beszélgetés)
Sziasztok!
Nagyon gyagya vagyok, létezik,hogy a már egy éve kinőtt bölcsességfogam okozza a problémámat?! : "fülfájás szerű fájdalom" ha megmelegítem a fülem sehol semmi... Voltam fülészeten a napokban, semmi kóros nem látható.Mivel a bal oldalon mind a kettő kinőtt, így lett egy aprócska vadhúsom a pofimon belül amire a dr. nő azt mondta, hogy ha nem zavar nem kell vele foglalkozni. Ennek ellenére a fülfájás szerű dolgot megfigyeltem magamon, olykor a fél oldalam a fejemen fejfájásszerűen fájdogál. Kiemelném, hogy nem vészes nem kaparom a falat, még fájdalom csillapítót sem szedek, de azért elgondolkodtam rajta, nem-e ez az "áldott fog" csinálja....
A Flector port próbáld. Nagyon sok mindenre jó, meglehetősen erős. Bár az íze undok, legalábbis én nem szeretem. :)
Nemek még egy böcsesség fog hátra van. 35 vagyok, de még lappang. :) 10 éve kijött az első, azóta is meg van, nem is volt vele semmi baj. A másodikat ki kellett húzni, mert nem volt helye, és belenőtt a pofazacskómba. Zájzárat kaptam, 3 napig szívószálas kakaón éltem. Viszont nem kellett hozzá szájsebész. A vállalati fogorvos kikapta. Mondta, hogy ezzel sokan szájsebészhez mennek, de ő úgy kiveszi nekem, hogy észre sem veszem. Szét kellett feszítenie az álkapcsomat. Olyan szurit adott, hogy másnap reggelig egyáltalán nem éreztem, a fogam helyét. Egyáltalán nem fájt, mikor kiszedte, és fél perc alatt megvolt vele. Tovább tartott a számat szétfeszíteni. A 3. fogam már 10 éve jön, de még nincs teljesen kinn. Az első 6 évben fájt, mikor elindult, de csak pár napig.
Tegnap voltam panoráma röntgenen, mert alul uccsó előtti fogamnál fájdalom jelentkezett, s doki írt egy beutalót. Elkértem CD-n a felvételt, s itthon megnézve lett világos, hogy nő a bölcsességfogam. Fájdalom 2 napja az állakpcsom hátsó részére koncentrálódik, s lesugároz nyakba is, torokfájás szerű tünetet okozván.
Holnap megyek vissza dokihoz. Remélem nem vázol fel semmi borúlátásra okot adó tényt :) Neten kevés pozitívat olvasni a témáról (szájsebészet, vésés....ugyebár....).
A fájdalom többször jelentkezik egy nap, olyan fél órás időtartamokra, amikor simán le tudnék bontani egy falat fél kézzel :) Melóhelyen külön mutatvány így odafigyelni a munkára.
Fájdalomcsillapítók nem érnek semmit, sem az Algoflex, sem a Cataflam, sem az Algopyrin. A fájdalomtűrő képességemre és némi jégre van bízva a dolog, de a háttérben befigyel azért díszletként a doki által felírt Dalacin gyulladásgyökkentő antibájötikum, valamint a Corsodyl szájöblögető.
Itt egy képrészlet a röntgenből:
Egyenesen nől szerencsére, de kissé nyomhatja a mellette lévő fogat. Talán lesz hely neki előbújni teljesen. Rövid időn belül, persze :)
Köszönöm mindenkinek a tanácsot.
Szerencsére most annyira nem fáj, de kaptam annyi tanácsot, hogy ha megint kezdődik akkor lesz mihez nyúlni.
Szegény. :(
Állítólag rá kell harapni szegfűszegre, az is használ. Csináltam már mindent én is, ne röhögj, volt egy ilyen kámforos kenőcsöm, azt kentem a képemre, na úgy tudtam elaludni sokszor. Ne kérdezd miért volt jó, nem tudom, de jó volt.
Nekem most jött ki a jobb felső. Iszonyúan fájt. Kamilláztam, sűrűn mostam fogat, fokhagymával dörzsöltem be. És még rágóztam. Aludni nem sokat tudtam, és a következő is úton van. Öt nap alatt törte át teljesen az ínyem, de azóta már nem fáj.
Aki szedhet fájdalom csillapítót, az szedjen, szerintem mindegy melyiket.
Ez a béres féle fájdalomcsillapító zseniális - bár amikor nekem ezzel volt gondom, csak az segített, hogy kiszedték...
A jegelés is csak ideig-óráig.
Fogorvos, sztem.
Kitartást! ;)
Flector az jó anyag, egyszer migrénre kaptam. :D
Az jó fogfájára is?
Azt olvastam valahol, hogy fogra is jó. Amíg ütem addig valamennyire használt, de mikor le akartam feküdni na akkor lett végem. Pedig csináltunk melegsó-párnát.:D
Szerencsére most annyira nem fáj de tegnap pl. gondolkodni se tudtam a fájdalomtól.
pálinka-mindenre. jajj szegényem, rossz lehet most. bazira tud fájni. :SS
meleg só? az a fülre jó, vagy az is fáj már? :(
a fogfájásnál rosszabb nem létezik! de nem is beszélek róla, mert megfájdul nekem is. :)
Annyira még nincs kint, hogy húzni lehessen, sőt. A szájsebészet meg... szóval hagyjuk. 15-16 évesen egyszer már szenvedtem ilyen gonddal, de az azóta sem jött újra elő. Ez most egy másik.
A Cataflam-ról sok jót, és sok rosszat is hallottam. Szóval nem tudom, mit lehet elhinni róla, és mit nem.
Jó persze, úgy értem fogorvoson kívül.:)
Panadolt-t próbáltam meg Algofelx-et, ez utóbbi egy kicsit mintha jobb lett volna de csak 1-2 órán át tartott, aztán újra fájt.
A pálinkára már én is gondoltam. :D
További ajánlott fórumok:
- Mennyire fájdalmas a bölcsességfog műtét feltárással?
- Philips HP 6574 epliátort aki használta megvan vele elégedve? Fájdalmas a használata?
- A szemfog húzása fájdalmasabb mint egy őrlőfog vagy bölcsességfog húzása? Van bárkinek tapasztalata, milyen a szemfog húzás?
- Tudja valaki, hogy Kolonics György által használt izom fájdalmat késleltető tapasz az mi?
- Étkezési zselatint használt már valaki ízületi fájdalmakra?
- Letört bölcsességfog begyulladhat ha most nem érzek fájdalmat?