A szemfog húzása fájdalmasabb mint egy őrlőfog vagy bölcsességfog húzása? Van bárkinek tapasztalata, milyen a szemfog húzás? (beszélgetés)
Hát,szerintem hiába egy gyökere van!Sajnos nekem rosszabb volt (kivésték darabokban) mint a többgyökerű hátsó, méghozzá azért mert a felső gyökere hajlott volt kissé és az arcüregemig fájt, hiába az érzéstelenítő!Ott már az sem hat!Szó szerint a fejem tetejéig hasított a fájdalom.Én nagyon megszenvedtem,pedig nagyon gyakorlott,jó szájsebész szedte ki!
A szemfog a legertekesebb fog. Az utolso pillanatig meg kell örizni. Egyebkent csak az injekcio kellemetlen oda. Gyökerkezeltesd, mint hogy kihuzatod!!!!
Akkor a szemfog eltávolítása könnyebb mint egy bölcsesség fognak?
Általánosságban a moláris (őrlő) fogak többgyökerűek.Van, aki akinek eltér az átlagtól, de ez ritka. A SOTE Fogászati Klinikáján dolgozom, röntgenben több éve, én még egyet sem láttam.
Magánorvosom van, aki szájsebész és fogorvos, egyébként rendkívül ügyes keze van. Csak nagyon sok olyat hallok hogy a szemfog húzása az egyik legveszélyesebb és fájdalmasabb, emiatt érdeklődöm, illetve mert nekem sajnos fóbiám lett előző rossz tapasztalatok miatt a kezelés.... Húzott már ő nekem, eddig 3 mat és egyik sem fájt, de a szemfogról sok rémhírt hallottam....
Van hogy elkerülhetetlen.Sajna én is így jártam.Betömték a szemfogamat és valószínűleg nem jól lett kikezelve és alatta tovább romlott.Felpuhult a belseje és hosszában be is repedt.Szerintem az a lényeg,ha ki kell húzni is,hogy olyan szakemberhez menj,aki ezt jól érti.Én anno egy szájsebész fogorvoshoz mentem és a repedt szemfogam kb 5 másodperc alatt kinn volt el sem akartam hinni,úgy féltem tőle.
Alsó, vagy felső szemfog?
Mi elkerülhetetlen?A szemfog kihúzása mellett ritkán dönt egy jó fogszakorvos. Gondold meg, szerintem is inkább keress fel egy másik orvost.
Sajnos elkerülhetetlen :(
Nekem hátsó fogamat húztak úgy, hogy hozta magával az állkapocs egy szilánkját. A szemfogat meg sem éreztem, bár úgy féltem előtte, hogy képes lettem volna életemet adni, csak elkerüljem. Aztán utána kezdtem bömbölni, hogy ez ilyen simán történt. Persze jókezű volt a doki.
A jó orvosok csak végső esetben húznak, előtte mindent megpróbálnak, hogy mentsék a fogat. De ha kell, akkor kell:(
Mi gyenge??
Leköszörülik vagy nem és ragaszatnak rá egy "fogat", vagy pótolják a letört darabot.
Konzultálj elötte másik orvossal is, bármilyen jó a magánorvosod
Láttam már "meglepetéseket"
Nekem a bölcsességfogamnak volt 4 gyökere, + fogkő daganat volt rajta ami miatt műtét lett de azt meg sem éreztem. Legutóbb a szemfog mögötti 2. at húzták annak csak 1 gyökere volt viszont az nagyon be volt törve.... Ez viszont hideg meleg érzékeny, nyomás érzékeny és a lyuk is egyre nagyobb mert porlik, törik.....
Ez is változó, nem mindenkinek többgyökeres a foga, pl nekem...én azt mondom nem fáj jobban mint egy másik fog...
nem kell félni!
szerintem a legkeményebb a bölcsességfog eltávolítása. ott sem a húzás fáj, hanem az állkapocs, legalábbis nekem fájt utána.
Maga a húzás nem fáj, persze függ kinek milyen tűrőképessége.
Semmivel sem fáj jobban, ez biztos. Sőt. Mivel ennek a fognak csak egy gyökere van, az őrlőknek meg 2-3, így könnyebb is kihúzni. Ha meg amúgy is gyenge fog (gondolom, már alig van a csontban), fél másodperc alatt kinn van :)
Ezt előre nem tudni szerinte. Ha csak egy kisebb darab tört le belőle, akkor biztos nem húzza ki.
Sajnos nem lehet a doki szerint mert nagyon gyenge fogam és mindenképpen húzni kell :(
Szerintem ha rendesen be vagy zsibbasztva, akkor nem szabadna, hogy fájjon.
Csak ezért kihúzatnád? Megjavítani nem lehet?
Mármint könnyebb vagy nehezebb?
Előtte és mögötte is meg vannak a fogaim, és letört belőle egy kisebb darab, de eléggé fáj. Magánorvoshoz járok, ügyes keze van, csupán az érdekel, miben különbözik a szemfog húzása pl a bölcsesség fog húzásától. Ez az orvos szedett már ki bölcsességfogamat és őrlőt is, az abszolút nem fájt pedig véste, de mindegyik legalább egyik oldalon szabadon volt hagyva.
További ajánlott fórumok: