Kinek kell igazolást adni ilyenkor? (tudásbázis kérdés)
Amúgy engem úgy ismer,hogy idősek otthonában dolgozom,és mi nem szoktunk gyakran orvoshoz járni, pláne bliccelni nem.
Mindenesetre kellemesen csalódtam!
Igazad volt,most értem haza.Elmondtam neki a történetet,és adott igazolást is tegnapra ,meg mára,és még antibiotikumot is írt.:)
Pedig előtte beszéltem az asszisztensével, akivel kollégák voltunk,azt mondta,látatlanba nem szokott adni, meg hogy jelentkezzen be ott....
doktornő meg azt mondta, nem szükséges átjelentkezni,ambulénsan ellátják ott helyben is.Ennyit erről.
Iskolaorvos. Ha másképp nem megy, neked lehet évente 3 napot igazolnod.
Vagy telefonon kérdezze meg a helyi rendelőben.
szerintem bejelentkezni egyszerűbb.... mert ha mondjuk megint kilóméterekre költözik, akkor megint csak át kell kérnie a papírokat...
én csak akkor kértem át a papírjaimat, mikor megevvtük a lakásunkat... itt azért huzamosabb időre tervezek :D
érdemes egyszer "elkapni" csak hazajön pl karácsonyra vagy vmi... :)
én nagyon sok albérletben laktam, amíg fősulira jártam, mindenhova, ahova tudtam bejelentkeztem :)
albérletben lakik? be van jelentve ideiglenes lakcímre?
ha igen, akkor jogosult az ellátásra Pesten is, a körzeti orvosnál.. ha nem, akkor azt hiszem sajna nem... orvostól is függ...
az ügyeleten is érdemes lenne megkérdezni, hátha
ha jól ismeritek a házi orvosotokat, akkor szerintem próbálj meg te kérni tőle....
Nincs suliorvos,és a szülő nem adhat igazolást....megkérdezte.
Nem egyetem, meg fősuli, mint írtam hanem 2 éves képzés érettségi után,fotósnak tanul,és albérletben lakik.
Be kell jelentkeznie ideiglenesen,hogy ott is lehessen háziorvosa?
Ott helyben kellene valami megoldás, lázasan nem kellene sok sok km - t buszozni.
Iskola orvos csak az " általánosba " van?
Ügyeletre csak nyomos ok miatt megyünk. De ha be van ideiglenesen jelentkezve oda ahol lakik kollégium, a legközelebbi orvosi rendelő...
( tavaly nyár végén a férjemet se akarták fogadni, pedig ott melóztak. és hétközben ott laktak. Neki akkor volt problémája, nem hétvégén,, Akkor a mi dokink se rendel )
Az a helyzet,hogy a lányom 19 éves Pesten tanul, 2 éves nappali felnőttképzésben.Mi Borsodban lakunk.Tegnap írta, hogy beteg,nem tud suliba menni.A háziorvosától kellene neki igazolás.
Én elmegyek,és megkérdezem, de sztem nem fog adni.
Most jöjjön haza azért a gyerek?
Vagy ott pesten keressen egy orvost?
További ajánlott fórumok:
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt szeretnék igényelni. A kérelemhez kell csatolni jövedelemigazolást vagy én töltöm ki a kérelmet?
- Kitől kell orvosi igazolást kérni, hogy nem végezhetek álló munkát?
- Honnan kell igazolást kérni a családi pótlék folyósításáról?
- Melyik intézménytől kell kérni igazolást a munkában töltött évekről.(nyugdíjhoz)
- Ha sikerült állást találnom, akkor a munkaügyi központba be kell vinnem az igazolást, szerződést, hogy foglalkoztatnak?
- Mikor küldik ki a magasabb összegű családi pótlékról szóló igazolást, amit ki kell töltetni a szakorvossal?