Melyik intézménytől kell kérni igazolást a munkában töltött évekről.(nyugdíjhoz) (tudásbázis kérdés)
Ird meg a privátban. Munka és nyugdijjogiszakjogász vagyok és tavalyig a Nyufignál dolgoztam.
Majd a priviben elmondom
Én semmit nem vittem, viszont a Nyufig még olyan munkaviszonyt is talált nekem, amit én már rég elfelejtettem.
De több ismerősöm hiába kilincselt, mégsem számítottak be nekik jogos éveket.
és ha már régges rég felszámolták azt,vagy azokat a munkahelyeket akkor hová?
én már nem vagyok érdekelt, nyugdijas vagyok ,akkor még valóban a munka helyek intézték,de kiváncsi vagyok hogyan, honnan szedik össze a ledolgozott éveket mostanság.
Ott ahol dolgoztál,kaptál róla papírt,hogy ettől az időtől,addig az ideig ott dolgoztál.
Ezeket kell összegyűjteni,ha több helyen is dolgozott valaki.
Ahol dolgoztál. Erre volt jó a munkakönyv, ami ma már nincs. De igazolást adnak a munkahelyek. Ha mind összegyűlt, be kell vinni a Nyugdijigazgatósághoz. Ott kiszámolják a szolgálati időt, nyugdijat, stb. és majd értesítenek.
De ha most dolgozol, illetve állományban vagy, akkor a jelenlegi munkahelyednek kötelessége ezt elintézni.
Ha nem dolgozol, akkor neked kell futkosni.
További ajánlott fórumok:
- Lombik-de hol legyen? Vélemények a meddőségi intézményekről..
- Idős, beteg ember - hol van a legjobb helyen? Otthonában vagy intézményben?
- 2000-ben érettségiztem. Szeretnék jelentkezni költségtérítéses felsőfokú oktatási intézménybe. Kell felvételi vizsgát írni?
- Szerintetek a házasság intézménye tényleg elavult?
- Szülő otthon tarthatja a gyerkőcöt, megfázás esetén? (..vagy kérik az oviba az orvosi igazolást)
- Mi a feladata egy pszichológusnak egy sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglakozó intézményben?