Szerintetek a házasság intézménye tényleg elavult? (beszélgetős fórum)
Tegyél érte!
Ha valaki nem megy férjhez, vagy nem nősül meg, még ugyanúgy tönkremehet a kapcsolata, ha teszem azt a másik fél egy harmadik felé kacsingat. Ez nem a házasság intézményén múlik!
Maga a válás tehát nemcsak házasságban élőkre kéne értelmezhető legyen!
Szerintem ezt a szót az használja rá, akinek nem fontos (nem a papír), hanem maga a házasságban élés.
Én személy szerint hiszek benne és ennélfogva olyan párt választottam magamnak, aki szintén értékeli még a házasság intézményét.
Számomra valahogy nem lenne elfogadható a sima élettársi (valamiért nem is tetszik maga ez a szó) kapcsolat, de van akinek meg bejön.
Viszont akár házasságban, akár csak együtt él valakivel az ember, "egy" a lényeg: szerelem/szeretet, hűség, tisztelet a másik iránt.
Nem olvastam el az előző hozzászólásokat, sztem egyáltalán nem elavult, sőt még különlegesebbé teszi az, hogy már az együttélés is teljesen elfogadott.
A párkapcsolat legmagasabb szintje. (persze homoszexuálisoknál ez a reg. együttélés, az is hasonlóan magas szintű)
Én éltem együtt a férjemmel élettársként, majd házastársként is, az esküvő, ez a kötelék egyszerűen sokkal különlegesebbé tette a kapcsolatunkat, pedig azelőtt is szerettük egymást, összetartoztunk és együtt akartuk leélni az életünket.
nekem az volt életem legszebb pillanata amikor elmondtuk egymásnak az esküt, tudta, hogy jó kezekben leszek, és kitartunk egymás mellett jóban rosszban
mikor találkoztam a férjemmel, tudtam, tudtam hogy ő az....
hogy ő az akihez hozzámegyek és akitől gyerekeket szeretnék és vele élem le az életemet
szerintem csodálatos dolog:)
Szerintem meg az, hogy egyre többen felvállalják, hogy homoszexuálisok. És úton-útfélen azt hallom, látom, hogy nekik meg fontos lenne a házasság, de nem lehet. Így legalább nekik is lesz némi joguk.
Mivel szerintem ugyanolyan procedúrával jár az egész, mintha "csak" összeiratkoznának, nem gondolom, hogy sok heteroszexuális fogja ezt választani, ha eddig nem iratkoztak össze.
Környezetünkben is volt 2 válás pont az esküvőnk előtt. Ismerem őket, na jó, nem annyira, de erre azt tudom mondani, kötnek úgy emberek házasságot, hogy ha nem jön be, elválunk. Én komolyan gondolom az igenünket. És már lassan 6 éve boldogok vagyunk együtt, 2 hónapja házasan, és ha lehet, így még szebb és jobb érzés az egész, magasabb szintre került a kapcsolatunk. Akik most elváltak, hááát, sosem értettem, az egyik hapsi miért vette el azt a nőt, ismerve az előéletét, detto ugyanez a másikéknál, csak ott a nőt nem értem.
És tényleg úgy gondolom, sokan vannak, akik mindegy alapon kötnek házasságot. Úgyis lesz valahogy, majd keresünk válóperes ügyvédet. Így nem lehet. Mélypontok lesznek, de ezeket is meg kell tudni oldani, olyan valakivel, akivel sok a különbség kettőjük közt, nem fog menni. Elválni? Mi a garancia, hogy a következő kapcsolat nem fut ugyanúgy zátonyra 1-2-5 év után? Ha mindig kimenekülünk a nehézségből, az éretlenség.
Bolgod vagyok, hogy van szerető férjem, és olyan jó példákat látok magam előtt a családomban, hogy tudom, hiszem hogy meg fogjuk tudni oldani a nehéz pillanatokat is, mert tudom, hogy lesznek ilyenek.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg olyan sok házasság tökéletes? És csak én vagyok ilyen béna?
- Lombik-de hol legyen? Vélemények a meddőségi intézményekről..
- Idős, beteg ember - hol van a legjobb helyen? Otthonában vagy intézményben?
- Tényleg én teszem tönkre a házasságát?
- Tényleg szinte minden házasságban ott a hűtlenség?
- 2000-ben érettségiztem. Szeretnék jelentkezni költségtérítéses felsőfokú oktatási intézménybe. Kell felvételi vizsgát írni?