Kinek és milyen tapasztalata van a SCIENNET-tel kapcsolatban? (tudásbázis kérdés)
Nagy a csend a ScienNet körül - Hol tart a nyomozás?
2009 november 25-én csaptak le a VPOP szakemberei a ScienNet törzsvásárlói rendszerre, akkor több százmilliós adóhiány gyanúja miatt indult nyomozás, a hálózat mögött álló Headmin Kft. ügyvezetőjét néhány hónapra előzetes letartóztatásba helyezték. Leinemann Zsolt azóta is lakhelyelhagyási tilalom alatt áll az előzetes megszűnése óta.
Sziasztok!
Újra indul? Más néven. A tegnap este felhívott egy ismerősöm, hogy vasárnap du. lenne egy tájékoztató (amiben Ő lát fantáziát) Szerbiából indul (2 alapítótag, Románián keresztül, (persze ott újabb alapítótag/ok) és úgy jön Magyarországra, (itt is alapítótagok). Hálózatlánc, de nem Sciennet - ezt tudomásomra hozta első körben.
Valaki tud erről az újról valamit?
Nagy része úgy is csak amolyan virtuális pénz volt.
A sciennetes kereskedők helyében hirdetnék egy akciót, hogy bárki "levásárolhatja" a "benttragadt pénzét". 1 -10% kedvezményként beszámítanák. Igazolni sem kéne, bemondásra elfogandák. Ezzel az eredeti cél is megvalósulna.
Csakhogy ezzel sem lenne senki elégedett, mert mindenki meggazdagodni akart a rendszerből.
Helló!
Itt vagyok. Már nem tartom jónak. Bent maradt egy csomó pénzem. A felettem lévő jó átvert. Azt mondta nem szabad kivenni. vissza kell forgatni. Igy a pénzem is bent ragadt. Később már rájöttem, ez egy csalás, de akkor már késő volt. Jó kis tanuló pénz volt ez nekem. Az első hónap a beetetés, jön a pénz is. De ha nem veszed ki már többé nem is fogod.
Hallgatnak. Bezzeg az Ipari Gászkészülék Szerelő már akkor is megmondta...
;-)
Azt hiszem én nem tartozom az agitálók közé,csak a saját tapasztalatomat írtam le anno.
Én nem tudok rosszat írni.Beléptem,termékpartnereknél vásároltam,utaltak 10.800 forintot.Tehát nem veszítettem semmit.Ha tovább működött volna a rendszer,tovább vásárolgattam volna.Nekem ebben nem volt semmi rossz.Azzal tisztában vagyok,hogy ebből nem gazdagodtam volna meg,jobban mondva nem én gazdagodtam volna meg.De ha azt vesszük,hogy a napi bevásárlást egy átlagos üzletben végzem és ezért visszakapok havonta vagy kéthavonta 10.000 forintot akkor az jó nem?
Nincs pénz a Sciennet virtuális számláin
Lapértesülés szerint 2008 szeptembere és 2009 novembere között összesen 8,43 milliárd forint érkezett a Sciennet-hálózat számlájára, amiből a tagok nagy valószínűséggel egy fillért sem fognak látni.
A lap birtokába került kimutatás szerint a több 400 ezer fős Sciennet-hálózat tagjai az elmúlt években több mint 5,7 milliárd forintot fizettek be a ScienNet számlájára foglaló, illetve előre utalás címén, és több mint 2,5 milliárdért vásároltak ScienNet-utalványokat. 2008 szeptembere és 2009 novembere között összesen 8,43 milliárd forint érkezett a számlára, ebből 6,9 milliárdot fizettek ki különböző címen, amelyek között több, a pénzügyőrség szerint erősen vitatható tétel is szerepel.
A lap szerint 3,6 milliárdot fizettek ki például magánszemélyeknek jutalék címén, ebből 2,1 milliárd forintot a Sciennet 112 vezető instruktora vett fel - ők a hárommillió forint feletti jövedelmű, vezető tagjai a hálózatnak, náluk feltehetőleg APEH-vizsgálat is indul. A Népszabadság információi szerint amíg működött a cég szervere, a tagság interneten nyomon követhette egyéni számlájának változásait, de az egyéni virtuális számlákon a gyakorlatban nem volt pénz.
ScienNet-ügy: mégis letartóztatják Leinemann Zsoltot
Az ügyészség kezdeményezte Leinemann Zsolt, a ScienNet-ügy gyanúsítottjának előzetes letartóztatását - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.
Skoda Gabriella hozzátette: a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítése, továbbá a bűnismétlés veszélyére hivatkozva kérték a bíróságtól a kényszerintézkedés elrendelését.
A vám- és pénzügyőrség csütörtökön úgy döntött: folytatja a büntetőeljárást Leinemann Zsolt ellen - közölte az MTI megkeresésére a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága a ScienNet-üggyel
A vám- és pénzügyőrség az MTI-nek arra a kérdésére, hogy a nyomozóhatóság szükségesnek tartja-e, hogy a gyanúsítottal szemben ismét kényszerintézkedést rendeljenek el és ha igen, azt milyen módon kívánják megvalósítani, azt közölték: "a nyomozás érdekeire tekintettel a Vám- és Pénzügyőrség jelenleg nem kíván mást közölni".
Ügyvédje szerint nem vehetik újra őrizetbe a ScienNet-ügy gyanúsítottját, Leinemann Zsoltot, akinek mentelmi joga megszűnt, mivel nem ő szerzett mandátumot az országgyűlési választások első fordulójában.
Futó Barnabás ügyvéd ezt azzal indokolta, hogy a büntetőeljárási törvény kimondja: "ugyanazon bűncselekmény miatt - ha a körülmények nem változtak - az őrizetbe vétel újra nem rendelhető el".
Szerintem nem kell sehogy sem kilépni,mivel zárolták a számlákat és letiltották a számítógépes hozzáféréseket így meghalt az egész mint a törzsvásárló,mint a termékpartner részéről,hiszen nem lehet használni a rendszert az utalásokhoz.
Nem mellékesen a kilépéshez is kellene használni szerintem a web irodát.
Leinemann: Én a ScienNet International LLC korlátozott meghatalmazottja vagyok, sajnos az ötlet nem tőlem származik.
Juszt: Annak ki a tulajdonosa?
Leinemann: Azt talán önök is tudják, ön is tudja, hogy a mai értékválságban, ahol a szeretet, ahol a bizalmatlanság alakul ki...
Juszt: Vegyük egymást komolyan, hadd kérjem!
:DDDDD
További ajánlott fórumok:
- Kinek milyen tapasztalatai vannak a folyékony mosószerekkel kapcsolatosan?
- Merckformin XR-rel kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van? Tényleg komoly rosszullétet okoz?
- Milyen az a nő akinek kapcsolata van, de azt mondja magáról, hogy szingli?
- Kinek milyen tapasztalata van a "fogyasztóporokkal" kapcsolatban? Melyik a legjobb?
- Van valakinek valamilyen tapasztalata a "Forskolin" hatóanyagu fogyi kapszulával kapcsolatban?
- 14 hetes kismama vagyok, a háziorvos Cefzil tablettát írt fel. Van valakinek valamilyen tapasztalata a gyógyszerrel kapcsolatban?