Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kínai rúzs tapasztalok fórum

Kínai rúzs tapasztalok (beszélgetés)

16. michelle.r (válaszként erre: 13. - Globus)
ma 12:40
És elképesztően tartósak. 😜
15. Kacsahercegno (válaszként erre: 14. - Enissa)
ma 12:12
Igazából igen, a szabvány európai termékekben is lehetnek problémás összetevők (teflon is pl.), én ezért nem tetézném kínaival, mert azokról még ennyit sem tudunk.
14. Enissa (válaszként erre: 6. - Kacsahercegno)
ma 12:02
Még sokan az alumíniumkuktákat is használják, pedig az is ártalmas állítólag.
13. globus (válaszként erre: 11. - Michelle.r)
ma 11:47
Az aztán kifeszítette a bőrt :)
12. srcrss
ma 11:33
Nem vásárolnék, nem használnék kínai kozmetikumot. Amúgy is érzékeny a bőröm, sok minden irritál.
11. michelle.r (válaszként erre: 1. - Matutinem)
ma 11:25
Én sem vennék. Kozmetikusmestertől tudom, hogy még pillanatragasztót is találtak benne.
10. globus (válaszként erre: 7. - Matutinem)
ma 11:14
Igazad van, benéztem, hasonló nevű valaki volt. Ne haragudj!
ma 11:11
Egyszer vettem kinaiba smink dolgokat, úgy tönkre vágta az arcom hogy csak na... ajak ápolót is vettem onnan, hát tiszta herpesz lettem..lehet hogy van kivétel és én pont belenyúltam a tutiba, de a legtöbbje utánzat, olcsó sz@r..
8. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - Matutinem)
ma 11:09

Szerintem igaza van. Teljesen más ország, teljesen más attitűd, teljesen más szabályozás. Mi itt, Európában hozzászoktunk egyfajta termékbiztonsághoz, ami teljesen természetessé vált számunkra. Ez a szigorú szabályozásoknak és ellenőrzéseknek köszönhető. De a Kínából özönlő Temus és hasonló termékeket képtelenség ellenőrizni. Amikor mégis megteszik, mindig kibukik valami. Még a ruhák is annyi vegyszert tartalmaznak, ami már káros a szervezetre. Még mosás után is marad bennük bőven. A kozmetikumok terén sem hiszem, hogy jobb a helyzet. Még szerencse, hogy ételt és gyógyszert nem lehet onnan rendelni.

Ami terméket itthon megveszel, annak lekérheted a biztonsági adatlapját. Szkeptikus vagyok azzal szemben, hogy a Temus termékek is rendelkeznek ilyennel.

7. matutinem (válaszként erre: 3. - Globus)
ma 11:08
Nem tudom mire utalsz, nem emlékszem ilyesmire, amúgy nő vagyok, nincs feleségem.
6. Kacsahercegno (válaszként erre: 5. - Enissa)
ma 10:57
Ahogy fejlődik a tudomány, egyre több dolgot ismerünk meg jobban. Pár száz éve boldogan ittak ólom edényekből, aztán kiderült, hogy nem túl egészséges. Azbeszt, műanyag, stb.... Szóval simán lehet, hogy 15-150 év múlva valami most nagyon egészségesnek hitt dologról is bebizonyosodik, hogy nagyon nem az. 😩
5. Enissa (válaszként erre: 1. - Matutinem)
ma 10:52

Nem tudom, gyógyszektorban is vásároltam Vichy krémet, amiről egy német teszt oldalon olvastam kb. 15 éve, hogy rákkeltő anyag van benne. Nem 2 Ft-os termék.

Bármi van benne nem azonnal fejti ki a hatását.

4. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Matutinem)
ma 10:51
Biztos nem kennék a bőrömre temus meg aliexpress-es meg egyéb kínai kozmetikumokat. Inkább kerüljön kicsit többe, de származzon olyan országból, ahol szigorúbbak az előírások. Persze mindenki maga tudja.
3. globus (válaszként erre: 1. - Matutinem)
ma 10:44
Te is aggódtál a feleségedért, szűréses fórumban, rendes fiad van :)
ma 10:42

Amit nem kìnában gyártottak az hamisítvány!

Miből gondolja a fiad hogy bajod lesz tőle?

Ezerszer vettem már kìnaiban is kozmetikai cuccot ès èlek...

ma 10:38
Most először rendeltem kínai webáruházból. Meséltem fiamnak, és amikor megtudta, hogy van benne rúzs, közölte, ahogy megjön, dobjam is ki, mivel ezek nem bevizsgált termékek, nem tudhatom milyen összetevőket tartalmaz, mit is kenek a számra. Igaza van?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook