Kínai dióleves recept
A Kínai dióleves hozzávalói:30 dkg dióbél,
2 csipetnyi só,
8 dkg kristály cukor,
2 evőkanál méz,
5 evőkanál főzőtejszín,
4 evőkanál keményítő,
1 liter víz.
A Kínai dióleves elkészítési módja:
Forraljunk fel egy kevés vizet, dobjuk bele a diót 3-4 percre, majd szűrjük le, s hántsuk le a héját. Ezután daráljuk finomra. Tegyük egy lábosba a 6 deciliter vizet, sót, diót és mézet. Lassan forraljuk fel, majd a forrástól számítva főzzük 15 percig, időnként keverjük meg. Amig a diós massza fő, tegyük egy keverőtálba a tejszínt, keményítőt és a cukrot, 4 dl vizet, alaposan keverjük el, majd adjuk a leveshez. Kevergetés mellett forraljuk fel újra. Melegen kínáljuk, hagyjunk minden tányérhoz 1-2 egész diószemet díszítés gyanánt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. nov. 16. 17:45
A kínai dióleves elkészítési módja és hozzávalói.