Ki mivel fűszerezi a rántott tököt? (beszélgetés)
Delikat vagy so. Melle fokhagymas majonez.
Oregánot hosszú ó-val írtam.. micsoda nagy bűn :D
Másrészt pedig sokszor beragad a billentyű és nem figyelek ha sietek.
És igen kimerem jelenteni, jól főzök. Ez mellett szeretek új ételeket, recepteket kipróbálni .
áúú, remélem jobban főzöl, mint írsz. :)
hű, de megkívántam, holnap ez lesz az ebéd! :))
én felkarikázom a tököt , besózom, borsozom, aki szereti, vegetát is használhat
beleteszem egy nagy műanyag edénybe és 2 nagy fej hagymát karikára vágva a tökszeletek közé szórom.
Pár órát áll.
Utána panírozom.
Finom, enyhén hagymás íze lesz a töknek
Ez igaz, de a tojásba kevertem kevéske fokhagymakrémet, és úgy jó volt.
A fokhagymával vigyázni kell, mert nem mindenki szereti, illetve a sütésre is vigyázni kell, mert ha jobban megsütik, akkor keserű lesz a túlsült fokhagyma.
Kísérleteztem sokmindennel, de ennek a családnak csak natúrban ízlik. Az enyhén foghagymás panír viszont nagyon finom.
Legközelebb tudom mit fogok kipróbálni, a boltban nézegettem egyik nap lehet kapni ezt a wok fűszerkeveréket.
Hmmmm...Sajtos panírban tényleg finom lehet!
én csak sózni szoktam :) de én naturba is nagyon szeretem
Megmondom öszintén én gyerekkoromban soha nem ettem meg a tökfőzeléket csak is rántva, a hideg kirázott ha valaki elém tette. Viszont kb 2 hete hozott párom tököt és megcsinátam életem első tökfőzelékét ráadásul kaprosan amit szintén nem ettem meg anno. És láss csodát olyan finom lett életem első tökfőzeléke, szinte sajnáltam hogy csak 1 tököt kaptam. :D
ez is elég jól hangzik :)
Felszeletelem, és sózom, borsozom,nagyon kevés köményt szórok rá, és zúzott foghagymában hagyom kb 1/2 órát.
Én a lisztet és a morzsát egybe szoktam keverni, tehát csak a tojás és liszt-morzsa keverékbe forgatom és sütöm ki.
Nyáron szeretem hozzá a feta,paradicsom és karikára vágott zöldhagyma keveréket.
Ezek közül én a fokhagymasót, vagy a borsot tenném rá csak. A többi szerintem nem illik hozzá. Kaprot én pl a tökfőzelékbe szoktam tenni, a rántott tökre nem. Én pl úgy szoktam csinálni, hogy csirkesült, vagy sertéssült fűszerrel szoktam megszórni, attól elég fincsi lesz :)
Csak sóval; a tojásba szoktam színes őröltborsot tenni.
köretnek pedig sült krumplit csinálok és valami salátát.
Itthon fellelhető fűszereim jelenleg: chili, bazsalikom, oregánó, foghagymasó, bors, chilis bors, cayenne bors, tárkony. Van kaprom is, a méhütőben.
fokhagyma,ételízesítő, majoránna,pici szerecsendió,kaporlevél,bors
Esetleg sajt vagy szezamag a panírba? Vagy baconba bugyolálva bepanírozni?
Mondjuk én nem szeretem, mert csak a panír ér benne valamit.
én nem sót, hanem vegetát használok, plusz egy pici (de tényleg pici) borsot! :)
Én meg szoktam szórni egy pici fokhagyma granulátummal, és kaporral is, ezeket teszem a panírhoz is.
Ötleteket várok a rántott tökhőz. Szeretném valamivel feldobni a són kívül. Szerintetek milyen fűszer illene még hozzá?
További ajánlott fórumok: