Ki milyen magyar várat látott már? És melyiket ajánlanátok másoknak is megnézni? (beszélgetés)
bizosan elvezne :)
meg en is kivancsi volnek ra. parszor jartam a kozelben, de megsem jutotam el oda.
Bővítem a felsorolást:
Pl. Krasznahorka büszke vára?
Az is magyar vár, és tényleg szép.
Pozsony, Ólubló, Bajmóc (Csák Máté vára is volt), Trencsén (szintén Csák Máté), csak kiegészítésképpen. :-)
Mi jártunk ott tavaly ilyentájt, a gyerekek nagyon élvezték. :-)Raktam a naplómba képeket, ha akarod, nézd meg...
Szerintem a kisfiadnak is tetszene...:-)
Az egri várat bátran merem ajánlani bárkinek! Ha várnapok vannak több napot is érdemes rászánni.
A sárospataki, diósgyőri, visegrági, sümegi (a két utóbbinál a várjátékok szintén érdekesek)is figyelemre méltó.:)
Szimplán vármániásnak mondanám magam..:))
Attól függ, hogy melyiket ajánlanám, hogy milyet szeretnél látni.
Én pl. kifejezetten a várromokra bukok, ezért aztán túra keretében szoktuk felkeresni, megnézni ezeket.
Ha rövid idő (mondjuk egy nyaralás) alatt szeretnél minél többet megnézni, akkor érdemes az Északi-középhegység felé venned az irányt. Ezen belül a Zempléni-hegységet (Boldogkőváralja, Füzér, Regéc, Sárospatak) ajánlanám, mert az a szívem csücske.:)
Ha mégis a Bükknél maradsz az Egri vár miatt, akkor viszont semmiképpen ne hagyd ki Sirokot, mert az nagyon szép. (Főként lentről, mint a várromok többsége.)
Diósgyőr - igen!
Budai - igen!
Sümeg - igen!
Köszi, megint jegyzeteltem jópárat, amit még nem láttunk :)
Budapest (Budai vár),
Visegrád,
Hollókő,
Somoskő,
Sárospatak,
Diósgyőr,
Füzér,
Sirok,
Sárvár,
Várgesztes,
Komárom,
Csókakő,
Eger,
Gyula,
Sümeg,
Siklós,
stb.
Hirtelen ennyi jutott az eszembe.
Én az egri várat már nagyon sokszor láttam, de mindig szívesen megnézem újra. Persze a felsoroltakból többet is láttam.
A fiam nagy várszakértő, rengeteget megnézett már itthon és külföldön is. Nemrég Ausztriában voltak, csodás helyen jártak.
nézd meg!
lehet nekünk is azért volt nagy csalódás az Egri csillagok után, mert másmilyennek képzeltük el.
De egyszer mindenképpen érdemes megnézni.
miert volt tul mu?
:S
Gyulai - igen!
Cseszneki - igen!
Nagyvázsonyi - az sem rossz, csak 5 éve amikor ott jártunk, mufurc volt a jegyszedő néni, meg az egész személyzet.
Cseszneki - igen!
Csobánc - igen, ha szeretsz hegyet mászni
Csókakő - igen!
Döbrönte - egyszer meg lehet nézni
Eger - egyszer meg lehet nézni...nekem túl mű volt
Siklós - igen!
Réka vár - ha jó szemed vn, talán még látsz belőle pár követ, de az odaút a Réka völgyön keresztül csodálatos volt!
pécsváradi-nem a legérdekesebb
Bory vár Fehérváron-nagyon szép
ozorai vár-szép
kapásból ezek jutottak eszembe...
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Mi a kedvenc...és mi a legkevésbé, vagy melyiket választod a kettő közül?
- Népszámlálás. Te melyiket választod: internetes válaszadás, vagy számlálóbiztos?
- Mosógépet szeretnénk venni a közeljövőben. Ki melyiket ajánlja?
- Ingyen segítség másoknak!
- Magyar mozifilmek.Ki melyiket látta és hogy tetszett?