Ki milyen agyserkentőt ajánlana államvizsga előttre? Én most a Ginkoprim felé hajlok, de csak mert azt látom a tv-ben. (tudásbázis)
Ha nagyon akarsz szedni valamit, akkor szerintem ne a kapszulás változatot válaszd, hanem van egy löttyös változata (Ginkgo Biloba Extract néven fut, zöld keménydobozban,kínai írással, 10 fiola van benne szívószállal, patikában tudni fogják)
Na az nagyon ütős, én mindig használom vizsgaidőszak előtt.Plusz pihenni is kell, az a legjobb módszer.
Én mate teát ittam. De -mint utóbb rájöttem- nem az államvizsga volt a legnehezebb vizsga a főiskola 3 éve alatt. Egy-egy szigorlat sokkal keményebb volt.
Már így utólag tudom, kár volt tőle félni.
Ém háromszínű szövegkiemelőztem tételeken belül. Első szín: ami nagyon fontos, feltétlenül tudni kell. Második szín: át kell olvasni. Harmadik szín: ha jut rá idő, akkor átfutni.
Ötös lett.
Én már túl vagyok az államvizsgán, Bilobil forte tablettát szedtem, mellette energiaitalt ittam. Érdemes 1-1,5 óránként megállni pihenni, kicsit sétálgatni, hogy a monoton nyugalmi állapot megszűnjön. Már annyi is elég, hogy kimész a konyhába inni egy pohár vizet, és máris megváltozik a vérkeringésed (így az agyadé is) gyorsasága.
Leírom az én módszeremet: csoportosítottam, hogy milyen sorrendben fogom megtanulni a tételeket és ezeket felírtam magamnak, például 1 nap 1 nehezet és 2 könnyebbet tanultam meg, ezeket kipipáltam, ha megvolt. Szövegkiemelővel kihúztam 1-2 kulcsszót, de tényleg csak 1-2 szót, mondjuk 1 lapon 4-5 szót max. Másnap megpróbáltam elmondani magamnak a tételt, ha rosszul ment, ránéztem a kulcsszavakra, ha úgysem ment, átolvastam. Ezt minden nap tanulás előtt eljátszottam az összes megtanult tétellel. Sok időt vett igénybe, főleg ahogy egyre több tételt tudtam, de így garantált volt a siker. Nem felejtettem, és az ismétlés ráállította az agyamat a tanulásra, sokkal jobban ment, mintha ásítozva ültem volna le tök csipásan a papír fölé tanulni. Próbáld ki, szerintem jó módszer. Vagy írhatsz vázlatot is. Én ahhoz lusta voltam, a szövegkiemelős módszer gyorsabb. És ajánlom a Bilobilt is. Ébren tart. Szuper! Majd írd meg, hogy milyen gyógyszert vettél és milyen módszerrel tanulsz.
Ja és nyugi, az államvizsga is olyan, mint a többi vizsga, amin már túlestél. A tanárokat ismered, a szakdolgozatodat is, a tételeket tudod, nem lesz gond. Sok sikert!
Fú bakker, én ettől agyvérzést kaptam volna. :-)
Én a rendszerezett tanulás híve voltam, betábláztam, hogy minden napra 2 tétel, délelőtt minden nap ismétlés. Hétvégén semmi tanulás, csak pihenés és max. átnézés. És nekem az segített még, hogy saját magam dolgoztam ki jó részletesen minden tételt, és írtam hozzá kézzel egy zanzásított változatot kulcsszavakkal, amik ahhoz kellettek, hogy ismételjek, átnézzem. Ötössel mentem át, azt mondta a tanszékvezető, én voltam a legjobb abban az államvizsgaidőszakban. Úgyhogy a pihenés sem elhanyagolható.
További ajánlott fórumok:
- Milyen ésszerű, elfogadható magyarázat lehet arra, ha valaki úgy bukik meg államvizsgán, hogy minden tételt megtanult?
- Tippek a sikeres államvizsgához és szakdolgozatvédéshez
- Tanulási tippek államvizsgára
- Tudtok valami agyserkentőt mondani?
- Mit együnk és mit ne vizsgaidőszak idején?...avagy a legjobb agyserkentők.
- Segítség, 5 nap múlva államvizsga!