Mit együnk és mit ne vizsgaidőszak idején?...avagy a legjobb agyserkentők. (tudásbázis)
Én a zöld teára esküszöm! Teekanne ! A Pickwick is finom, csak gyengébb :) Reggel lefőzök belőle 1,5 litert, bele 2 filter, aztán szevasz :D
Ha nagyon muszáj, cukormentes Red Bullt is bevetek, de mivel az utána nagyobb fáradtságot csinál, ha nem birom tovább, inkább alszom fél órát délután...
óóó...és hát, hogy el ne felejtsem :P ....mindenkinek nagyon, de nagyon szépen köszönöm a segítségét...hasznát vettem :D ... és a többiektől pedig várom a további ötleteket :)) .
Pusszancs*
Szia! Angolozol vagy milyen nyelvből próbálkozol?
A tippeknek remélem én is hasznát veszem, rám is érettségi vár május-júniusban...
Vettem ananászt, megcsináltam ananászos joghurtnak (ami, így utólag ráébredve, külön jobb lett volna, de mind1). Szoktam inni mindennap zöldteát, salátát, almát és répát is napi szinten eszem. Most még jobban oda figyelek rá. A teámba még citromot is teszek(napi 2dl 1 citrom levével). Igazából ananászlét szerettem volna tanulásra venni, de a Tescoban nem találtam olyat, amiben kevés a kcal. Így vettem ananászt, és milyen jól tettem. Sokkal egészségesebb és isteni finom :D . Holnaptól szerintem a Pharmaton Vital-t is elkezdem szedni. Fordítok, tanulok, hallásértést gyakorolok. Csütörtökön, szombaton osztályozó vizsga. Május-június érettségi utána meg szeretnék elmenni nyelvvizsgázni, ha már úgyis felkészültem.
Köszike mindenkinek a tanácsokat, mint már írtam, igyekszem őket minél jobban beilleszteni az étrendembe.
- A sárgarépa javítja az emlékezetet (pl. hasznát vesszük ha kívülről kell valamit megtanulnunk), mert élénkíti az agy anyagcseréjét.
Tipp: szótanulás előtt egy kistányér reszelt sárgarépa olajjal
- Az ananász azoknak ajánlott, akiknek sok és hosszú szöveget kell kívülről megtanulniuk. Magas C-vitamin és mangán tartalmú, naponta érdemes egy pohárral inni a levéből.
- Az avokádó magas zsírsavtartalma révén a rövid távú emlékezet ásza.
A tanulás barátai
- A káposztafélék enyhítik az idegességet (a pajzsmirigy aktivitásának visszafogása révén), így stressz nélkül tanulhatunk.
- A citrom C-vitamin tartalma miatt frissít és serkenti a felfogó képességet.
- Az áfonya hosszú tanulás folyamán ideális gyümölcs. Élénkíti az agy vérellátását. Bár természetesen legjobb a friss gyümölcs, fogyaszthatjuk áfonyaléként is.
A vizsga alatt csak szőlőcukor, és NEM csoki, mert a vér a fejedből a gyomrodba megy, mert nehéz megemészteni, csokit előtte 1 órával. Addig meg csoki, szőlőcukor, alma, banán gyümölcsök és mégtöbb tanulás.
Éretségihez sok szó + témák megtanulása jól, és fordítani sokat, hogy legyen rutinod.
tanuld meg a szabalyokat meg a szavakat, gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!
ezutan jutalmazd magad csokival :) en igy csinaltam
neha ettem ginzenget (:o) is
Béres egyézségtár-Guaravit filmtabletta
szerntem nagyon jó
További ajánlott fórumok:
- Ki milyen agyserkentőt ajánlana államvizsga előttre? Én most a Ginkoprim felé hajlok, de csak mert azt látom a tv-ben.
- Tudtok valami agyserkentőt mondani?
- Tanuláshoz agyserkentők
- Holnap sztrájkol a MÁV, viszont vizsgaidőszak van! Van valaki, aki Békéscsabáról Bp-re menne holnap kocsival? Fogjunk össze!
- Nyugitippek vizsgaidőszakra
- Érettségiről élményeket, tapasztalatokat szeretnék, és szerintetek van értelme valami agyserkentőt használni a tanuláshoz?