Ki mikor kezd el gondolkozni a húsvéti dekoráción? (beszélgetés)
Nincs különösebb jelentősége, nem nagyon dekorálok. :)
Na és messze van az még!
Nem kerítek neki nagy feneket, húsvét hetében hozok be pár ágat, barkát, vázába teszem és ráaggatom a húsvéti figurákat.
Tojást festek és fűből készült fészekben mellé teszem. Ennyi.
Még több, mint 2 hónap van addig!:D
Részemről nem érdekel a húsvét. Ünnepeljék azok, akiknek a hite azt diktálja, hogy elhiggyék a feltámadást.:)
Nálam tavasz ünnep van, ami nem köthető dátumhoz, de jellemzően március közepén nekilátok a nagytakarításhoz, felfrissítem a lakást és elutazom vidékre.
Kösz, hogy válaszoltál.
Húsvét hétfőn a női nem nálunk is otthon ült és várta a locsolókat, de nekem az nem volt rossz. Egész nap tele volt a ház, és jó buli volt.
Manapság már nem divat, és nekem bizony hiányzik.
Mi hűvösön tartjuk és nem tesszük vízbe. Száraz lesz, de rámumifikálódik a virág, azaz megtartja a jelen állapotát. Vízbe téve ugyanúgy nyílik tovább, talán még gyorsabban.
Nem vagy egyedül.😀 Ráadásul két fiú testvérem van, ők meg kapták a sok pénzt, meg csokit.
Szerencsére nekem csak délig kellett kibírni, mert délután mentünk sergőzni. Na azt a részét már szerettem.
Kinyílt már a csüngő barkafánk, sőt, már ősz végén picit láthatóak voltak a kis selymes bolyhok :)
Gondolod, eláll még egy erős hónapig a pincében?
Vízpart nincs messze, akkor tennék én is egy sétát érte.
Nagy dekorálást nem szoktam csinálni, de tojásfánk mindig van.
Én aranyeső vesszőre szoktam akasztani a tojásokat, de gondolom idén máshogy lesz a késői Húsvét miatt.
Mikor április elejére esik Húsvét, akkor a kinti még csupasz ágak a szobamelegben szépen kinyílnak a tojások között, kedves tavaszi hangulatot árasztva a sárga virágokkal.
Na majd meglátom, hogy lesz.
Van barkafánk is, de annak az ágait nem vágom le Húsvét kedvéért :D
nem dekorálunk sem karácsonykor sem húsvétkor, sem máskor
Esetleg a macska értékelné az újabb ( általa letépni való ) díszeket ...
Én húsvétra nem szoktam nagy dekorálást rendezni, és tényleg csak annyiból ünnepeljük, hogy húsvét előtt és után 2 hétig sonkát eszünk:DDD
Tudom! Lehet máskor is, de az nem ugyan az:DDD
Tehát, majd nagypénteken leveszem a szekrény tetejéről a dobozt és a benne lévő, általam készített tojásokat felaggatom a kicsit előbb megvásárolt barkára, ami nem fér rá azt beleteszem egy kosárba és ennyi:D
Mivel idén a húsvét április vége felé lesz, így tuti, hogy bicajozással fog eltelni ez az ünnep.:D
További ajánlott fórumok:
- Mi jut eszedbe az előző szóról? Gondolkozzuk a szerelemben-párkapcsolatban.
- Hogy lehet pozitívan gondolkozni?
- Ha az örökbeadáson gondolkozol, és te szeretnél családot találni a babádnak írj ide kérlek!
- Karácsonyi díszek, karácsonyi dekoráció
- Húsvéti dekoráció: tűnemezelés hungarocell tojásokkal
- Elkészült a tojásfa, a húsvéti dekoráció. Nem gondolom,...