Ki határozza meg hogy milyen tantárgyak legyenek az iskolában? (tudásbázis)
Nem lesz.
Már van. Csak sajnos nem azok részére, akik vastagon kiérdemelték. :(
Aki kóklerekkel veszi körül magát, így jár!:(
Az oktatással tényleg kéne valamit kezdeni, de hozzáértők nélkül mi értelme...
Szomorú, hogy aki teheti, még az országból is elküldi a gyerekét. Már középiskolában. De az osztrák határ mellett élők, már általános iskolába is átviszik a gyerekeiket.
Itthon is használható tudásra lenne szükség. Már ébredeznek, de lehet, már késő. :(
Azt látom a legnagyobb bajnak minden területen, hogy a szakma véleményét nem veszik sehol figyelembe, erőből hoznak szakmaiatlan döntéseket. Olyan kérdésekbe szólnak bele, amihez semmi közük, ahelyett, hogy a saját házuk táján sepregetnének.
Pl. indifferens szempontok alapján megszabnák, hogy adott bolt hány főt alkalmazzon. De hogy az orvosok, az éjszakás nővérek, a bírók, egyéb állami alkalmazottak hányszorosan vannak túlterhelve, azzal nem törődnek, mert el vannak foglalva a magánszféra piszkálásával.
Politika: közügyekkel való foglalkozás
Szakpolitikák közé tartozik az oktatáspolitika.
Mo-n pártpolitikusok határozzák meg, hogy az iskolák milyen tantárgyakat tanítsanak, pedig a pedagógusoknak kéne.
Igen, pl. te. Kérdeztél, válaszoltam, ennyi.
A témáról van véleményed?
Érdekes a véleményed, ilyet még senki nem mondott nekem :)
Nem számít a véleményed, azt gondol, amit akarsz. Lényegtelen.
Próbálj lazítani kicsit, rádférne. Az élet szép, vedd észre :)
Nem baj, legalább tudhatod, hogy nálad okosabb nincs!
Én sem tartalak többre, ne izgulj!
... bugsy!
De3, személyeskedek, pl. veled. Többször beszéltünk már, kb. ennyire tartalak.
De Syriával eddig értelmesen el tudtunk beszélgetni, de ahogy a politika érintőlegesen szóba került, már vége is.
Mert ugye te nem személyeskedsz?
14. hsz.
Lövöldözés helyett pedig hivatásos rettegést fognak oktatni, nehogy kihaljatok.
(nem tartozom a rettegők közé...)
Rákérdeztem, de nem tudtál rá válaszolni sem! :(
Látod, erről beszélek. Épp csak szóba került a politika, és már te is személyeskedsz.
Engem nem zavar, de sajnos jellemző nagyon. Többek közt ezért nem lesz megoldás.
Egyik fél sem.
Bármilyen szakmai kérdés merül fel, ha a politika belép, már lehetetlen értelmes párbeszédet folytatni.
Kellene pár téma, amit vesznek annyira komolyan a politikusok, hogy nem pofáznakl bele, egyik oldalról sem. Pl. közoktatás, egészségügy.
A szakemberek kidolgoznának stratégiát, javaslatot tennének, amit az aktuális kormány köteles lenne elfogadni, oldaltól függetlenül. De erre egyik fél se lenne hajlandó.
Sürgősen vásárolj (megfelelőbb) szemüveget! :)
Sárdobálásért semmilyen más témában nem mennek a szomszédba. :(
Én nem látok rengeteg embert, pedagógust, aki erőfeszítéseket tenne. Vannak páran, de elenyésző.
Nagyon átpolitizálják a kérdést, és általában kölcsönös sárdobálás lesz belőle, az pedig semmire se vezet.
Nálunk szerencsére a matek sose volt gond.
De ugye, hogy te is azt mondod, megoldást kell találni, és lehet is? Ha az oktatásügyre várunk a dédunokánk is hülye marad.
Segítséget kell kérni idősebb, jól tanuló diáktól; csak van ilyen a baráti, rokoni körben; illetve korrepetitort kell fogadni.
Magam már 15-16 éves koromtól vagy 20 éven keresztül korrepetáltam az amúgy okos, de a matekot mumusnak tartó általános- és középiskolásokat.
Akinek gyereke van, az nem tud várni, megoldást kell találnia. 2-3 év múlva késő.
Ráadásul a politika erre nem fog megoldást hozni, 10 éve is pocsék volt az oktatás.
Nem tudok jobbat, mint megoldani, akkor, amikor a gyereknek szüksége van rá.
Te tudsz más megoldást, ha valakinek 6-7 éves gyereke van?
A szülők nem tudják ezt a hagyományt megszakítani, mert NEM AZ Ő FELADATUK, nem az ő kompetenciájuk. Többségük örül, hogy dolgozhat (akár mint közmunkás), és be tudja fizetni a csekkeket, hogy ne kerüljenek az utcára.
Nem szabad belepihenni, hogy ez van.
Azt, amit az elődeik: semmit. Régi hagyomány már :)
Épp ezért sajnos a szülő felelőssége, hogy tegyen valamit.
Nem jó, hogy így van, de ez van.
Kimondottan alsósokról beszéltem, ott nincs se kémia, se a többi, általad felsorolt tárgy. Igen, egy átlagos képességű embernek az alsós anyagot ismernie kell. Ha fogyatékos, az természetesen más kérdés.
A banki szerződést hogyan értelmezi az, akinek ez sem megy? Vagy bármilyen átlagos, napi szöveget, pl. egy használati utasítást, munkaszerződést?
További ajánlott fórumok:
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Csúfolódás az iskolában
- Katolikus iskolában kötelezhetnek-e templomba járásra?
- Ilyen lehet egy iskolában?
- 18 éves lányom élettársi kapcsolatban él, iskolában sok hiányzása van, azt szeretném tudni jár-e neki ellátás?
- Főiskolán, ha egy tantárgyad nincs meg, akkor a ráépülőkkel mi a helyzet?