Ki az a két év alatti gyermek, aki kaphat pneumococcus elleni oltást? (tudásbázis)
Szia!
Az Én lányom pont ma kapta meg az első adagot,ingyenesen.A védőnő szerint MÉG nem jár ingyen minden két év alatti picinek.
Mi azért kaptuk,mert...
1,a babának koraszülöttként "kell"születnie vagy kis súllyal(2500 gramm a felső határ)
2,ha retardálódott(de csúnya szó,mondjuk inkább úgy:visszafejlődött méhen belül)
3,van egy csomó súlyos betegség,ami az élettel gyakorlatilag összeegyezhetetlen,olyan súlyos (pl:veseproblémák),ezeket nem tudom pontosan,h melyiknek mi a neve,de az ebben szenvedő babáknak is ingyenes
Mi azért kaphattuk meg,mert a lányom visszafejlődött az utolsó 3 hétben és emiatt 2450 grammal született,napra pontosan negyven hétre.
Szerintem kérdezz utána,de remélem,azért tudtam segíteni!
Sajnos saját sokszoros tapasztalat ez a tévhit.Több szülő abban reménykedik,hogy majd ettől nem lesz beteg a gyereke.
Az is tény,hogy a fölsorolt betegségek kicsi százalékba a pneumococcustól vannak.
Van már egy ilyen topic, ott elég alaposan körbejártuk a témát.
Címe:A pneumococcus elleni védőoltás beadatásáról:igen v. nem?
Tévhit? Szerintem megfelelően vannak tájékoztatva a szülők, véd a pneomococcus által okozott középfülgyulladás, tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás és még több betegség ellen.
Szerintem senki nem hiszi, hogy többet nem fázik meg a gyereke.
További ajánlott fórumok:
- Rendszeres gyermekvédelmi támogatást ki kaphat?
- Egyedülálló férfi örökbe fogadhat egy ötödikes gyermeket? Kaphat utána családtámogatást?
- Lehet összefüggés a megszült gyermekek száma, és az újabb terhesség alatti mellnövekedés között?
- Megcsináltatod a személyit a 14 év alatti gyermekednek?
- Az élettársam kaphat a közös háztartásban nevelt gyermekem után beiskolázási támogatást?
- Apámnak tüdődaganata volt. Rengeteg fájdalmas köhögőrohama van. Tud erre valaki bármilyen gyógymódot? Hol kapható gyermekláncfűszirup?