Kezdő szakácsok ide! Beszélgessünk, ötleteljük, adjunk tanácsokat, recepteket egymásnak! (beszélgetés)
Eleg regi a forum, de hatha valaki eszreveszi, hogy irtam es valaszol ra :)
Nekem a hagyma dinsztelesevel kapcsolatban lenne kerdesem. Egy ideje fozocskezek mar, ugyhogy nem is tudom mi a baj.... Mostanaban mindig ott maradnak a hagyma kockak, nem fonek meg :S Pl resztelt majat csinaltam es abban is ott "uszkaltak" a hagyma kockak, pedig azt azert egy oraig fozom.... Eddig nem volt semmi baj, de egyszeruen, mindennel ott marad :S Szoval vagy sokaig dinsztelem, vagy sok az olaj vagy keves, en tenyleg nem tudom, mit ronthatok el. Vegyunk peldaul egy kozepes meretu hagymat, ahhoz mennyi olajat kell tenni? Azt nem kerdezem meg, hogy meddig kell dinsztelni, mert ugy is azt irja szerintem mindenki, hogy azt latni kell..... Nem talalok vieot se rola, ahol megnezhetnem, hogy kell csinalni :S Koszonom elore is a valaszt.
Sziasztok,
gondolkodom szakács tanfolyamra jelentkezésen, de előtte szeretnék belenézni a tankönyvekbe. Csak magam miatt jelentkeznék, van munkahelyem, meg minden, de szeretek finomakat enni, csak nem tudom magamnak elkészíteni ezeket és gondoltam megtanulom egy ilyen tanfolyamon. Viszont ha a könyvekből kiderülne, hogy ez sokkal több, mint főzni tanulni, akkor nem jelentkeznék. Aki már elvégezte, az ajánlana nekem tanfolyamot?
Sziasztok!
Tarhonyafőzés, ahogy én szoktam (tuti, hogy nem lehet elrontani!):
Fogok egy nagy, kerek mikrózható (lehetőleg jénai) edényt, beleteszem a tarhonyát, fejenként két marékkal. Kis olaj rá, összekeverem, be a mikróba, 2-3 percre. Akkor még megkeverem, majd még pár perc - érdemes néha megnézni, megkevergetni, hogy egyenletesen piruljon. Amikor már szép barna, felöntöm jó sok vizzel, só bele, mehet egy kis ételizesitő is,vagy egy kis fej hagyma: nem rontja el, aztán vissza a mikróba 10-15 percre.
Szépen fődögél magának, rá sem kell nézni, a végén pedig csak le kell önteni a felesleges vizet, és már lehet is falatozni.
az igazsag az, hogy gyakorolva tanul az ember, fozni kell probalkozni, vegul mar egesz jo lessz;)
nekem az abajom, hogy mindig modositom a recepteket az epp otthon levo osszetevokhoz, igy neha nagyon finom maskor kevesbe, de nem indig emlekszem, hogy mikor mit csinaltam pontosan. meg "szemre" szoktam az osszetevoket is belerakni...
Végülis vendéglátós végzettségű, úgyhogy ért hozzá egy kevéskét szerencsémre ;)
Mi először neten keresgéltünk és a legegyszerűbb receptúra alapján csináljuk a tésztát, ami eddig mindig fincsi lett.
jooo...megtartani..:))
en idaig egyszer csinaltam pizzat, de az nagyon jol sikerult! Stahl receptje alapjan.
en is a rantassal vagyok bajban:)
kremes tesztakat meg nem igazan csinalok:)
Ezzel én is igy vok :-)
Meg a kelt tészták , nyújtás hú az nem megy!
De én nagyon szeretek főzni-sütni , szeretek új recepteket kipróbálni, különlegességeket.
:DDD
De gyógyítható, mert a rizsfőzés sem ment kezdőként!
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Nagyon hatásos diétás recepteket tanácsokat szeretnék
- Gyertek beszélgessünk, adjuk tanácsokat osszuk meg egymással gondjainkat örömünket!!
- Sonkapréshez szeretnék recepteket, és hasznos tanácsokat kapni. Köszönöm szépen!