Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kezdő szakácsok ide! Beszélgessünk, ötleteljük, adjunk tanácsokat, recepteket egymásnak! fórum

Kezdő szakácsok ide! Beszélgessünk, ötleteljük, adjunk tanácsokat, recepteket egymásnak! (beszélgetős fórum)


2012. jan. 21. 17:59

Eleg regi a forum, de hatha valaki eszreveszi, hogy irtam es valaszol ra :)


Nekem a hagyma dinsztelesevel kapcsolatban lenne kerdesem. Egy ideje fozocskezek mar, ugyhogy nem is tudom mi a baj.... Mostanaban mindig ott maradnak a hagyma kockak, nem fonek meg :S Pl resztelt majat csinaltam es abban is ott "uszkaltak" a hagyma kockak, pedig azt azert egy oraig fozom.... Eddig nem volt semmi baj, de egyszeruen, mindennel ott marad :S Szoval vagy sokaig dinsztelem, vagy sok az olaj vagy keves, en tenyleg nem tudom, mit ronthatok el. Vegyunk peldaul egy kozepes meretu hagymat, ahhoz mennyi olajat kell tenni? Azt nem kerdezem meg, hogy meddig kell dinsztelni, mert ugy is azt irja szerintem mindenki, hogy azt latni kell..... Nem talalok vieot se rola, ahol megnezhetnem, hogy kell csinalni :S Koszonom elore is a valaszt.

2011. aug. 29. 15:25

Sziasztok,

gondolkodom szakács tanfolyamra jelentkezésen, de előtte szeretnék belenézni a tankönyvekbe. Csak magam miatt jelentkeznék, van munkahelyem, meg minden, de szeretek finomakat enni, csak nem tudom magamnak elkészíteni ezeket és gondoltam megtanulom egy ilyen tanfolyamon. Viszont ha a könyvekből kiderülne, hogy ez sokkal több, mint főzni tanulni, akkor nem jelentkeznék. Aki már elvégezte, az ajánlana nekem tanfolyamot?

2011. jan. 29. 21:49
Nekem a kelt tésztám nem lesz olyan könnyű, "légies", valahogy mindig tömör marad! A fánkom is tömör:-( És a piskótáim is szépen feljön, aztán mire kihűl, frankón visszaesik...Mit rontok el?
2011. jan. 3. 20:50
Sziasztok en nem reg vegeztem el a szakacs sulit, most kezdem gyakorlatba ..... remelem jo lessz az biztos nem lessz konnyu . De hat sok jo szakacs igy kezdte .... mosogatas stb
2010. febr. 20. 18:32
sziasztok. gondolkodok a szakacs tanulason, tud nekem valaki velemenyt mondani errol? felejtsem el, esetleg vannak jo oldalai? fozni imadok, sutni is, es erdekel a rendezveny szervezes is. szoval... ha valaki tud, akkor meseljen kerem, a sulirol, a kepzesrol, hogy hova erdemes menni, meg minden. koszonom :) addigis vegig nezem a forumot, ami sajna nem tul hosszu :)
21. mokusmazsola (válaszként erre: 20. - Bcsj)
2009. jún. 17. 11:05
koszi!!!kiprobalom!
20. Bcsj
2009. jún. 17. 10:42

Sziasztok!


Tarhonyafőzés, ahogy én szoktam (tuti, hogy nem lehet elrontani!):

Fogok egy nagy, kerek mikrózható (lehetőleg jénai) edényt, beleteszem a tarhonyát, fejenként két marékkal. Kis olaj rá, összekeverem, be a mikróba, 2-3 percre. Akkor még megkeverem, majd még pár perc - érdemes néha megnézni, megkevergetni, hogy egyenletesen piruljon. Amikor már szép barna, felöntöm jó sok vizzel, só bele, mehet egy kis ételizesitő is,vagy egy kis fej hagyma: nem rontja el, aztán vissza a mikróba 10-15 percre.

Szépen fődögél magának, rá sem kell nézni, a végén pedig csak le kell önteni a felesleges vizet, és már lehet is falatozni.

2009. jún. 16. 10:52

az igazsag az, hogy gyakorolva tanul az ember, fozni kell probalkozni, vegul mar egesz jo lessz;)

nekem az abajom, hogy mindig modositom a recepteket az epp otthon levo osszetevokhoz, igy neha nagyon finom maskor kevesbe, de nem indig emlekszem, hogy mikor mit csinaltam pontosan. meg "szemre" szoktam az osszetevoket is belerakni...

18. Cepheus (válaszként erre: 1. - Fc2fbacfe1)
2009. jún. 16. 10:09
Amikor elkezdtem főzni, nagyon sokat segített Horváth Ilona Szakácskönyv-e. A legegyszerűbb ételek is benne vannak, praktikus tanácsokkal.
17. Zaya86 (válaszként erre: 16. - Mokusmazsola)
2009. jún. 15. 21:19

Végülis vendéglátós végzettségű, úgyhogy ért hozzá egy kevéskét szerencsémre ;)

Mi először neten keresgéltünk és a legegyszerűbb receptúra alapján csináljuk a tésztát, ami eddig mindig fincsi lett.

16. mokusmazsola (válaszként erre: 15. - Zaya86)
2009. jún. 15. 21:14

jooo...megtartani..:))

en idaig egyszer csinaltam pizzat, de az nagyon jol sikerult! Stahl receptje alapjan.

15. Zaya86 (válaszként erre: 9. - Psycheee)
2009. jún. 15. 21:05
Én szeretek pizzatésztát gyúrni, igaz mostanság már a pizzakészítés ezen részét mindig a pasim csinálja :) Ő akarja :)
14. 673567bc24 (válaszként erre: 13. - Mokusmazsola)
2009. jún. 15. 19:12
...már én sem fogok szerintem! :-)
13. mokusmazsola (válaszként erre: 12. - 673567bc24)
2009. jún. 15. 18:50
en ezt megoldottam...tarhonyat meg sose csinaltam.....:))
12. 673567bc24 (válaszként erre: 8. - Mokusmazsola)
2009. jún. 15. 18:46
A rántás az jó szokott lenni,meg mondom minden más,csak a tarhonya veszélyes nálam!:-)
11. psycheee (válaszként erre: 10. - Mokusmazsola)
2009. jún. 15. 13:58
Cseles! ;)
10. mokusmazsola (válaszként erre: 9. - Psycheee)
2009. jún. 15. 13:36
kenyersutogepben:))nagyon jo lessz!!
9. psycheee (válaszként erre: 8. - Mokusmazsola)
2009. jún. 15. 13:25
És a pizzatészta? Pfúj! :D
2009. jún. 15. 13:17

en is a rantassal vagyok bajban:)

kremes tesztakat meg nem igazan csinalok:)

7. Ani2 (válaszként erre: 6. - Psycheee)
2009. jún. 15. 11:37
Az biztos. Én még a albert kekszessel vagyok igy hú azt a krémet keverni. Szörnyű, de olyan finom! :-)
6. psycheee (válaszként erre: 5. - Ani2)
2009. jún. 15. 11:05
Az a baj, a tésztákkal általában, hogy akkor igazán jó, hogy sokat dolgzunk rajta. Na, de hogy 1/4 órán át gyúrni? Bennem nincs ennyi szusz. Ez szörnyű!
5. Ani2 (válaszként erre: 3. - 673567bc24)
2009. jún. 15. 10:53

Ezzel én is igy vok :-)


Meg a kelt tészták , nyújtás hú az nem megy!


De én nagyon szeretek főzni-sütni , szeretek új recepteket kipróbálni, különlegességeket.

4. psycheee (válaszként erre: 3. - 673567bc24)
2009. jún. 15. 10:03

:DDD

De gyógyítható, mert a rizsfőzés sem ment kezdőként!

3. 673567bc24 (válaszként erre: 2. - Psycheee)
2009. jún. 15. 09:35
én a tarhonyával vagyok így,rémes!
2009. jún. 15. 09:31
Én évek óta főzök, de a mai napig nem tudom eltalálni a rántás mennyiségét. Szégyen ide-szégyen oda, de nagyon összekapkodom. :p
2009. jún. 15. 07:23
Kezdő szakácsok ide! Beszélgessünk, ötleteljük, adjunk tanácsokat, recepteket egymásnak!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook