Sonkapréshez szeretnék recepteket, és hasznos tanácsokat kapni. Köszönöm szépen! (beszélgetés)
Szia!
Tudom,hogy régen írtál ide,de hátha van még sonkaprésed :)
ha igen,mennyiért adod el?
Sziasztok!
Engem érdekelne sonkaprés,ha van valakinek olcsón eladó!
Kislányom allergiás,és csak 1-1 fajta sonkát vehetek Neki,de mivel még pici,nem tömném annyi E-vel,amit az allergének helyett beletuszkolnak az élelmiszerekbe.
Köszi :)
Kedves Andrea!
Köszi, hogy írtál!
Egy ismerősömnek volt étterme, ő vette a formákat, aztán az étterem megszűnt és a préseket mi kaptuk meg, de nem használjuk azokat. Esetleg, ha ismersz valakit, aki szeret sütni-főzni, és használna szerinted sonkaprést, ideirányítanád vagy jeleznéd neki? Köszi, előre is!
Szép napot neked!
Szia!
Már nem megy ez a fórum, - Nelli vett, de kilépett.
Én meg odaajándékoztam a lányomnak, olyant, ami az adatlapod elején van.
Miért vettél olyan sok fajtát?
Sziasztok! Az érdi M+M KFT szűnt meg? Hát ez érdekes mert ma beszéltem velük telefonon, rendeltem egy sonkaprést. A hölgy nagyon kedves volt, említette, hogy pár héten belül új termékük lesz, amiben sajtot lehet készíteni, saválló anyaggal bevont felület, hogy a savó ne tudja felmarni a teflonos részt.
Egyszóval nem szűntek meg, rendeljetek bátran!
Szia! Köszönöm a kedves érdeklődést, csináltam csülökből só, bors, fokhagyma, és l db füstöltkocka ízesítéssel, nagyon finom lett. Először megfőztem a csülköt, aztán ízesítettem, összepréseltem és kb. 1 órát gyöngyöző vízben abáltam. Most vettem egy fűszeres pácsót (Laci bácsi féle), 30 dkg, amit 10 kg. húshoz ajánlanak.. a pácsót le kell e mosni pácolás után? ha a kedves párod erre választ tudna adni... és meddig kell kb. 3 kg. húst pácolni? A sonkaprésem 3 kg-os és az érdi cégtől M+M Kft. Érd vásároltam, megadom a következő linken az elérhetőségüket, a weboldaluk nem igazán jó.
a lakossági oldalon nézelődj! Mi a 2,5-3 kg-os patkó alakú prést választottuk.
az ár: 17.000 + 2.000 a szállítási költség.
Szeretettel üdvözöllek kedves pároddal együtt: Nelli Debrecen
Szia'
Az én anyósomék úgy csinálták régen, hogy amint megfőtt a sonka, kicsontozták, megformázták,kötözték, tepsibe tették. Tetejére még egy tepsi, erre sok sok nehezék. Mindig gyönyörű lett,szépen lehet szelni, kezdetleges módszer, viszont beválik.
köszönöm szépen! natur pácsót, és más ártalmas anyagot nem akarok használni!
A disznósajtot holnap megcsinálom.
Nagyon jól sikerült a prágai sonkám (ami a leírásban van), de sokszor készítettem benne disznósajtot is:
Sertésfej annyira megfőzve, hogy lejöjjön a csontról, sertésnyelv, csülökhús szintén puhára főzve, darabokra vágva. Fűszerek: őrölt bors, só, kevés majoránna, pirospaprika (ha valaki szereti, tehet bele erőset is) és rengeteg fokhagyma. Préselés, kb. 50 perc főzés.
Nagyon finom!
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Nagyon hatásos diétás recepteket tanácsokat szeretnék
- Kezdő szakácsok ide! Beszélgessünk, ötleteljük, adjunk tanácsokat, recepteket egymásnak!