Kezdő akvaristának, milyen halakat ajánlanátok 60l aksiba? (tudásbázis)
Szia Milande!
Köszönöm szépen, minden rendben van velük! Nagyon cukik, kis élelmesek, takarítanak mindent!:-)
Akkor lehet túl vigyázatos vagyok ebben :) mert azt olvastam, hogy 80%-ban előfordul kezdő akvaristáknál ez a darakor halbetegség.
Erről még én sem hallottam, hogy megelőzés képpen gyógyszert.
Én már gyógyszereztem, de bélférgek miatt. :(
hm. hát én nem vagyok egy nagy szakértő, de még sosem kellett gyógyszereznem a vizet. mondjuk az elég gáz, ha a kereskedő elad beteg halakat :(
Gyémántlány! Ha olvasod még: hogy viselkednek az algaevők? ;)
Hát tuti, hogy én hibáztam benne, hogy csak most már két napja csak három neon, a többi megmaradt azokkal nem lett semmi baj. Szerintem nagy stressz érte őket, elég kicsik is voltak amik elpusztultak és nagy volt a vízi sodrás, ezeket már korrigáltam. Érdekes, hogy egyikőtök sem írta, hogy tegyek a vizükbe darakor ellen gyógyszert!? Még jó hogy kulturálódtam, így ezt még a halvétel előtt pótoltam. :)
:o mi történt a neonokkal? egyébként pedig gratula :)
Ma vettem halakat: 4 guppi, 10 neon - 5 maradt meg, 2 vitorlás hal, 2 arany anci, 2 xifon. :) Hogy mennyi marad meg, hát remélem mind :)
A mai nap folyamán megvettem a nagy álmomat egy 54l aksit, alig várom, tudom, hogy majdnem két vagy akár négy hét is el kell telnie mire halakat tehetek bele. :)
Nagyon szépen köszönöm!:-) Priviben megírod, hogy hová mehetek érte?
Gyémántlááány! Ha akarod, én adok neked ingyen algaevő ancikat! Nagyon aranyosak, nemrég születtek kicsik! :)
Ez a hely nagyon-nagyon jó!
Mi innen rendeltük az akváriumunkat!
Szia! Köszönöm szépen!;-)
Szia! Láttam egy nagyon jó Debrecenben. Internet cím: e-pet.hu. Címe: Debrecen Varga u - Szent Anna u sarok. :)
Sziasztok! A gyerekek Nekem is halakat szeretnének, de természetesen közösen vigyáznánk rájuk! Tud valaki valami jó helyet ajánlani Debrecenben, ahol érdemes megvenni őket? Én csak a belvárosban tudok egy helyet, de szerintem ott nagyon drága minden! Előre is köszi!
Nekem 80 literes akváriumom van elöször mikor kezdtem szifó,molly,neon halak voltak benne azok szaporodnak is nincs nagy igényük ,ja és 2 alganyaló jo ha van benne.Volt hogy 30 kisszifóm született nem győztem eladogatni ismerősöknek.A báttyám nagy akvarista ő adot most cápaharcsát meg még valamilyet a nevét nem mondta ha megtudom a nevét ennek a fajtának ezt is ajánlom mert nem nagy igényük van.
Aranyhallal probálkoztam de nem sokáig birták ,bár akkor még fele volt az akvárium meg igen kezdő voltam.
A mollik nálam sajnos jó nagyra nőttek, és kicsinálták a fél akváriumot :(
Bár a mollika a vízhőmérsékletre igen kényes
guppi, szifó, fekete molli
Igen, és egy hímhez több nőstény, különben a hímek "összeverekednek". Az aljára alganyaló
Ilyen kevés akvarista van ezen az oldalon?
nálam kb. fele-fele a társaság, de még nem panaszkodtak :)amúgyis a hímek a szebbek.
Érdekesek egy hímhez négy-öt nőstény ajánlatos? Ezt olvastam és ezt is szabad betartani vagy lehet kicsit másképp "vegyíteni"?
Guppit. Roppant szaporák:)
Ezekre a hal fajokra gondoltam és olvastam, hogy ez ajánlatos kezdőknek. :) Nagyon szép és érdekes ez a xifó.
a férjem nagy akvarista, három év alatt felfejlődött a legmagasabb édesvizi szintre, most diszkoszokat tart. :)
Kezdésnek ő a neonhalakat, algaevőket, guppikat, xifókat ajánlja!
A vitorlások sem kényesek, csak megfelelő hőmérsékletű legyen a víz!
Az aranyhalaknak nincs nagy térigényük, de nagyon szemetesek, gyakran kell takarítani.
hihi, a harcsák meg az algaevők, na azok zörögnek a kavicsokkal :)
viszont az aranyhalaknak nincs nagyobb térigényük? nekem a 60l-esbe nem ajánlotta a boltosbácsi.
Nem zörögnek az aranyhalak...semmi gond nincs velük,nekem 5 van...csak ajánlani tudom:)
nekünk 80l-es volt,de a guppik,neonok kipusztultak belőle,ellenben a 2 vitorlásunk gyönyörű volt,kistányérnyi méretre nőttek meg igénytelen jól tűrők voltak.Eladtuk őket:-( de most van egy 12 literes a gyereknek.Aranyhalat gondoltam bele,de azt hallottam,hogy sokat zörögnek éjjel a kavicsokkal.Igaz ez?
További ajánlott fórumok: