Két év körüli babának milyen mesét ajánlotok elalvás előttre? Túl hosszú szerintem nem jó még nekik, szeretném, ha fel is foh (tudásbázis kérdés)
16. solmyr
2011. jan. 23. 08:25
Nálunk a Kis vakond volt nagy sláger + Iciri-piciri, Ki hol lakik?.
A könyvesboltokban sok rövid mesét találsz amikhez szép illusztrációk vannak.
Most a kisfiam 2,5 éves. A kedvencek: Boribon, Bogyó és Babóca, Tesz-vesz város.
15. sajert
2011. jan. 22. 22:52
Fiamnak Thomas és barátai könyvből "kell" felolvasni az esti mesét. Kb. 2 évesen kezdtem el neki olvasni (addig hálóba be, gyerek betakar, puszi, jó éjt, Anya/Apa ki, gyerek alszik). Egy mese, egy kicsi duma, átbeszéljük a napot (Anya, ma okos volt Mónika néni meg Edit néni (gondozónők a bölcsibe) :-)), aztán puszi, jó éjt, aztán kijövök, és utána elalszik :-). Ő választja ki, hogy melyik mesét akarja hallani, volt hogy hetekig csak pl. a Hektoros mese volt jó. Kb. 1 hónapja elő is adja a mozdonyaival a meséket :-)) - egy hét múlva lesz három éves.
14. Gavrilo1
2011. jan. 22. 21:02
van egy modern Mindennapra egy mese- 365 mese van benne. Nagyon aranyosak. Egy család életéből vannak a történetek, két kisgyrekkel. Mindegyik rövidke történet, tökéletesen érthető a kétévesnek is. Lányom nagybácsiéktól ezt kapta ajándékba Karácsonyra és borzasztóan élvezi. Napközben is emleget néha egy-egy történet, annyira tetszik neki.
13. kkrisztina76
2011. jan. 10. 16:40
Bartos Erika könyvei az Anna és Peti nagyon jók. Igaz történetek és érdekesek, rövidek és az én kislányom 2 éves és 3 hónaposan már tudja kik a szereplők és van amit a saját szavaival el is mond. Ilyen mikor a mesében a család az állatkertbe megy.
12. babapofi
2011. jan. 10. 14:59
jaj igen aza a minden napra egy mese nekunk is megvolt,amikor kicsi voltam(ovis) nekem azt szokta olvasni az anyum..de nekem nem volt elég egy mese mert már kicsit nagyobb voltam és 5-6 mesét el kellet olvasni de még akkkor sem aludtam el :)...de aranyos mesék és rovidek 2 évesnek elég szeintem
11. martin3 (válaszként erre: 1. - Kryssz)
2011. jan. 10. 14:44
szia! én is kb 2 év körül kezdtem a csemetéknek mesét mondani, olvasni lefekvés előtt, a 3. baba épp 2,5lesz...én mindegyiknél azokat a meséket olvastam, ahol sok a kép is! és meg is beszéltük a képeket, mutogatta, amit hallott a képen, ilyen plAz Anna és Peti könyvek, Bogyó és Babóca, Kipp-kopp meséi stb. Ezek nyelvezete egyszerű, rövid történetek és a mindennapi ééletről szól,amit egy gyerek nap mint nap átél, simán bele lehet vinni, hogy veletek hogy is történt pl aznap az az esemény(vagy 1 hete..stb)
10. 6b006fc769
2011. jan. 9. 12:11
Régen volt a minden napra egy mese, egy oldalas volt mindegyik. Most is láttam ahhoz hasonlót az egyik könyváruházban.
9. kryssz
2011. jan. 9. 12:07
Köszönöm szépen, én is arra gondoltam, hogy róla/rólunk mesélek inkább egyelőre, azt hallgatja szívesen, ezeket próbálom amolyan "tanmese" formában előadni neki ill. a verses meséket pl. iciri-piciri mese, Cinege ciője.
8. Szuzi78 (válaszként erre: 4. - 864c5534c9)
2011. jan. 9. 12:06
Mi is unokaöcsémmmel átvettük, elmeséltük az aznapot. Együtt. Ez azért is jó, mert megtudod, mi jár a kis fejében, és segíthetsz neki feldolgozni azt.
7. 4c07880d46
2011. jan. 9. 11:57
Egyszerűbb állatmeséket, amik rövidek. Pl. A kismalac és a farkasok, A farkas és a hét kecskegida, A három kismalac. Én annak idején nyomtattam meséket a netről, rengeteg van:-)
6. zsanci79
Nálunk még nem igazán vevő a mesélésre, csak a mondókákra, mondókás mesékre. Este pl. mindíg a csicsíjja babúja, mindíg ott nyitja a könyvet:)
5. Guccsy
Az is jó ha kitalálsz vmit.Én a napjából kiragadok egy történetet és az alapján is mesélek.
4. 864c5534c9
2011. jan. 9. 11:56
Szerintem csak magadtól mesélj neki vmit, ami eszedbe jut.
Karácsonyfáról(fiamnak most ez jön be), vagy gyerekekről, vagy a családról, rólad, róla vmit...Poénosat, szépet...
Szóval vmit a hétköznapokról...
3. Guccsy
2011. jan. 9. 11:55
Bartos Erika könyvei jók szerintem.Nálunk a Thomas is menő,az se túl hosszú.Énekelni szoktam vagy hosszabb verset mondani.
2. kryssz
2011. jan. 9. 11:53
...bocs, tehát, ha fel is fogna valamit a hallottakból! Köszi, a segítséget!
1. kryssz
2011. jan. 9. 11:52
Két év körüli babának milyen mesét ajánlotok elalvás előttre? Túl hosszú szerintem nem jó még nekik, szeretném, ha fel is foh
További ajánlott fórumok:
- A legidegesítőbb reklám szerintem...
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- A legszebb szerelmes dal szerintem...
- Kukába a mosódióval, szerintem!
- Mit tennétek, ha nem tudnátok eldönteni, hogy a párotok hazudik-e vagy nem?Arra gondolok, hogy szerintem ismerkedik titokban más lányokkal.
- Legszebb női és férfi név szerintem .......!