Keserű a káposzta még ehető? (tudásbázis kérdés)
Értelek, de ezek szerint még ha környezetvédő vagy is, nem sikerült megenned több nap alatt sem.
Szóval a meggyőződés az egyik dolog, a keverék íze, jellege, tudomisén meg a másik... Talán ezek valami feldolgozási melléktermékek, ahogy esik, úgy puffan alapon, és nem kikísérletezett salátareceptek.
Igen én is ezzel vígasztalom magam, hogy végül nem ment kárba.
Amúgy én sem szoktam ezeket a saláta mixeket venni mert valóban sokszorosát fizeti az ember annak amit magára a kilós zöldségre költene + még valamilyen gáz is bele megy a zacskóba ami nem feltétlenül gondolnám hogy egészséges de féláron vettem, mert közeli lejáratú volt. Sokszor veszek közeli lejáratú termékeket mert kidobják őket ha nem viszik el holott semmi bajuk nincs, az meg mint környezetvédőt nagyon zavar, szóval gondoltam ezt is megmentem + adok a kényelemnek, csak nem fogyott el elég gyorsan.
Ha a nejlonban hagytad, erjedni kezdhetett.
Pár dekányi romlott zöldség nem tud komoly bajt okozni.
Ha tudod komposztálni, akkor nem ment kárba!
Én sem, de ez semmit nem jelent, mert normál esetben sem eszem ilyesmit. :D
És nem fizetek pár dekányi vegyes zöldségféléért sokszoros árat, csak mert valaki feldarabolta és zacskóba tette. Normális zöldségkedvelő embernél az ilyesmi kikerül a napi menü mellett.
Únni nem unom csak félek a kémiai folyamatoktól amik esetleg lejátszódhatnak és károsodást okozhatnak. Fogalmam sincs kell-e ilyennel számolni, de gondoltam van talán aki többet tud erről.
Na mindegy, azt hiszem elindulok a bolt felé, a salátát meg ha fájó szívvel is, de végső nyugalomra helyezem komposzt formájában a zöldben.
Ha netán tud valaki valamilyen közelebbi infót megkeseredett káposzta ügyben továbbra is szívesen veszem, kiváncsi lennék, mi is történt valójában.
Mi bajod lehet, ha legyűröd?
Otthon vagy, ha szaladgálni kéne tőle...
De nem kell kötelezően megenni.
Amúgy senagyon lehetsz oda érte, ha napok óta eszegeted. Ha ugyanarról beszélünk, akkor fél kiló sincs a csomag.
Az a helyzet, hogy pillanatnyilag nincs más zöldség itthon és eléggé lusta vagyok elindulni a boltba, úgyhogy igen. :D
Másrészről nem igazán szeretek ételt kidobni ha nem muszáj, szóval megenném még kesernyésen is, főleg összekeverve más zöldséggel, annyira nem hatna meg némi kesernyés íz, ha biztosan tudnám, hogy nem káros az egészségre.
Sziasztok!
A minap vásároltam a boltban védőgázas csomagolású saláta mixet amiben nagyrészt vöröskáposzta van némi salátával, répával és kukoricával. Közben lejárt a szavatossága de semmi baja nem lett, nem szikkadt meg, nem kezdett el nyálkásodni vagy büdösödni, szóval teljes minőségűnek látszik még ma is. Eddig ízletes volt (a lejárat után is) de mára kissé megkeseredett (szerintem csak a káposzta a mixből). Szóval hangsúlyozom, külsőleg semmilyen állagromlásról nem beszélünk, mégis kissé megkeseredett kb. 4 nappal a lejárat után. Tudok erről valamit? Mitől lehet? Ehetek még szerintetek belőle vagy ez már káros az egészségre?
További ajánlott fórumok:
- Töltött káposzta ... és egyebek
- Karácsonykor ki főz mást mint pl. halászlé, káposzta stb.?
- Használ a káposztaleves-kapszula?
- A fogyókúrás káposztaleves milyen káposztából készül?
- Ehető az a fejes káposzta, melynek apró, fekete pontok vannak a belső levelei közt?
- Pöttyös káposzta? Mi lehet a baja? Ehető még?