Kertszomszédi ciriburi (beszélgetés)
ez igy van. en is orulnek ha nem kene latnom egesz nap oket pedig joba vagyunk tok jo lenne jo mGas kerites :)
én is inkább a keritést választanám, egy kötekedő ember helyett!!!!!
Megértem az építési szándékot.Teljesen jó a falkerítés,annál kevesebb gazmag és szitkozódás jön a szomszéd felől.
2,5M magasságig nem engedélyköteles.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását..
Időközben megkérdeztem a jegyzőt az épitéssel kapcsolatban és azt mondta, hogy nyugodtam folytassuk az épitést. Nem engedélyköteles, a magassága a helyi szabályozás szerint a 2,5 métert ne haladja meg, pláne hogy nem a közös területen hanem a saját területünkön épül.
Nekem nem kell magyaráznod a dolgokat, sajna mi 10 éve építjük a kerítést, mert 1 m-es támfallal kell csinálnunk. 60cm-es beton alap és zsalukő, benne oszlopok és 1,50-es drótfonat... Néha zat hiszem, sosem leszünk kész vele. :-( Igaz a szomszéd azt mondta, majd ad bele, merthogy közös kerítés, de ezidáig nem adott. Bánná a fene, ha kicsit "összekapná" inkább magát helyette. :-(
Lehetne másfajta keritést is épiteni, de ez sajna pénzkérdés. Mi a zsaluelemhez tudunk olcson hozzájutni ezért döntöttünk emellett.
A baj az, hogy pont a lomot látom... Meg a fal hátulját, ugyanis a 2 kerítésünk között van egy mezsgye. A "senkiföldje". :-( Az utca felől rakta a falat, így nekem marad a bűz, (mert az nem megy át a falon...) és a lom... :-(
Akkor inkább örülj a falnak!
Jobb lenne a lomtárat nézni?
Tervben van nálunk végig tujával beültetni. Igazából a mi kerítésünk, csakhát pénz:-(((( Ha nem látna át, akkor nem dumálgatna, csak ő szeret jópofizni. A másik lenézése számára a jópofizás:-((((
Miért nem futtattad be borostyánnal, vadszőlővel, stb?
Nekem egyszerű a dolgom, mert az "erdőben lakunk"...mindhárom oldalon fák vannak :-) Csak az "okos szomszéd" felől van ez a tömör téglafal, mert tölti fel a telkét mindenféle lommal.
A cseréptörmeléktől a kályhamaradványig, törött csempe, beton minden mennyiségben, hulladék...amit csak szerezni tud... :-( Azért kell a FAL! Hogy ne lehessen látni, mi van ott.
Semmiféleképp nem fog átlógni az ereszünk,mivel a kertszomszéddal közös kerités elé rakjuk kb 30 cm-re, kvázi 30 cm-es terület igy akár az övé is lehet
Szerintem semmi akadálya annak,h felépítsétek.Én is megtenném az ilyen szonszédtól.Viszont ha ilyen rosszindulatú feltétlen járjatok utána sőt én még egy igazolást vagy valamilyen írásos nyilatkozatot is kérnék arról nincs akadálya,mivel a szomszéd feljelentéssel fenyeget.A portádon belül azt csinálsz amit akarsz ha egyéb építési szabályokat nem lépsz túl.
Mi többek között fagyalt ültettünk a kerítés mellé. "Átláthatatlan" :-)
Nem lehet szép egy leszinezett, vagy akár kővel kiburkolt tömör kerités...gyébként én elé tervezek tujákat ültetni, dehát izlések és pofonok...
E
De a fal helyett lehetne bármilyen más "átláthatatlan kerítést" rakni, nem? A dumáját meg nem fogja fel a fal... :-)))))
Terv szerint átlóg az ereszetek a szomszédba?
Inkább bámulnám a falat, mint őt, és hallgatnám az újgazdag lenéző dumáját:-((((
Na ez az... Ha lehetett volna, akkor a szomszédnál én is megakadályoztam volna. :-( Senki ne mondja nekem, hogy egy 2m-es tömör fal olyan szép látványt nyújt. Nekem sajnos bámulnom kell, de csak addig, amíg a hivatalos eljárásnak nincs vége... (Remélem...):-(
Mit nem adnék, ha a szomszédom építene ilyet:-) Felőlem a meglévő kerítés helyére is tehetné. Nem tudná folyamatosan azt nézegetni, hogy nekem mi van a kertemben:-))))
"azt csin amit akarsz a te portadon olyan keritest amit akarsz!!"
Azért ez így szerencsére nem teljesen igaz.
Mindentől függetlenül én is minden lehetőséget megragadnék, hogy elkerüljem, hogy a szomszédom 2 méteres tömör kerítést építhessen.
Pontosan erről van szó. :-)
Attól függ, hogy mit mondanak a helyi rendeletek. Azért írtam, hogy érdeklődjetek utána. Nálunk is ebbe a csapdába esett a szomszéd. :-(
Kikerestem:
"OTÉK 44. §-a, miszerint a telek határvonalain létesíthető kerítés kialakítását – a helyi sajátosságokra is figyelemmel – a helyi építési szabályzat is meghatározhatja. Például ha az önkormányzat előírja, hogy tömör kerítés legfeljebb 2,50 méter magasságig létesíthető, akkor ezt a rendeletet ugyanúgy be kell tartani, csak nem kell hozzá engedélyt kérni. Ellenkező esetben büntetést és bontási kényszert von maga után."
Bocs, akkor én vagyok az érthetetlen.
Ez azért nem ilyen egyszerű. A helyi építési szabályok ezt nagyon szigorúan szabályozzák. Meg kell kérdezni az önkormányzatot, különben milliós bírságok, és bontási határozat a vége. Nálunk pl nem lehet semmi építmény a kerítéstől 1 méterre az egyik, 5 méterre a másik oldalon.