Keresztanya keresztelés nélkül hogyan? (beszélgetés)
Úgy látszik ez tényleg pap függő, mert én sem voltam elsőáldozó, sem bérmálkozó, és mégis kersztelhettem már kétszer is. (Két különböző papnál.)
A nővérem szintén nem volt egyik sem, sőt még templomi esküvőjök sem volt a férjével, mégis keresztelhettek.
Nem szükséges, hogy két keresztszülő legyen.
Általában egy szokott lenni; a házastárs a "tiszteletbeli keresztszülő"
Sziasztok!
Én is kérdezhetnék?Keresztapa is muszáj,hogy legyen?Mert keresztanya jelölt nálunk meg van,viszont nincs keresztapának alkalmas férfi a rokonságba,ismerőseink között.Ilyenkor mit lehet tenni?Bocsánat,hogy bepofátlankodtam a kérdésemmel...
Az előírás úgy szól, hogy az a plébános jogosult a gyermeket megkeresztelni, ahol laktok...
Amennyiben máshol szeretnétek, akkor az ő hozzájárulása szükséges...
Közben beszélhettek a kiszemelt lelkipásztorral.
És ha ő is igent mond a dologra, akkor már csak a megbeszélési és keresztelési időpontokat kell egyeztetni. Természetesen bizonyos feltételeket valamilyen szinten teljesíteni ajánlatos... Ez érthető...
Hol lenne érdemes kezdeni?
Nekünk tényleg fontos, hogy a lányunk meg legyen keresztelve, szeretnék ha később járhatna hittanra, elsőáldozó lehetne.
Nem fentről kell kezdeni!
Az már rossz kezdés lenne...
mi keresztszülőket szeretnénk .)
vagyis keresztanyukát
Igaz, ilyenről mér Én is hallottam :-)
Halmozták az Élvezeteket!!!
:-)
Mondom Én, hogy Vallás téren süsük vagyunk :-)
:-(
Akkor passzzz:-(
Névadó??
:)))
sajnos nálunk nincs ismeretség. :(
ő meg szeretne, csak ez lenne 2 év katolikusnál, úgy tudjuk, nem?
Az a gondunk, hogy már eléggé elhúztuk ezt az ügyet, mert a testvéremnek elég sok elfoglaltsága van hétköznap, és nekünk az a legfontosabb, hogy a lányunk legyen megkeresztelve, mert még babakorban van, nem szeretnék kicsúszni.
További ajánlott fórumok:
- Létezik hogy a pap megtagadja a keresztelést?
- 5000 Ft-ból hogyan hoznád ki a keresztelőt 14 emberre?
- Milyen ajándékot vegyen a keresztanya a keresztelőre? (kisfiúnak)
- Tudnátok ajánlani olyan "laza" katolikus papot Pest megyében, aki hamar és különösebb vizsga, stb. nélkül keresztelne felnőttet?
- Hol, és hogyan kell intézni a keresztelőt? (A keresztszülők és az apa katolikusok, én református vagyok, és nem vagyunk összeházasodva.)
- Ti hogyan készültetek a keresztelőre?