Képkeret házilag. Hogyan készítsem el? (tudásbázis)
4. sutoczkine
2011. nov. 15. 10:29
Én is akarok képkeretet készíteni. Vettem plafonra való díszlécet azt méretre vágom, vagy lefestem vagy dekuzom, ezt még nem találtam ki. Ráragasztom egy kartonlapra, de csak a felét, hogy megtartsa a képet. Valahogy így képzelem.
3. 9b10f3d7ff
2011. nov. 15. 10:24
Különleges képkereteket - vagy akár másféle dekorációnak való formákat - készíthetünk házilag úgy, hogy megfelelő méretűre és vastagságúra kinyújtott gyurmába bármilyen kellően plasztikus anyagot (akár, mint ebben az esetben, egy vastag hímzésű textilt) nyomunk, s az így kialakult „öntőformába" híg gipszmasszát folyatunk.
Száradás után az azonos méretű darabok tetszés szerinti alakzatba rendezhetők, és akár ízlés szerint színezhetők, festhetők is.
2. gabi0630
2011. nov. 15. 10:09
Sziasztok!
Mama kapna egy 20x30-as poszterképet az unokáról. Ennek szeretnék valami képkeretet készíteni.
Karton? Gipsz? Fa? Vagy fára gipsz? Gyerkőc is tudna akár benne segíteni. Ujjlenyomattal körbe pl?
Ötleteket szeretnék!
Köszönöm!
1. gabi0630
2011. nov. 15. 10:07
Képkeret házilag
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készítsem a rizst, hogy "pergő" legyen, a szemek külön maradjanak?
- Mit lehet csinálni a cukkiniből, hogyan készítsem el pl vacsira?
- Hogyan készítsem el kislányomnak farsangra a gomba jelmezt?
- Tortabevonót szeretnék készíteni cukor, méz, zselatin, vaj és víz összetevőkből. Tud valaki segíteni hogyan és milyen arányban készítsem?
- Madártejet hogyan készítsem....
- Sóoldatos orrspray házilag.Hogyan készítsem?Hány %-os legyen?