Kemény kontaktlencsét viselők! Milyen tapasztalataitok vannak e látást korrigáló eszközzel? (tudásbázis)
Örülök, hogy bevált!:)
A lágy ezek szerint tényleg nem volt jó a szemedre.
Ma 07:30-21:00 óráig, azaz 13,5 órát volt benn a lencse! Elképesztöen kellemes meglepetés! :-)
Lágy kontaktlencsével ez teljességgel elképzelhetetlen volt számomra: már kb. fél óra után szanaszét folyt, mosódott minden; legfeljebb néhány órát bírtam ki, de azt is szenvedéssel.
13,5 óra alatt pedig 13,5x hagytam volna el a szemüvegem és kerestem volna cifra szitkozódások közepett, illetva ugyanennyiszer ismételtem volna el, hogy mennyire utálok szemüveget használni ezért meg azért.
Ez a lencse, amit használok, felülmúlta a legmerészebb elképzeléseimet is, abszolút pozitív vonatkozásban! :-)
Kicsit messze van...:)
Viselhetőség szempontjából szerintem a lágy jobb, és igazából nem bánom, hogy váltottam, csak a látásélesség rosszabb kicsit.
A lágy lencséhez viszonyítva mind viselhetöség, mind látásélesség szempontjából legalább egy nagyságrenddel jobb a kemény lencse.
Ausztriában te is be tudnád szerezni ezeket.
Bö egy órája benn vannak a lencsék. "Szép új világ", amit látok! :-) Szó szerint más szemmel látom a környezetemet.
Végre nem kell mindenhez 10cm-re odahajolni, ahhoz, hogy lássam!... :-)
Eddig úgy tapasztalom, hogy jók a lencsék, mert míg korrábban a lágy lencsékkel 15-20 perc haszálat alatt nem volt probléma, viszont azután "elment a kép", addig e kemény lencsék esetében az elsö 15 perc igen kellemetlen volt, de azóta "úgy látok, mint a sas"! :-)
Na, ez tök jó!:)
Nekem is pont ezt mondta a dokim, tényleg több hét, de egyre jobb lesz.:)
Ma megint voltam és remekül ment minden! :-)
Pillanatok alatt be tudtam tenni és ki tudtam venni a lencséket! Érdekesmód nekem az segített, hogy közben nem néztem a tükörbe, hanem az ujjamon lévö lencsére (ill. kivételekor a vákuumos "csippentöre") fòkuszáltam - így pontosan a pupillára tudtam helyezni.
Hanem elképesztö, hogy mennyire fájt a szemem, míg ben voltak a lencsék! :-o Nem is igen tudtam nyitvatartani öket. A doki szerint ez természetes, mert a szem még idegen testként reagál a lencsékre, és több hét kell, mire megszokja.
Ma egy órát be fogom tenni, és minden nap fél/egy órával tovább maradhat bent. Két hét múlva (ápr. 24-én) megyek ellenörzésre.
Nagyon remélem, hogy beválik! :-)
A doki ezzel a vákuumos "csippentövel" vette ki a szememböl mindkét lencsét, amikor látta, hogy nem megyek semmire. Csupa könny és vörös, eres volt már a szemem, ezért azt tanácsolta, hogy mára hagyjuk... Egész nap fájtak a szemeim és homályosan láttam ennek a "kis közjátéknak" köszönhetöen... :-( Bekattanok, ha ez mindennap így fog menni!...
Holnap megint megyek. Összeszedem minden kézügyességem, türelmem és kitartásom. Nagyon kell a lencse, hogy megszabadulhassak végre a gyülölt szemüvegtöl!
Te kezdetben hány órát hordtad naponta a lencsét?
Az nagyon rossz tényleg, mikor rátapad a szemedre, nekem is volt, hogy megdörzsöltem a szemem és félrecsúszott, majdnem megőrültem... Van egyébként egy pici vákuumos pumpaszerű bigyó, kérdezz rá, ezzel könnyen leszedhető a lencse, ha nem jó helyen van és a szemedhez tapad.
Kitartás, először nekem is szúrta, de egyre jobb lett, aztán meg ugye már egyáltalán nem is éreztem. Remélem, sikerül megszoknod!
Én Ausztriában élek; a doki szerint pácienseinek 60-70%-a ilyet használ.
Örülnék nagyon, ha nekem is beválna, mert habár évek óta szemüveges vagyok, azt utálom úgy, ahogy van.
Az optometrikus kemény kontaktlencsét írt fel nekem. Ma voltam próbálni, de több, mint fél óra elteltével sem tudtam öket behelyezni... Nagyon el vagyok keseredve ügyetlenségemen. :'-(
Nektek milyen volt kezdetben, hogy ment?
További ajánlott fórumok:
- Színes kontaktlencse
- Észrevétlenül eltűnhet egy kontaktlencse a szemből?
- Ha kontaktlencsém van festhetem a szemem?
- Mit kell tudni a szülés alatti kontaktlencse viselésről? Szabad vagy nem?
- Cylinderes kontaktlencsével a 2. próbanapon normális a homályos látás?
- A kontaktlencse használata okoz-e szemünkben károsodást?