Kefir készítése házilag recept
A Kefir készítése házilag hozzávalói:1 LIT. 2.8%-OS TEJ
1 dl. kefir
A Kefir készítése házilag elkészítési módja:
A tejet felforraljuk és langyosra kihütjük, ekkor beleöntjük a kefirtés jól elkeverjük, félre tesszük, nyáron a konyhába, télen a radiátorra. 6-8 óra latt kész a kefirünk. Ebből meghagyunk 1 dl és a következő adag tejhez öntjük és ugy járunk el vele mint az előzővel.
Nagyon szeretem mert főzelékek behabarásához is használom tejfől helyett.
Majonézhez is kefirt használok fincsi salátákhoz ajánlom.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2010. máj. 22. 12:52
A kefir készítése házilag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.