Kedvenc desszerted vagy süteményed? (beszélgetés)
Azért ha nem is szittyaságból, de általában igyekszem magyar terméket venni. :D
Van olyan felfogás is, hogy azt vegyük, ami 100 km -s körzetben termett. Akkor mondjuk a mogyorós csoki sokunknak kiesne.
Pedig nem. :D
Én annyit hallom a morzsatortát, vagy sütit, és talán már a receptjét is néztem, de még nem ettem. Valaki ismeri közületek?
Ne vigyük át veszekedésbe a fórumot.. :)
Tudom, nem veszekszik senki, de ne is legyen ilyesmi.. :)
Mindenki másképp vásárol, mást eszik, stb...
Nem is lehet, mert krémsajt. Én az olasz nyelvet nem bírom, és a konyhámba pláne nem hozom be, de mint már mondtam, ez egyéni flúg.
Azért azt nem hiszem, hogy az olasz élelmiszerhatóság elfogadná mascarponénak a másodosztályú krémsajthoz hasonló készítményt csak azért, mert a gyár így hívja.
Volt már bukta a magyar "ementáli" sajttal, azt át kellett nevezni anno.
Akkor mégis hol beszélgessünk, ha nem egy beszélgetős fórumon? :D
Na, mind1. :)
A maszkarpóóóóóóóne egyébként normális tejszínes krémsajt, és amint ezt a nevet találom a boltban, megveszem.
Nem veszek oregááááááánót sem, mert jó az nekem szurokfű néven is.
A pizza is jó lenne kenyérlepénynek, de azt azért nem szem, mert ég tőle a gyomrom.
A szarvasi tejüzem krémsajtja jó lehet, de attól hogy olaszul hívom, még nem lesz más.
Attól, hogy nem szeretem az olaszosított divatot, még nem eszem pörköltet, ami egyébként hogy lenne magyar étel, hisz paprika van benne.
Különben köszi, sváb vagyok. :D
Ha ilyen ügyes vagy, csinálj.
A többivel nem értek egyet. Létezik gasztronómia a magyar ételeken kívül is. A világ nagyobb része nem pörkölt-nokedli kombón vagy gulyáslevesen nő fel. A magyar ételekhez nyilván nem használunk minden alapanyagot, ami világon létezik, de azért miért ne ehetnénk néha azt az ételt, amit ők?
Nem beszélve arról, hogy Magyarországon is nagy arányt képviselnek a nemzetiségek és az ő ételeik is “bekerültek már a köztudatba”, vagy akkor ezeket sem szabad enni?
További ajánlott fórumok:
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Melyik a kedvenc édes és sós süteményed?
- Kedvenc süteményed
- Melyik a három kedvenc ízesítésű tortád és süteményed?
- Van itthon egy sárgadinnye. Hogyan készíthetek sárgadinnye fagylaltot? Vagy bármilyen más desszertet?
- Még soha nem ettem tonka babos desszertet vagy süteményt....