Kávés, dunakavicsos keksz tekercs, isteni!(Sütés nélküli) recept
A Kávés, dunakavicsos keksz tekercs, isteni!(Sütés nélküli) hozzávalói:75dkg háztartási keksz
3 csomag dunakavics cukorka
fél kg porcukor
3 dl presszó kávé
30dkg teavaj
3-5 dkg kakaó por
15 dkg kristálycukor
kb 2 dl tej
A Kávés, dunakavicsos keksz tekercs, isteni!(Sütés nélküli) elkészítési módja:
A dunakavicsot és kekszet ledaráljuk és összekeverjük a kristálycukorral. Hozzáadjuk a kávét és a fele tejet és kézzel kemény masszává nyomkodjuk. Annyi tejet adagolunk még hozzá,hogy kemény de nyújtható maradjon. A porcukrot a nyujtódeszkán szétterítjük,tetején a masszát óvatosan kinyíjtjuk. Ahol esetleg megtörik összenyomkodjuk. Kb fél-1 cm vastagságúra nyújtjuk. A vajat és kakaóport kikeverjük. Egyenletesen rákenjük a masszára,majd óvatosan feltekerjük. kb 30cm-es rudakra vágjuk. Hűtőbe rakjuk amíg a vaj megdermed. Mindig annyi szeletet vágjunk belőle,amit elfogyasztunk,úgy tovább eláll. Alufóliába csavarva szoktam a rudakat hűtőben tárolni. Isteni!
Egyik nagy kedvencem,isteni finom.
A kakaó krémbe még véletlenül se tegyünk cukrot,mert nem lesz meg az összhang.
A kekszet magunk daráljuk,mert az előre darált háztartási kekss-nem tudom miért- egészen más ízt ad neki.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: holdacska1, 2014. júl. 26. 12:30
A kávés, dunakavicsos keksz tekercs, isteni!(sütés nélküli) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.