Kaució fizetés (beszélgetés)
Mindenesetre,szerződéskor nem árt írásba foglalni a kaució sorsát.
Tkp mi azért kérünk két hónapot,mert ha nem tud fizetni,akkor legyen időnk keresni másik albérlőt-illetve a rezsi fedezésére.
Mi megszívtuk az előző lakókkal.
Kiadtunk egy nagy házat,és évközben nagyon nehézkesen fizettek.Volt,hogy több hónap lemaradásuk volt.aztán kifizették döcögve.
Úgy beszéltük meg,írásba is volt foglalva,de sajnos lejárt korábban a szerződés,hogy egy hónappal előtte szól,ha elmegy.
Egy héttel előtte szólt,és még ő követelte a kauciót amit az utolsó hónapban részben lelakott-mivel két hónapot kértünk,mikor odajöttek.
Ráadásul eladta megboldogult apukám kerékpárját,és néhány festményt-amit elsunnyogott.
Végül is fizettünk valamennyit-levontuk a kerékpár árát.
Szia!Én éveken át éltem albérletekben..
volt ahol nem,volt ahol kértek..valahol 1 havit,de van ahol 6 havi kaukciót kérnek..
ezt kiköltözéskor visszaadják,ha a szerződésben kikötött,leltár szerinti ingóságokat rendeltetésszerűen használsz,nem rongálsz,stb.ill.nincs elmaradásod albérlet,vagy rezsiköltséggel..
én mikor legutóbb költöztem egy olyan időpontra esett,hogy a havi rezsiktg-ek számlái még nem jöttek meg,így kiszámolva levonattam a kaukcióból..
Szia,
a kaució arra fedezet, ha
- kiköltözés utáni 8 nappal még nem lenne kiegyenlítve az összes rezsi- vagy egyéb számla
- olyan károkat okoztatok a lakásban, amiket nem hoztatok helyre.
Tudom, hogy ez kicsit előrehaladott Magyarországon, de próbálj meg a tulajjal közösen egy külön erre való számlát nyittatni egy banknál. Ahol én élek, ez teljesen bevett szokás, így egy kicsit kamatozik a pénz, és legalább nem veszti az infláció miatt az értékéből. És nem is nyúlhat hozzá a főbérlő akármikor. :)
Ezenkívül javaslom a fotók készítését a lakás állapotáról beköltözéskor, mert ez lehet vitapont. Az én szerződéseimben rögzítve volt, hogy a természetes amortizáció (kicsit szürkébb falak, stb) a bérlő számára nem helyreállítandó, csak a nem rendeltetésszerű használatból eredő kár.
Ez azért fontos, nehogy a végén ordenáré vita legyen abból, hogy most akkor ki kell-e festess, amikor kiköltözöl, meg ilyesmi...
Én nem szoktam kauciót kérni örülök ha találok egy lakót:) Igaz külön rezsit nem kell fizetni mert a lakbérbe belekalkulálom.
Van egy kiadó lakrészem:)
csak egyzser,az amolyan biztosíék...ha pl. sok számlatartozást felhalmoznál, meg ilyen esetekre.
És ha kiköltözöl, visszajár
Sziasztok!
Kissé kezdő vagyok albérlet témában, ezért kérdezném a tapasztaltabbakat. A hírdetésekben megadott kaució összegét egyszer kell kifizetnem vagy havonta újra és újra? Általában 2-3 havi kauciót kérnek, amit beköltözéskor kellene fizetni.
További ajánlott fórumok:
- Bediktálás, vagy általány fizetés jobb?
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Jól kijössz/jöttök a fizetés(etek)ből?
- Közalkalmazottak fizetése
- Nem jövök ki a fizetésemből. Havi 50 ezer hiányzik hozzá...
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)