Jól kijössz/jöttök a fizetés(etek)ből? (beszélgetős fórum)
Na igen, de lehet azóta luxusnyaral és nincs se kedve, se ideje hoxázni:)
No de ne legyünk rosszindulatúak.
És, hogy a kérdésre válaszoljak, kijövünk. De ez relatív, mert kinek mi a fontos, mire költ vagy nem költ.
Nagyon tanulságosak a soraid, DE nekem ez a napi 1-2 órás távmunkával megkereshető összeg sántít.
Inkább meseszerűnek hangzik.
Kinek mi a jol :-)
Jelenleg nem panaszkodom, teszek azert hogy jobb legyen.
Nálam többet keresok panaszkodnak, kevesebbet kereso kolléganőm orul. Kinek mi.
Igyekszem beosztani...
A jól,az sajnos enyhe túlzás...
Ahogy mondani szokás, "Mindenki a maga szintjén nyomorog!" Ez igaz! Volt, amikor a férjem 250-et hozott haza, én 150-et. Nettó 400-ból telt drága nyaralásra, 15e Ft-os színházjegyre, havi 1-2 éttermi ebédre vagy vacsorára, és még egy havi 50-100e Ft-ot félre is tudtunk tenni. Ezért mertünk bevállalni egy nagoybb lakást, nagy bankhitellel. Nem volt gond. Aztán jött a gyerek és a 150 nettóból először 70 lett, majd 23.700 Ft-os gyes. De ez akkorra már nem csak 120e Ft-os jövedelemcsökkenést jelentett, hisz az új kecóra havi 100e Ft volt a bankhitel-törlesztés. Amint gyeses lettem pár hétre rá apa munkahelye megszűnt. Mivel a lakás miatt egy buznyák feleslegünk sem volt, így egyik pillanatról a másikra az egykori viszonylagos anyagi jómódból a legkőkeményebb nyomorba csöppentünk. Úgy tünt, rövid időn belül el kell adni a házat, noha tudtuk, hogy az átírások, illetékek, majdani felújítások stb. miatt már azt a színvonalat sem engedhetjük meg magunknak, ahonnan eljöttünk. Tehát totál deprimáló szituáció. Apa nem talált állást. A két havi végkielégítését 3 hónapra tudtuk beosztani. Kényszer-vegetáriánusok lettünk, húst csak a bedobált hipermarket-újságokban láttunk. Életmódunk átcsapott a hipergagyi "t... gazdaságos" szintre, mindenből a legolcsóbbat, paradicsom nélküli t.gazd. ketchup stb., húsmentes t.gazd. virsli borzadály. Gyereknek kiszámolva a heti 2 db banán és 2 db alma. A banán két vége az enyém, az almahéj apáé volt. Tudtuk, hogy nem maradhat így. Ami a legszarabb volt, hogy a szülőknek nem akartuk elmondani, és ezért el kellett játszanunk a jajdejólvagyunk, nálunkmindentotálokés szerepet, miközben rohamosan fogytak az utolsó tízezresek. Nem volt mit tenni: választhattam a hétvégi takarítás, bébicsőszködés és az MLM között. Nem lustaságból, inkább csak az értelmiségi dacból más szaros vécéjéhez nem volt gusztusom, és bár korábban 100 karátos MLM-inkvizítor voltam, leginkább mégis ez tűnt fogyaszthatónak. Persze itt is nagyon nehéz megtalálni azt a céget, ahol nem 130 ezer forint a beugró (amitől idegbeteg röhögőgörcsöt kaptam volna), és nem havi 50ezer a jutalék kifizetéséhez szükséges "aktivitási vásárlás". Akartam, de nem hittem benne, és borsódzott a hátam, hogy beszálljak a tukmálati marketing bizniszbe. Nagyon ódzkodtam tőle, nagyon nem az én világom! :-(
Aztán eszembe jutottak a szaros vécék, az éjszakai konzervkirakodás a T.gazdaságos üzletben, vagy más hányós gyerekére vigyázás felelőssége... a ránk váró házeladás, és beláttam: marad a hálózatépítés.
Ma pedig (2 évre rá) ott tartok, hogy pl. egy 800e Ft-os amerikai luxusutat köszönhetek ennek a dolognak. Olyan helyekre juthattam el,ahová biztos, hogy soha életemben nem jutottam volna el. Pillanatnyilag (még mindig a belémnevelt, idióta "biztos állás" gondolatkörétől áthatva) még dolgozom a régi munkahelyemen, de már a fizetésem dupláját keresem meg a 100%-osan internetes napi 1-2 órás távmunkával (agymosó tapsikolós szektagyűlések nélkül), havi 6 ezer forintos (1 db táplálékkiegészítős) termékvásárlás mellett. Egy másfél éves új autót tudtunk venni, kikeveredtünk a kakaóból, lassan visszafizetjük minden kis családi, személyes adósságunkat, és utána szerintem 2-3 év alatt kifizetjük azt a 10 millát, ami még a házon van. Amint ez megvan, felmondok a főnökömnek! :-)
Néha nem annyira mi alakítjuk a sorsunkat, hanem a sorsunk bennünket. S néha megteszünk olyasmit, amit normál körülmények között biztosan nem tennénk... sajnos! Persze, lehet szidni a politikusokat (én is szoktam), meg a gazdasági helyzetet, meg az árakat... de ettől még nem lesz jobb. A JOBB-at nekünk magunknak kell megteremtenünk. Azzal, amivel tudjuk, amivel képesek vagyunk! :-) (Bocsi, hosszú lett, de gondoltam, elmondom.)
Üdv Mindenki!
Tudna valaki segíteni, hogy a Csatornázási Műveknél, kb. mennyi a Call Centeres fizetés?
Köszönöm
Hát ebben a hónapban nagyon elúsztam. Még karácsonykor sem álltam ennyire rosszul mint most.
Minden drágul-a fizetés meg áll.
Erről jobb nem beszélni... néha nem is tudom hogyan csináljuk...mert nem!!! de éhen még nem haltunk...
(ez az egész anyagi téma lavírozás egy szakadék szélén)
További ajánlott fórumok:
- 3 gyerekesek, igaz az, hogy a fizetésetek bruttóját megkapjátok kézbe?
- Szerintetek szégyen, hogy tanári fizetésből összesen 900 ezer forint tartalékot tudtam összekaparni? - Politikamentes válaszok jöhetnek!
- Ki mit tud a törlesztő részletek fizetésének halasztásáról?
- Közalkalmazottak! Szerintetek elszámolták a fizetésemet?
- Szerintetek jogos egy magánházban a csatorna díj fizetése?
- Szerintetek jól megfizetik a munkaerőt itt Magyarországon? Hol és milyen munka az, amiért elfogadható fizetést kap az ember?