Katolikus templomba szeretnénk az unokámat megkeresztelni .... (beszélgetős fórum)
Vagy inkább keresztelési tanúk.
Lényegében ugyanaz.
Kedves fórumozók!!!
Egy nagy problémánk van.Görög vagy római katóliskus templomban szeretnénk kereszteltetni a kislányunkat,viszont a keresztszülők református vallásuak.Szerintetek erre van megoldás???Látom Pannáéknál volt..:)Mi a XVII. kerületben lakunk,két helyről már eltanácsoltak:(
Tesomék nem voltak összeházasodva egyházilag a férjével. A lányomat megkeresztelhette.
Pap válogatja. JA és egyházi adót ki kell fizetni, sőt ha az előző évekbe is fizetted az már jó pont..
Egy példa erre: egy katolikus köthet házasságot egy nem megkereszteltel vagy bármilyen vallásúval akár mohamedánnal is.
A keresztelés nem a szülő vallásától függ, legalább is a katolikusoknál. Viszont azt kérik, mint előbb írtam, h. a keresztszülő legyen megkeresztelve és gyakorolja a vallását. Mert mért is kérsz fel valakit keresztszülőnek? - azért, h. ha bármi történik a szülővel a keresztszülő vegye pártfogásba a gyereket és nevelje, törekedjen testi - lelki épülésére.
Legalább is aki nem csak a ceremóniát, vagy "szokást" nézi.
Nállunk apuka nincs keresztelve,én vagyok!
Lehet,máj 10-én lesz a keresztelő!
Indítottam annó erről fórumot talán kukkants be oda is!
Üdv mindenkinek !
Katolikus templomba szeretnénk az unokámat megkeresztelni ,mivel anyukája viszont nics megkeresztelve,ezért lehetséges-e.
Kiváncsian várom véleményeteket.
Margit
További ajánlott fórumok:
- Babát szeretnénk 2011-re
- Babát szeretnénk 2010-re
- Akik 2012-ben szülni szeretnének:)
- Katolikus iskolában kötelezhetnek-e templomba járásra?
- Templomi esküvőt szeretnénk, mi a teendő, ha én katolikus vagyok, a vőlegény pedig református?
- Mi a teendő abban az esetben ha a menyasszony katolikus, a vőlegény pedig nincsen megkeresztelkedve sem és katolikus esküvőt szeretnénk?