Káros e a műszempilla ragasztó gőze a magzatra (beszélgetés)
Szempillaragasztó alapja a pillanatragasztó/cianakrilát, egyik márkaneve a Ferrobond
De szempillaragasztó biztonsági lapjára angolul tessék keresni "Best Lashes glue Safety Data Sheet" és kiválasztani valamelyiket
Balhét okozhat a szem környékén,
/majd valaki okosabb idefordítja :)/
de hogy a magzatra és hányadik trimeszterben káros lenne, hááááát.....
Minden ENGEDÉLYEZETT bármilyen készítménynek és veszélyes anyagnak kell hogy legyen biztonsági adatlapja. Kérd a forgalmazót, hogy adjon neked. Köteles adni, ha nincs neki, akkor baj.
Amennyiben valóban engedélyezett a kozmetikum, úgy NEM lehet benne egészségre ártalmas anyag kis mennyiségben sem.
Telefonon keresheted az OKBI-t (Országos Kémiai Biztonsági Intézet) Ők adnak tájékoztatást a kozmetikumra vonatkozóan.
Mellesleg neked, mint szempilla építőnek is rendelkezned kell a dokumentummal. Ennek hiányában el sem kezdheted a tevékenységedet. Vendéged kérésére ezt neked is oda kell adnod.
Rendben, akkor itt a válsz. A tanfolyamon is elmondják, hogy káros a várandósokra, az orvos is ezt erősítette meg. Ennek ismeretében mi a kérdés?
Én tartom magam ahhoz, hogy ha a magzatra veszélyes, akkor szervezetre is.
Konkrétan ismerek olyan pillást sajnos aki ahogy teherbe esett, orvosi javaslatra abba kellett hagynia a munkát, a ragasztó erős gőze miatt mert a magzatra ez káros..
tanfolyamokon is ezt tanuljuk hogy terhes nőknek pont emiatt nem javasolt a műszempilla.
A másik, hogy ismerek olyat is aki szintén a szakmában dolgozott, terhes lett, elsőre elvetélt, és miután abba hagyta a munkát, sikeresek kihordta a második babáját.
Ez a ragasztó amit én használok, magyarország egyik legnépszerűbb, ismert márkája.
Best Lashes
Hol olvastad, hogy valaki emiatt vetélt el? Honnan tudja biztosan, hogy a ragasztó miatt volt?
Ha a ragasztó tényleg annyira káros, akkor a te szervezeted már így is teli van vele, ami átjut a magzatba. Valamint ha tényleg annyira káros, hogy képes vetélést okozni, akkor egyéb súlyos károsodást is okozhat a testben. Főleg, ha évekig vagy kitéve neki.
Szerintem valószínűleg van benne veszélyes anyag, de viszonylag kis mennyiségeket használsz, így elenyésző a szervezetbe jutó mennyiség. Káros vegyszerekkel való munkához elszívást szoktak használni.
Olvasgattam a neten ezzel kapcsolatban és ezt találtam:
“Ha túl olcsó, nem biztosan szaküzletből származó ragasztó kerül a pilláidra, vagy ilyennek a gőzét lélegzed be véletlenül, nem tesz jót, ugyanis azok gyakran ciánszármazékokból készülnek, ami kifejezetten ártalmas. “
Igaz, hogy itt ebben a cikkben konkrétan a szempilla építtetésével kapcsolatban írnak de ez az egy mondat amit kimásoltam rád is vonatkozhat…
Bemásolom az oldalt is, olvasd el a teljes cikket ha gondolod.
Sajnos nem találtam semmit sem :(
Best Lashes-Pure Power a ragasztó neve egyébként
Nézd meg a ragasztó biztonságtechnikai adatlapját.
Beírod a keresőbe a ragasztó nevét és azt, hogy biztonságtechnikai adatlap. Ott mindent megtalálsz.
Műszempilla építéssel foglalkozok, és babát szeretnénk.
Sajnos sok rosszat hallottam arról vagy a ragasztó gőze nagyon káros hatással van a magzatra, így van olyan is aki elvetél emiatt... :(
Nem szeretnénk így járni.
Van esetleg valaki akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban vagy hallott már ilyenről más is?
További ajánlott fórumok:
- Szenvedek a 4 cm-es műszempillámtól. Mégis hordom, mert így...
- Volt már valakinek 3D műszempillája? Milyenek a tapasztalatok?
- Szerintetek milyen idős korig vállalható a műszempilla?
- Essence műszempilla
- Épített műszempilla mennyire éri meg az árát?
- 3D műszempilla rakással szeretnék vállalkozást indítani. Nem vagyok sem kozmetikus sem fodrász. Kell a vállalkozáshoz valamilyen képzettség?