Karikagyűrű viselés csak jelképként lehet? (beszélgetés)
Én születésnapomra kaptam egy köves gyűrűt, ami a kísérőgyűrű lett :) aztán tartottunk egy eljegyzést amire megvettük a karikagyűrűket. Azóta már 3 év telt el esküvő még nem volt, de hordjuk a gyűrűinket a bal gyűrűs ujjunkon:)
aztán esküvő után átkerül a jobb gyűrűs ujjra :)
mi családjainknál így volt és nálunk is ez lett :))
ja a mondandó lemaradt :)
Akinek tetszik hordja, házasság ide vagy oda, nem a gyűrűtől működik, ill nem működik valami
Én kaptam páromtól egy gyűrűt, neki volt/van egy és arról csináltatott egy nőiesített változatott, nem is tetszett, kényelmetlen is volt, el is hagytam :S véletlen, néhány héten belül, kb 5 perc volt mire észrevettem hogy nem húztam vissza az ujjamra, természetesen már nem volt meg, sőt soha senki nem is látta, még hasonlót sem. Enyhén ciki volt.
Egyébként pasin nem tetszik a gyűrű, így folyamatos bacogatásomra emberem sem hordja már nagyon régóta az övét
Nem jelképként nagyon fontos dolog szerintem a hozzá tartozást elkötelezetséget, tiszteletet, bizalmat, hűséget jelenti akkor is ha nincs papírformája. Megtaláltam a másik felemet című üzenetet sugall!
Persze vannak olyanok is akik erre tesznek..sok minden hozzá állás kérdése! Mind a nő és mind a férfi részéről!
Nekem keresztül-kasul az országból jöttek össze a felmenők, sehol nem volt szokás a kísérőgyűrű. A férjem családjánál sem. Barátok, ismerősök közül egy párnál van köves gyűrű (így lesz mellé jegygyűrű párban). Másoknál nem volt és nincs, és akik jegyben járnak, azok majd csak karikagyűrűt vesznek.
Bennem fel sem merült, hogy kellene kísérőgyűrű is :o)
Szerintem nyugodtan :-)
Kisérőgyűrűm nekem sem volt, eszembe sem jutott hogy kéne.
Nem tudom miért nem divat. Fel sem merült bennem, hogy szeretnék kísérő gyűrűt. A férjem sem lepett meg vele, de nem is bánom különösebben. A húgomnak sincs, de a barátnőimnél sem nagyon rémlik. Nem vagyok nagy ékszerbolond, karikagyűrűn és egy kis fülbevalón kívül nem hordok semmit.
A fórumindítónak meg azt írnám, ha úgy tartja kedvetek nyugodtan viseljétek esküvő nélkül is, van ilyen ismerősöm nekem is.
Szerintem ha hordani akarjátok akkor hajrá!
Mi nem sokáig hordtuk a gyűrűinket, mert nem szeretjük.
Nem érdekel ki, mit gondol. Nem ezen múlik a boldogság.
Hordjad nyugodtanm. Vannak, akik évtizedekig jegyesek. Kinek mi köze hozzá ?
Különben haladon v elvált családi állapotban hisszük csak, hogy számit-e, hogy viselünk-e jegygyűrűt, akkor valóban ad-e megnyogtató, biztosnság érzetet. Ha a pasi aláirta a anyakönyvet és kimondta az " igent", neadj isten. még a nevét is viseélhetjük, akkor már mindenki azt gondol ( kis tulzássa persze - amit akar.
Menyasszony koromban v komoly kapcsolatban nekem is fontos volt a jegygyűrű,( pedig huszonéve volt már ) megtudom a tocpinyitót érteni.
Hordjatok.
Miért lenne fura? Nekem volt esküvőm, de nem hordom a gyűrűt. Mondjuk engem pont nem érdekel, hogy kinek mi erről a véleménye.
Ha nektek fontos, hordjátok. :)
mosolyogsz, mint Buddha :)
na, most én is mosolygok, meg offolgatok is:P
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél a karikagyűrűddel, ha vége lenne a házasságodnak?
- Van olyan, hogy egy 40-es nő vesz magának karikagyűrűt és hordja, holott nincs férjnél, se eljegyezve?
- Édesanyám karikagyűrűjét viselhetem az esküvőmön sajátként? Ő meghalt még babakoromban és megrököltem a gyűrűt. Párom adta az ötletet...
- Nejlonharisnya viselésekor hogyan lehet elkerülni, hogy szaga legyen?
- Hol lehet venni karikagyűrűt megfizethető áron?
- Hol lehet olcsón arany karikagyűrűt venni?