Karfiollepénykék recept
A Karfiollepénykék hozzávalói:hozzávalók 4 főre:
70 dkg karfiol
1 tojás (ha van, pluszban még 1 fehérje)
10 dkg liszt
8 dkg reszelt sajt
1-2 ek prézli, ha szükséges
só, bors, zöldpetrezselyem
5- 10 dkg sonka (elmaradhat)
olaj a sütéshez
A Karfiollepénykék elkészítési módja:
A karfiolt sós vízben megfőzzük (3-4 ek tejet adunk a főzővízhez, hogy a szaga ne érződjön). Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és krumplitörővel jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a fűszereket és a reszelt sajtot. 15-20 percet pihentetjük, ha szükséges adunk hozzá 1-2 ek prézlit. Nem bő olajban, fedő alatt kisütjük. Amikor megfordítjuk, megszórhatjuk a tetejét sajttal, mire megsül, a sajt is ráolvad. (Ezt a sajtmennyiséget elvehetjük a masszából.)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. aug. 31. 18:13
A karfiollepénykék elkészítési módja és hozzávalói.