Karalábé fagyasztása (beszélgetés)
Jól van na..
De a kovászoshoz tényleg szoktak ecetet rakni, hogy robogós legyen, (én nem,)
Komolyan olvastam olyat.
Nem nekem írtad, és bocsi, hogy beleszólok. Szerintem az uborka vagy kovászos, vagy ecetes legyen! Én pl. azért fogyasztok kovászost, mert az ecetest nem bírja a gyomrom.
A kovászos uborka és a hordós káposzta erjesztéssel készül, nem ecetesek. Ezt nevezik fermentálásnak. Azt bátran fogyaszthatja az is, akinek az ecetes nem jó. A kovászos is roppanós.
Persze, lehet, hogy csak vicceltél az ecettel, tudom, vicces fiú vagy Te Józsibirka!!! :-)
Kovászosuborkához kevés ecet éss roppanós lessz!
Próbáld meg.
Akkor marad roppanós, ha felhasználáskor nem várod meg hogy kiengedjen, hanem még fagyott állapotban teszed bele a forrásban levő vízbe, (levesbe) vagy a felmelegített olajon, magas hőfokon gyorsan átforgatod...
Évek óta felszelve, nyersen fagyasztom. De minden zöldséget ugyanígy használok fel, roppanósak maradnak.
Én nagyobb darabokra vágom,kizárólag az ízéért húslevesbe.
Ha főzeléknek,levesnek használnád, gyanítom blansírozni kell.
További ajánlott fórumok:
- Befőzés-eltevés télire.. Vagy fagyasztás?
- Kaptam egy láda élő garnéla rákot, mit csináljak vele? Le szeretném fagyasztani.
- Melyek azok a készételek, amelyek birják a fagyasztást és felengedést?
- A fagyasztóból kivett húst (nemrég olvadt ki) vissza lehet fagyasztani?
- Sajtot le lehet fagyasztani (ha nagyon muszáj)?
- A rántott húst le lehet fagyasztani?