Karácsonykor miért fontosabb a zaba, mint a pihenés? (beszélgetés)
Itt nem is ez a gond,hanem inkàbb az,hogy a Nő hajt,mìg a fèrfi tesped a tv előtt.Ne haragudjon senki,de ez 98%ban ìgy megy.
Nàlunk karàcsony előtt közösen van eldöntve,hogy mit is süssünk,főzzünk,s mindezt közösen kèszìtjük,mellettünk ott a 2gyerek ès szerintem ez ìgy van rendjèn,illetve ad egy meghitt hangulatot.Viszont amikor a nő kihajtja EGYEDÜL a belèt...nem igazàn helyeslem...elvègre ne cselèdje legyen a sajàt csalàdjànak...
Ő legalább szólt neked, és nem átdobta a kerítésen a cuccát. Mert akad ilyen bunkó is 😒
Simán adtam volna neki egyébként egy zsákot ingyen, ha elém áll és szól.
Voltak ilyen aggodalmaim, nálunk az a szerencse, hogy szinte mindig ugyan abban az időben jönnek, így elég akkor kiakasztanom, mikor meghallom az utca végéből az autó hangját.
Nem a témához tartozik, bocsi érte mindenkitől, de ezt most elmesélem, mert nagyon ki vagyok akadva, hogy mennyire pitiáner sunyi alakok léteznek a világban, és az egyik pont a szomszédunk.
Van ugye a levélsöprési mizéria, nálunk az utcában is rengeteg fa van a házak előtt. Láttam, az asszony előző nap söprögetett.
Mi veszünk biozsákot, 235,- Ft darabja, elég sok zöldhulladék fér el egy zsákban, örülök a lehetőségnek, hogy elviszik, nem sajnálom rá ezt az összeget.
Szóval szépen söpörtünk, gereblyéztünk, kitettünk 3 teli zsákot a ház elé, majd elmentünk az esti sötétben kutyasétára.
Mire visszatértünk, ott díszelgett egy idegen zsák a mieink mellett, természetesen nem FKF-es, csak vmi nagyobb szatyor.
A sunyi kileste, hogy nem vagyunk otthon, odasettenkedett, és gondolta, ha nem viszik el az ő zsákját, akkor majd mi betesszük a kukánkba vagy csinálunk majd vele valamit 😱
Annyira gáz, annyira pitiáner, és hány ilyen van!!!!
Fogtam a zsákját, odabactam a kapujába (a férjem aggodalmaskodott, hogy hát nem is biztos, hogy ők voltak - pedig dehogynem ...).
Az ilyen a pezsgőt is lelopná simán.
Mi is megpróbáltuk :-).
Kitettük szépen becsomagolva a kukára akasztva, tíz perc múlva eltűnt.
Nem szoktam senki után nyomozni, akkor sem, ha névvel ír ki valamit;)
Nem akarnék most sem a sorok között olvasni, de most konkrétan tudom, hogy magadból indultál ki, azaz te megteszed;)
Sebaj! Te ilyen vagy:DDD
Ha szereted a karácsonyt, nem fanyalogsz, stb., akkor már csak az érdekelne, hogy miért okoz örömöt kibeszélni anyádat, illetve miért kell másokkal foglalkoznod?
Ja, azért, amiért mások után is nyomozgatsz.
Érdekes a jellemed, de így is lehet élni, mint látjuk nálad...
További jó szórakozást!
Akár.
Bár jobban örülnék, ha bevallanád, hogy Andit akartál írni, csak félregépeltél ;)
🤣🤣
Vissza is néztem, nem-e azt írtam!
Lehet hogy fáradtak vagyunk?
Úgy olvastam, hogy "Andi öröm"
Nah, mondom de kedves vagy ;)
Az én anyum sajnos már nem él.
Amíg élt, addig sütött-főzött, de soha nem esett túlzásokba. Mégis mindig jóllaktunk, eszünkbe sem jutott arra gondolni, hogy hú, de jó volna még legalább öt-hat süti. Anyu a minőségre ment.
Amikor férjhez mentem és egy idő után külön költöztem, akkor is együtt karácsonyoztunk. Ő is sütött-főzött, mi is vittünk mindig valamit, így neki sem volt megerőltető a készülődés, nekünk meg természetes volt, hogy beszállunk. Amikor mi hívtuk meg őt, érte mentünk, vagy én vagy a férjem. Bár kértem anyut, hogy nehogy készüljön, nem kell semmit hoznia, most mi fogjuk kényeztetni. Na persze, hogy nem jött üres kézzel.
Soha nem voltam az a kifejezett konyhatündér, ez az évek múlásával sem változott, ma sem vagyok az.
Karácsonytól függetlenül is aránylag gyakran rendelünk kaját, ez szerintem egy szuper dolog.
Sütit is max. 2 félét sütök, bőven elég.
Nálunk így működött, így működik.
Felőlem aztán mindenki annyit süt-főz, amennyit csak akar.
De hogy a lényeghez is kötődjön a válaszom, akkor igen, én is úgy látom a szűkebb és tágabb környezetemben, hogy bizony van olyan, aki halálra dolgozza magát, és tényleg hulla fáradt, mire a karácsonyi asztalhoz ül a család. Megéri? Szerintem nem.
Persze biztos olyan is van, akinek mindez meg sem kottyan.
Nálunk 24.-én van nagy főzés.
3 napra főzünk.
Sütni egy héttel előtte elkezdek. Van hogy napi 2 félét is sütök.
Miért?
Mert szeretem látni a családom csillogó szemét.
Karácsony előtti kedden átadom a szemétszállító embereinek a nekik szánt ajándékot és fel is töltődök.
Adni öröm!
Legyen az ajándék, figyelmesség, étel.
Még ha nem is éhezik, de szűkösebben él 1-1 család, vagy nyugdíjas, egész biztosan örülne neki.
Amikor még őstermelő ügyfelemtől (szedéskor) kaptam egyszerre 5-6 kg zöldpaprikát, paradicsomot, hasonlókat. Kisebb adagokba csomagoltam, és becsöngettem a kis nyugdíjashoz, hogy segítségét kérem. Persze, miben tud segíteni? Akkor előhúztam a hátam mögül: ezt segítsenek megenni, mert rámromlik. Nevettek és boldogan elfogadták.
Ők is örültek, én is örültem, és azt az őstermelőt sem bántottam meg, aki jó szívvel hozta.
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?