Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek gyerekeknek (beszélgetés)
Azt inkább a szülőknek veszed.
Vagy a szülőknek is WC papírt, meg intim törlőkendőt adsz? :)
Szuper Farmer és a folytatása
Ticket to Ride Europe
Alhambra
ezek nálunk a nagy családi kedvencek :) 7 évessel
ill. most kockapóker-lázban ég :)
...és ez a trauma vezetett ahhoz, hogy drogos striptease táncosnő lett, és végül egy kéjgyilkos végzett vele, és egy sáros árokpartban hagyta meggyalázva. Pedig még oly fiatal volt!
Ezt most megkönnyeztem.
Tényleg nem az ajándék nagysága a lényeg, de szerintem páran messzemenőkön túl dramatizálják ezt az ajándék mizériát.
Nem mondom, hogy ne vigyen semmiképp senki, de szerintem nem feltétlen szükséges minden barát gyerekét meglepni.
Ahhoz meg tartom magam, hogy pelenkát meg popsitörlőt vinni prosztó dolog, még akkor is, ha hasznos.
Szerintem érdemes a szülőt megkérdezni mire van szüksége,esetleg valami nagyobb dologba pénzt bele adni.
Jó ötleteket adnak,de pl.ruha is olyan hogy van akinek van egy csomó,előre beszerzett,kapott akkor fölösleges.
Meg most találomra én nem vennék játékot sem mert ki tudja nincs-e már olyan.
Persze mindenek örül az ember.de halmozni a dolgokat fölösleges.
Amúgy mennyi pénzre gondoltál?
Egy 6 év körüli kislány jut eszembe erről,aki nézegette a fényképeket. Egy karácsonyi képnél,ahol Ő még nagyon pici volt rákérdezett,hogy ott melyik ajándék volt az övé. A szülök zavarba jöttek. Ők akkor nem tettek ajándékot a fa alá,mert úgy voltak vele,hogy pici és minek. Így aztán ráböktek egy ajándékra. Akkor jött be a kislány nővére,akinek a kisebb eldicsekedett,hogy azt az ajándékot Ő kapta amikor pici volt. A 12 éves kislány kapásból elmondta az igazságot,hogy az nem az Ő ajándéka volt,hanem az Övé és Ő akkor nem kapott,mert pici volt. Aki látta akkor a kislány arcát soha nem fogja elfelejteni.
Nem az ajándék nagysága vagy az értéke a lényeg. Hanem az,hogy szívből adják!
Leírtam, hogy miért fura.
Tényleg még szinte semmit nem lát, és annak is csak a töredékét fogja fel. Így viszont inkább az a kérdés, hogy minek NEKI ajándékot vinni.
Bár én még csak várom a második gyerekem, de mi is mindent megvettünk, csak játékokat nem. így minden felhúzható plüssnek, zenélő forgónak, pihenő-ringatószéknek, csörgőnek örülnék, na meg pelusnak minden mennyiségben.:)) MErt a pelus olyan, ami muszály, de utálja rá kiadni az ember a pénzt.
Szóval azon múlik csak, hogy a szóban forgó kisbabának milye van, meg azon, hogy mennyit szánsz rá.:)
Szerintem kérdezd meg a barátnődet,hogy mire lenne szüksége a picinek. A rokonság is készül a karácsonyra. Nehogy olyasmit vegyél meg,amit Ők is.
Amúgy szerintem pont 1 hónapos kor körül van az amikor már az anyuka is jobban átlátja,hogy még mire lenne szüksége a babának.
Ha olyant akarsz, amit a baba is szeret - a felsoroltak nagyon jók! -, akkor vehetsz kis ágyra szerelhető tükröt, a legtöbb a baba szereti, mert nem éri magát egyedül.
Pelus/popsi törlő = wc papír, így még sosem gondoltam rá, de nagyon jó!! :DD
Nekem éppen egy hónapos a kislányom, és mivel egyik legjobb barátnőm egy szószerint "hiperdinka" és időnként "zizicsaj" is, ezért megnéztem, hogy nem nekünk keresel-e ajándékot. :D De nem ismerlek sajnos, vagy szerencsére? :D
Szóval én minden ruhát és kelléket megvettem a babának, de nem vettem egyetlen játékot sem, így bármilyen játéknak örülnék, pl. zenélő-forgó játékra a babaágy fölé, vagy játszószőnyegnek, de csörgőnek és rágókának is. Amit már megkaptunk a hétvégén, és tényleg örül neki maga a megajándékozott kicsibaba, az egy pihenő-ringatószék. Eddig alig lehetett kézből lerakni, abban pedig 15-20 percet is elnézeget.
A hiperdinka barátnőm egyébként már jelezte, hogy pelenkát fog venni, én annak is örülni fogok.
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek a házastársnak, kedvesnek, barátnak
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek nőknek
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek férfiaknak
- Hol adhatjuk át a karácsonyi ajándékainkat olyan gyerekeknek, akik rászorulnak?
- Párezres ajándékötletek válság karácsonyra:)
- Tudtok mondani ajándékötletet karácsonyra egy 15 éves lánynak?