Kapszulás vagy hagyományos kávéfőző. Melyik a jobb? (beszélgetős fórum)
Nekem kapszulás dolce gusto-m van, imádom, de a kapszula elég drága hozzá.
ha napi szinten iszol, a darálós éri meg inkább. Mi ezért vettünk Jurát. A neten lehet, olcsóbban megkapod! (Mi 4 és 600 eur között vettük meg).
férjem veszi a kávét már 3 éve fogalmam sincs mennyibe kerül a kávé már:D ő a bevásárlós a családban én csak az apróságokat veszem a zöldségesbe
csak mondtam egy összeget
Nekem darálós Saeco kávéfőzőm van. Az se olcsó, de tartós és kiváló a szerviz hálózatuk. Prímán be lehet az erősséget és a hosszúságot is állítani. Nekem bevált.
Köszönöm a válaszokat. Álmaim netovábbja egy jura, ami meg is őröli. Potom 290 ezerért láttam a madarasteszkóban. Igazából imádom a senseo kv, meg a nespesso kávét ízét is, de nem tudom hosszú távon melyik éri meg. VAlahol láttam olyan kapszulás kv főzőt, amiben a darált kv-t is le lehetett főzni, de nem emlékszem a nevére.
Én a freitamásos kv-kat szerettem nagyon.
Ha nem tudsz dönteni menj be a nesspresso üzletébe ott (ingyen) megkostolhatod a kávéjukat.
Mi régóta keressük a férjemmel a legjobb kávét. A nesspresso citiz milk a legfinomabb. Van 16 féle különleges kapszulájuk. Csak ajánlani tudom, Isteni! :)
Imádom a kávét és szerintem a hagyományos ( darálós) kávéfőzőkön lehet a legjobb kávét főzni!
mi Dallmayr-t. Az is nagyon finom :-)
Etiópiait: Sidamo vagy Yrgecheffe.
Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy a darálód nem a kávéfőződhöz és a lefőzni kívánt kávéhoz illő szemcsefinomságra őröl. Végletekig kávémániás vagyok, ebben nem ismerek tréfát :-)
Mondjuk a mostani kávémat nem cserélném le, nagyon szeretem.
Kapszulás, dolce gusto gépünk van 2 éve, imádom, a kakaótól a jeges kávéig mindent tud, minőségi a kávé, és napi szinten 150 forintot megérdemlek. Nem kell mosogatni, csak kidobod és kész, olyan mint a legjobb kávézóban. Rákkeltő, ugyan már. :-))
Ez engem is érdekelne, mert nagyon elszaladtak a kávé árak. Én a kék chibot szeretem és annak új változatait de már a 800 ft határt súrolja a 25 dkg.
A piacon a fele de ott nem merem megvenni, nehogy hamis legyen v valami. Én most az Ald-ban vettem szemes kávét 800/ 0.5 kg, én darálom itthon mindig 1 napi adagot finom. Csak kicsit macerás.
Milyen kávét iszol, hogy 500 ft 25 deka?
Én 12.5 dkg-ot veszek 750-ért.
Nyilván a hagyományos kávéfőző jobb kávét főz, mint ezek a párnás meg kapszulás holmik.
DE:
nem mindegy, hogy milyen kávét főzöl le milyen kávéfőzőn, a kávét hogyan tároltad stb.
Ha a párezer forintos kávéfőzőn áttolt előre csomagolt csibó meg ominima minőséggel hasonlítjuk össze, akkor jobb ízű a kapszulás, mert ott magasabb minőségű az alapanyag és a kávéfőző típusához van őrölve a kávé.
Ám egy normális kávéfőzőhöz képes rosszabb a minősége, sokkal.
Jurát ajánlok és jó minőségű kávét hozzá, megfelelően tárolva.
Nyomás: 15 bár az ideális, afölött csak hosszú kávé nyerhető, alatta elromlik a minőség.
Kapszulás!!!!
Nekünk Nespresso van. Azóta kávézom én is. Össze sem lehet hasonlítani sem az ízét, sem az illatát. Valki írta, hogy a kapszulásat ha felbontod nem olyan intenzív. Heh pont ez a lényeg:
[link]
Egyébkén a Media...arkt ban van kapszula üresen többször használható után tölthető, csak a kapszulában az a lényeg, hogy ledarálják a kávét és azonnal lezárják. Ja és a kapszulás gépek nagy Bár nyomással dolgoznak. Az Ald.-ban mist van gép 15000-és 20000 ft a kávé 60 ft/ adag. Ha napi 2 iszol 120 ft, ha ketten akkor 240ft és azt szorozd 30 nappal.
Ha a hagyományos mellet döntesz akkor csak a szarvasit vedd!!!
ebben tökéletesen igazad van
nálunk is dilemma volt ez annak idején, mi a hagyományos mellett döntöttünk. A kapszulás akkor jó, ha nem vagy akkora kávé-fan, csak úgy megiszol egyszer-egyszer egy csészével. Nekem kávé nélkül lassan indul a nap, férjemnek meg sehogy. Ö napközben is iszik pár bögrével, így kiszámoltuk, hogy ugyan olcsóbb a kapszulás fözö, de maga a kapszula bele drágábban jön ki. Így mi egy Jura Ena 3-as mellett döntöttük, vesszük bele a kávébabot, frissen öröli, ha akarom, tejet is habosít...kva drága volt, de nagyon szeretjük.
Én kapszulást vettem, és nem bántam meg. Szuper!
a kapszuilás csak akk jó ha gyorsan kell a kávé sztem hasonló elvű mint a nes:D a hagyományos meg hátt igaz lassabban jön ki de más szine is van a kávénak meg az illata is más :) ha leosztom havi szinten pl megiszom min 25deka kávét és ezért fizetek 500Ft-ot a kapszulásból ugyan ez a mennyiség olyan havi 2500-5000ft között van meg ha ott már felbontod a csomagot( kapszulás) akk nem olyan intenzív a kávé illata és ereje se már mint a hagyományosnál
A kapszulás finomabbat tud produkálni, de jóval drágább nem csak maga a gép, hanem a bele való kávé. Szerintem nem éri meg. Jobb a hagyományos kávéfőző, amiben veszel egy minőségibb kávét és hasonlóan finom dolgokat tud belőle kihozni az ember:)
Szerintem jó kávét csak igazi kávéból lehet főzni, és a neten olvastam vhol, hogy a kapszulás rákkeltő lehet.
Szeretnék kávéfőzőt venni, de nem tudom eldönteni, hogy kapszulásat vegyek, vagy hagyományosat (szarvasi, vagy deLonghi - ez a tejgőzőlős, kapuccsínőfőzős). Kinek mi a tapasztalata?
További ajánlott fórumok: