Kapszulás kávéfőzőt megéri vásárolni? (beszélgetős fórum)
Filteres kávéfőző
A filteres kávéfőzőknél szintén válasszuk az ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelő készüléket, mert jóformán a készülékek működési elvükben és kávékészítési technikájukban, nem különböznek egymástól. A filteres kávéfőzés lényege, hogy a szűrőpapír-tölcsérbe adagolt kávét a forró vízzel leöntve készül ez a főzet. Ez sokkal gyengébb kávét ad, mint amit bármely más főzővel készíthetünk.
Hagyományos! Mindent kapni hozzá, nem kell sűrűn cserélni a tölcsrét, szűrőt, gumit.
Áramszünet esetén is lehet használni. ( hóviharba volt rá példa pár napig egész települések áram nélkül voltak. ez a városba is előfordulhat )
Nem tudom melyikbe van nagyobb nyomás, a kotyogóba, vagy a másik fajta fözőbe.
Kotyogoból gyengébb jön le..
Ha van pénzed a kapszulákra akkor igen,mivel nem a gép kerül sokba,hanem a kapszula.
Az éves kávé fogyasztás jóval TÖBBE KEÜL,mint a hagyományos kávé!(mi ketten iszunk napi 3 kávét az 6 kapszula,ha csk 60 ft-tal számolom az is napi 360 ft
a sima őrölt omnia melange kb egy hétig elég 700ft-ért
Ugyan már, miért ne gyártanának hozzá kapszulát? Lehet, hogy némileg drágább a kapszulás kávé, de gondolj bele, a hagyományosak egyszerre min. két adagot főznek, de leginkább négyet. Ha egyedül kávézol, melegített kávét fogsz később inni, ami túl azon, hogy nem igazán élvezetes, nem is egészséges.
A kapszulással kevesebb a macera, a kávé pedig isteni :)
Hogyne!!!!!!!
14.000 Ft egy kiló kávé (kapszula) hozzá!
Szerintem nem éri meg kapszulásat venni. Most nagyon divatosak, de mit csinálsz majd, ha pár év múlva kitalálnak egy újabbat, és ehhez nem gyártanak majd kapszulákat.
Én a helyedben vennék inkább egy hagyományosat :)
vááááááááá, micsoda hülye vagyok, a Martens a bakancsom :))
Marello azt hiszem, a kávéfőző, az Aldi saját márkája :DDD
Lehet, de azért figyelj a részletekre. Milyen hőfokon, hány bar-ral nyomja át a vizet rajta.
A Martens-ről egészen jókat hallottam és a kapszula sem drága hozzá.
nem..
kevés ennél művibb dolgot tudok elképzelni
Nekem Dolce Gusto van, finom a kávéja.
Egy 16 darabos doboz 1600 körül van.
Ez így kettőnkre nem túl gazdaságos lenne, ha minden nap kávéznánk.
Tavaly karácsonyra kaptam egy Nespresso Lavazza Cube típusút. Imádom, azóta nem nagyon iszom máshol kávét. Egyetlen hátránya van - bár nekem útba esik - hogy csak az Andrássy úton van szaküzlet, ahol kapszulát lehet vásárolni hozzá.
Az irodában egy Krups van, az amelyik úgy néz ki, mint egy hátizsákot cipelő manó :)). Ahhoz bárhol vehetsz kapszulákat, én nem szeretem.