Kapszulás kávégép tapasztalatok (beszélgetés)
Használd egészséggel!
Bellarom kapszulát nem ismerem.
Az ilyen kávéguruk így isszák. Volt szerencsém kb fél éve kiokosítást kapni.
Mert hogy a jó kávé nem automata gépben készül, nem mindegy milyenre őrlöd az adott kávébabot (függ származástól, pörköléstől, bánatseemlékszik mitől) megvan hány fokra kell melegíteni magát a főző eszközt, hány fokos vízzel kell indítani, egyik sem lehet hideg mert akkor tovább tart felmelegíteni az egész kócerájt és túl sok ideig kap hőt az őrlemény és az égeti/keseríti, továbbá annyi gramm víz kell ahány gramm kávé stbstb. Meg hogy a népek meg vannak vezetve a "sötétbarna" kávéval, mert az túlpörkölést jelent, az olaszok kezdték el és pusztán azért áldozták be a lágy ízeket, édesebb aromákat a pörkölés oltárán, hogy hosszabb ideig elálljon a kávébab/őrlemény és származásától függetlenül fixen kereskedelmi forgalomba lehessen hozni.
De fele dologra sem emlékszem, amit mondtak, intenzív egy 20 perc volt.
Meg is érkezett ☺️
Egyszerűen tökéletes, annyira tetszik.
Kompatibilis kapszulát vettem első körben.
Így is végig rohantam a boltokat, persze nem találtam olyan poharat, amilyet szerettem volna.
Viszont nem látom a kapszulák dobozán az erősséget.
Elméletileg mindegyiken fel van tüntetve egy szám.
Na ezeken nincs.
Bellarom kapszula, ha ez segít.
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat ☺️
Megrendeltem a GD Mini Me-t.
Elméletileg holnap már meg is kapom.
Biztosan lesz még kérdésem 😁
Sőt, lenne már is egy: dupla falú poharat szeretnék hozzá, a hosszabb italokhoz.
Hol érdemes venni, ami azért jó minőség is?
Mindenképp olyat szeretnék, aminek van füle is!
Itt látszik is, karos kávéfőző.
Nyilván a típusát ennyiből nem tudom
Itt az eredetije, de másutt is látom, ahol kávét tesztelnek, csapolásnak nevezik magát a főzést.
Sosem láttam ilyet.
Érdekes.
Most már jól szétoffoltuk szegény FI témáját, egy utolsó kérdés.
Azt szeretném tudni, ez milyen fajta, márkájú főző, amiből így fő le a kávé? A kifolyójára gondolok:
Nekem jó kis csendeske,,igaz az elején még jobb volt.
Őszintén a legjobb kávéfőzőm a Philips Senseo kávépárnás volt.
Nespresso is zajos, legalábbis itt a cégben, bár jóval rövidebb ideig, csak a kicsorgás ideje alatt.
Darálósom öblít, darál zajosan, főzés csendes, utána öblítés zajos. Kikapcsolás zajos.
Inkább le kéne szokni a kapszulás kávéról.
Sajnos, ez is egy üzlet, ami nagy szennyezettséget okoz, ahogyan a műanyag flakonok.
A darálós gép esetében időnként el kell végezni egy belső tisztítást. Kellemetlen dolog, mert minden zaccos lesz, de meg kell csinálni.
Akkor szoktam, ha a gép jelzi, hogy vízszűrőt kell cserélnem. Ilyenkor használok a géphez való zsíroldót is, ecetes vizet a vízkőre, majd a hozzávaló tablettát főzöm át.
"amit semmi nem jelzett. Felragadtak a használt kávépogácsák és lefőzött egy kavét,"
Ez a karbantartás hibája, nem elég az alját tisztítani, a víztartály oldaláról nyitható rekeszt is néha meg kell nézni. Néha, nálunk napi 6-7 kávé fogy, így elég kb fél évente kinyitni az oldalsó rekeszt és akkor kb egy negyedmarék zaccot kimosni onnan.
Érdekes. Én írtam, szódástól veszem, mindig desztvizet mondok, mindig kijavítanak hogy ioncserélt. Bánat tudja mi a különbség.
Ízre önmagában az ioncserélt is katasztrófa, de érdekes hogy ha nincs itthon és szűrt csapvízzel töltöm fel a gépet nem tűnik fel. Macskaitató kövesedik rettentően hiába van vízszűrő a házban, oda gondoltam ioncseréltet, de rákóstoltam, nem kínoznâm velük a cicókat. Csak a vízkő miatt veszem a kávégépbe, párásítóba, gőzfelmosóba, plusz a gőzállomásba csapvízzel keverve.
Szia!
Nespresso Original gépet javaslok: ez ún. partnerüzlet akcióban nulla ft számos boltban. Azaz a vételár száz százalékát kapszulára levásárolod.
Előnyök:
-ez az, amihez minden cég gyárt kapszulákat, tehát széles a választási lehetőséged
-sokkal jobb minőségű kávét főz
-gyors és praktikus
-mindig a frissen őrölt kávé élményét kapod, nem csökken az aroma minősége, de sokkal egyszerűbben és gyorsabban
- jellemzően alumíniumkapszulás a jó minőségű kavé bele, melyet könnyedén újrahasznosítanak, sőt a Nespresso el is szállítja ingyen vagy leadhatod náluk újrahasznosításra, még a tasakot is biztosítják hozzá díjmentesen
- kiküszöbölheted vele a műanyagot
Ami pedig különösen fontos: akinek fontos, hogy jó kávét igyon, mindig megbízhatóan azonos minőségben, egy gombnyomásra, az nem fog azon problémázni, hogy 100 ft/csésze, mert ennyit megérdemelsz, ez a minimum.
- olyan gép is elérhető, ami főz espresso-t, hosszú kávét, americano-t és hosszú americano-t
A darálós gépet cseréltük le Nespresso-ra, amikor egyszer elromlott az őrlős gép, amit semmi nem jelzett. Felragadtak a használt kávépogácsák és lefőzött egy kavét, ami kb 8 espresso ereje volt. Aki megitta a családban, az majdnem belehalt az "élménybe". Nos, azóta Nespresso van, az tutira csak egy kávényi kávét főz egyszerre.
Van ilyenem ,olyanom is .
A kapszulás Nespresso.
Jobban szeretem mint a darálósat,,nekem finomabb.
Meg elég sokszor főzök korán,,a darálós hangja felveri a házat😀A kapszulás gyors,egyszerű,csendes,finom,változatos.
DE ízlések kérdése:)
A DM desztillált vize pl. mindenre jó, kivéve fogyasztásra. Ez nem illatos biztosan, virágot locsolok vele.
Aztán itt a vízszűrő kancsó, lelkesen csinálom, de jóég tudja, mit szűr ki.
Kávégép, akvárium, gőztisztítóba írják. Én szódástól veszem.
Vasalóvíz... az nem tudom adnak-e hozzá valamit, pl adalékot, illatot 🤷♀️
Ami tök érdekes, van gőzállomásom és azzal nem jó az ioncserélt víz, átfolyik rajta gőzképzés helyett. Nem értem miért, igaz írja a papírja, hogy max 50%-ban keverhető bele ioncserélt víz. De egyszerűen nem értem hogy tud ennyire másként viselkedni a csapvízzel és az ioncserélt vízzel 🤷♀️
Ezt nem ismerem meg. Mindig mást próbálok, megkeresem a tesztjét, ha van. Most Amigos Qualitá Rossa és Espresso Bar van. Előbbinek 3 cm-es cremája van, de tiszta robusta, nem annyira jó ízű. Keverem.
Látom, tiéd is van online, egy másik boltban.
További ajánlott fórumok:
- Nespresso kapszulás kávégéppel kapcsolatos vélemények
- Milyen kávéfőző készíti a legfinomabb kávét?A kapszulásokról van valakinek tapasztala?
- Kapszulás vagy párnás kávégép?
- Vajon a kapszulás gyógyszerek kapszulája ártalmas az egészségre hosszútávon?
- Én nem szeretem a kapszulás kávét.
- Mire figyeljek, ha kapszulás kávéfőzőt akarok venni?