Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kapszulás kávégép tapasztalatok fórum

Kapszulás kávégép tapasztalatok (beszélgetés)

1 2
46. timycat (válaszként erre: 42. - Csirke 87)
ápr. 11. 22:23

Használd egészséggel!

Bellarom kapszulát nem ismerem.

45. timycat (válaszként erre: 44. - Globus)
ápr. 11. 22:20

Az ilyen kávéguruk így isszák. Volt szerencsém kb fél éve kiokosítást kapni.

Mert hogy a jó kávé nem automata gépben készül, nem mindegy milyenre őrlöd az adott kávébabot (függ származástól, pörköléstől, bánatseemlékszik mitől) megvan hány fokra kell melegíteni magát a főző eszközt, hány fokos vízzel kell indítani, egyik sem lehet hideg mert akkor tovább tart felmelegíteni az egész kócerájt és túl sok ideig kap hőt az őrlemény és az égeti/keseríti, továbbá annyi gramm víz kell ahány gramm kávé stbstb. Meg hogy a népek meg vannak vezetve a "sötétbarna" kávéval, mert az túlpörkölést jelent, az olaszok kezdték el és pusztán azért áldozták be a lágy ízeket, édesebb aromákat a pörkölés oltárán, hogy hosszabb ideig elálljon a kávébab/őrlemény és származásától függetlenül fixen kereskedelmi forgalomba lehessen hozni.

De fele dologra sem emlékszem, amit mondtak, intenzív egy 20 perc volt.

44. globus (válaszként erre: 37. - Gabbbicica)
ápr. 11. 20:36
Bocs, visszafelé olvasok. A másban darált kávéval töltik meg ezt az izékét. Macerás, el tudom képzelni, takarítani az őrleményt + zaccal pacsálni minden főzés után.
43. globus (válaszként erre: 39. - Timycat)
ápr. 11. 20:33
Akkor ehhez külön daráló kell?
ápr. 11. 20:18

Meg is érkezett ☺️

Egyszerűen tökéletes, annyira tetszik.

Kompatibilis kapszulát vettem első körben.

Így is végig rohantam a boltokat, persze nem találtam olyan poharat, amilyet szerettem volna.

Viszont nem látom a kapszulák dobozán az erősséget.

Elméletileg mindegyiken fel van tüntetve egy szám.

Na ezeken nincs.

Bellarom kapszula, ha ez segít.

41. timycat (válaszként erre: 40. - Csirke 87)
ápr. 10. 20:11
Én anno a Nespressotól rendeltem, azok jó minőségűek, de szerintem már nem a duplafalú dizájn van náluk
ápr. 10. 20:05

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat ☺️

Megrendeltem a GD Mini Me-t.

Elméletileg holnap már meg is kapom.

Biztosan lesz még kérdésem 😁

Sőt, lenne már is egy: dupla falú poharat szeretnék hozzá, a hosszabb italokhoz.

Hol érdemes venni, ami azért jó minőség is?

Mindenképp olyat szeretnék, aminek van füle is!

39. timycat (válaszként erre: 38. - Globus)
ápr. 10. 15:32

Itt látszik is, karos kávéfőző.

Nyilván a típusát ennyiből nem tudom

38. globus (válaszként erre: 35. - Timycat)
ápr. 10. 15:28

Itt az eredetije, de másutt is látom, ahol kávét tesztelnek, csapolásnak nevezik magát a főzést.

[link]

37. gabbbicica (válaszként erre: 34. - Globus)
ápr. 10. 15:27
Barmelyik karos kávégépnek ilyen a kifolyója, amit kávézokban is látsz. Itt kulon daralot hasznalsz, es a kart teszed a kavegepre.
36. libikóka (válaszként erre: 34. - Globus)
ápr. 10. 15:17

Sosem láttam ilyet.

Érdekes.

35. timycat (válaszként erre: 34. - Globus)
ápr. 10. 15:04
Én ilyet olyan gépeknél láttam ahol külön van a daráló és külön a főző, most hirtelen a De'Longhi Opera jut eszembe, de ez tuti nem az, csak maga az elv hasonló.
34. globus (válaszként erre: 31. - Libikóka)
ápr. 10. 14:44

Most már jól szétoffoltuk szegény FI témáját, egy utolsó kérdés.

Azt szeretném tudni, ez milyen fajta, márkájú főző, amiből így fő le a kávé? A kifolyójára gondolok:

[link]

33. fc4ed11a54 (válaszként erre: 26. - Timycat)
ápr. 10. 11:47
Nem karbantartás hibája volt. Karbantartott, szakszerűen tisztított gép romlott el, amit a vizsgálat is megállapított. A gép volt hibás.
32. fc4ed11a54 (válaszként erre: 27. - Amaunet)
ápr. 10. 11:46
Megtörtént, egy teljesen karbantartott, vadonatúj gép gyári hibája okozta az esetet. Tízmillióból egyszer előfordul.
31. libikóka (válaszként erre: 29. - Globus)
ápr. 10. 11:40

Nekem jó kis csendeske,,igaz az elején még jobb volt.

Őszintén a legjobb kávéfőzőm a Philips Senseo kávépárnás volt.

30. fincsi5 (válaszként erre: 16. - Timycat)
ápr. 10. 11:29
Ja, nem jól figyeltem. 😍
29. globus (válaszként erre: 23. - Libikóka)
ápr. 10. 11:07

Nespresso is zajos, legalábbis itt a cégben, bár jóval rövidebb ideig, csak a kicsorgás ideje alatt.

Darálósom öblít, darál zajosan, főzés csendes, utána öblítés zajos. Kikapcsolás zajos.

ápr. 10. 10:44

[link]

Inkább le kéne szokni a kapszulás kávéról.

Sajnos, ez is egy üzlet, ami nagy szennyezettséget okoz, ahogyan a műanyag flakonok.

27. Amaunet (válaszként erre: 24. - Fc4ed11a54)
ápr. 10. 10:14

A darálós gép esetében időnként el kell végezni egy belső tisztítást. Kellemetlen dolog, mert minden zaccos lesz, de meg kell csinálni.

Akkor szoktam, ha a gép jelzi, hogy vízszűrőt kell cserélnem. Ilyenkor használok a géphez való zsíroldót is, ecetes vizet a vízkőre, majd a hozzávaló tablettát főzöm át.

26. timycat (válaszként erre: 24. - Fc4ed11a54)
ápr. 10. 09:50

"amit semmi nem jelzett. Felragadtak a használt kávépogácsák és lefőzött egy kavét,"

Ez a karbantartás hibája, nem elég az alját tisztítani, a víztartály oldaláról nyitható rekeszt is néha meg kell nézni. Néha, nálunk napi 6-7 kávé fogy, így elég kb fél évente kinyitni az oldalsó rekeszt és akkor kb egy negyedmarék zaccot kimosni onnan.

25. timycat (válaszként erre: 21. - Globus)
ápr. 10. 09:46

Érdekes. Én írtam, szódástól veszem, mindig desztvizet mondok, mindig kijavítanak hogy ioncserélt. Bánat tudja mi a különbség.

Ízre önmagában az ioncserélt is katasztrófa, de érdekes hogy ha nincs itthon és szűrt csapvízzel töltöm fel a gépet nem tűnik fel. Macskaitató kövesedik rettentően hiába van vízszűrő a házban, oda gondoltam ioncseréltet, de rákóstoltam, nem kínoznâm velük a cicókat. Csak a vízkő miatt veszem a kávégépbe, párásítóba, gőzfelmosóba, plusz a gőzállomásba csapvízzel keverve.

24. fc4ed11a54 (válaszként erre: 1. - Csirke 87)
ápr. 10. 09:18

Szia!

Nespresso Original gépet javaslok: ez ún. partnerüzlet akcióban nulla ft számos boltban. Azaz a vételár száz százalékát kapszulára levásárolod.

Előnyök:

-ez az, amihez minden cég gyárt kapszulákat, tehát széles a választási lehetőséged

-sokkal jobb minőségű kávét főz

-gyors és praktikus

-mindig a frissen őrölt kávé élményét kapod, nem csökken az aroma minősége, de sokkal egyszerűbben és gyorsabban

- jellemzően alumíniumkapszulás a jó minőségű kavé bele, melyet könnyedén újrahasznosítanak, sőt a Nespresso el is szállítja ingyen vagy leadhatod náluk újrahasznosításra, még a tasakot is biztosítják hozzá díjmentesen

- kiküszöbölheted vele a műanyagot

Ami pedig különösen fontos: akinek fontos, hogy jó kávét igyon, mindig megbízhatóan azonos minőségben, egy gombnyomásra, az nem fog azon problémázni, hogy 100 ft/csésze, mert ennyit megérdemelsz, ez a minimum.

- olyan gép is elérhető, ami főz espresso-t, hosszú kávét, americano-t és hosszú americano-t

A darálós gépet cseréltük le Nespresso-ra, amikor egyszer elromlott az őrlős gép, amit semmi nem jelzett. Felragadtak a használt kávépogácsák és lefőzött egy kavét, ami kb 8 espresso ereje volt. Aki megitta a családban, az majdnem belehalt az "élménybe". Nos, azóta Nespresso van, az tutira csak egy kávényi kávét főz egyszerre.

ápr. 10. 07:29

Van ilyenem ,olyanom is .

A kapszulás Nespresso.

Jobban szeretem mint a darálósat,,nekem finomabb.

Meg elég sokszor főzök korán,,a darálós hangja felveri a házat😀A kapszulás gyors,egyszerű,csendes,finom,változatos.

DE ízlések kérdése:)

ápr. 10. 00:45
en a kavefozomhoz vizfilterrel szurt vizet hasznalok es azt is iszom,s ettol nem dugul el a kavefozo/nem jut eszembe ezt a jelenseget minek hivjuk magyarul.
21. globus (válaszként erre: 19. - Timycat)
ápr. 9. 22:28

[link]

A DM desztillált vize pl. mindenre jó, kivéve fogyasztásra. Ez nem illatos biztosan, virágot locsolok vele.

Aztán itt a vízszűrő kancsó, lelkesen csinálom, de jóég tudja, mit szűr ki.

20. fenevigye (válaszként erre: 19. - Timycat)
ápr. 9. 22:26

Érdekes. Mint pl. az is hogy két óceánnak a vize nem keveredik össze.

[link]

19. timycat (válaszként erre: 18. - Globus)
ápr. 9. 22:17

Kávégép, akvárium, gőztisztítóba írják. Én szódástól veszem.

Vasalóvíz... az nem tudom adnak-e hozzá valamit, pl adalékot, illatot 🤷‍♀️

Ami tök érdekes, van gőzállomásom és azzal nem jó az ioncserélt víz, átfolyik rajta gőzképzés helyett. Nem értem miért, igaz írja a papírja, hogy max 50%-ban keverhető bele ioncserélt víz. De egyszerűen nem értem hogy tud ennyire másként viselkedni a csapvízzel és az ioncserélt vízzel 🤷‍♀️

18. globus (válaszként erre: 15. - Timycat)
ápr. 9. 22:12
Ioncseréltet csak vasalóvíz gyanánt találtam. Nem vagyok biztos benne, hogy ezen célból forgalmazottat étkezésire lehetne használni. Semmi nem szerepel rajta ezzel kapcsolatban.
17. globus (válaszként erre: 15. - Timycat)
ápr. 9. 21:55

Ezt nem ismerem meg. Mindig mást próbálok, megkeresem a tesztjét, ha van. Most Amigos Qualitá Rossa és Espresso Bar van. Előbbinek 3 cm-es cremája van, de tiszta robusta, nem annyira jó ízű. Keverem.

Látom, tiéd is van online, egy másik boltban.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook