Kapros-fetás fogyipalacsinta sós recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
270/2
17 gramm
A Kapros-fetás fogyipalacsinta sós hozzávalói:
1 egész tojás
2 tojásfehérje
szükség szerint 2-3 csapott evőkanál teljes kiörlésű búzaliszt
3 evőkanál szójatej (nem a dioxinnal fertőzöttből)
pici tengeri só
friss kapor összevágva, feta sajt
sütéshez 3 evőkanál olivaolaj
A Kapros-fetás fogyipalacsinta sós elkészítési módja:
gépi habverővel felverjük a tojásokat a lisztel, a szójatejjel pici sóval ízesítjük,amig palacsinta szerű tésztát kapunk. ebből az adagból 3-4 palacsinta süthető. A töltelékhez pici oliván átforrósítjuk a kaprot beledobjuk a serpenyőbe a kockára vágott fetasajtot 1 másodpercre, és összekeverjük a kaporral.Sózni nem kell a feta elég sós.A tölteléket beletöltjük a palacsintákba és fogyasztható.
ez egy alacsony kalóriatartalmú étel, és tökéletesen enyhíti a tészta utáni vágyat.A kapor bizonyítottan előnyös a cukorbetegeknek,csökkenti a vércukrot, kiváló vízhajtó.Csak a szójatejjel kell vigyázni a keresztallergia miatt, tehát aki tudja hogy valamire allergiás inkabb tehéntejjel csinálja.Nagy adag zöldsalátával kiváló bármilyen fogyókúrához.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: pubika, 2007. aug. 17. 17:43
A kapros-fetás fogyipalacsinta sós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.