Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Káposztás cvekedlivel töltött kacsa recept

Káposztás cvekedlivel töltött kacsa recept

Elkészítési idő 120 perc

A Káposztás cvekedlivel töltött kacsa hozzávalói:
1 db pecsenye kacsa
20 dkg fodros kocka tészta
50 dkg fejes káposzta
3 dkg cukor
3 db tojás
só, bors, majoranna
olaj
zöldségágy
(hagyma, sárgarépa, zeller)
Rumos birs:
50 dkg birs
szegf?szeg
fahéj
10 dkg cukor
1 db citrom
3 cl rum
Fahéjas mézes szilva:
1 dl kékfrankos
5 dkg méz
25 dkg szilva
5 dkg cukor
fahéj


A Káposztás cvekedlivel töltött kacsa elkészítési módja:
A kacsát megtisztítjuk, gerincénél végigvágjuk, a húst óvatosan kicsontozzuk. Kiterítjük, s megszórjuk sóval, majorannával. Káposztás cvekedlit készítünk, amihez felvert tojást keverünk, s betöltjük vele a kacsát. Összet?zzük, összevarrjuk. A sütőtálba kevés zsiradékot teszünk, erre kerül a zöldségágy: cikkekre vágott hagyma, sárgarépa és zeller. Rátesszük a töltött kacsát, amit kívülről is megsózunk. Kb. 1 óra alatt pirosra sütjük. Rumos birssel és fahéjas mézes szilvával kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A káposztás cvekedlivel töltött kacsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook